![]() |
|
Koupě HD přijímačeDobrý den,měl bych prosbu, potřeboval bych radu ohledně koupě nového HD přijímače. Tady jsou moje požadavky na tento přijímač. Obraz 1080p a hlavně co nejkvalitnější zpracování obrazu. Mým favoritem je Vantage VT-1 Full HD PVR, ale ten ještě není v prodeji, takže s ním asi nikdo ebude mít žádné zkušenosti (zde vycházím ze zkušeností uživatelů s předcházejícím modelem, kde byl dle nich obraz vynikající oproti konkurenci) Nechci zde rozpoutat bitvu o tu nebo tu značku, jen by mě bajímaly osobní zkušenosti uživatelů. Jde mi hlavně o kvalitu obrazu proto 1080p (bude na plasně 65 palců) Další vymoženosti jako PVR, více tunerů jsou k plusu ale není podmínkou. Jsou vůbec další přijímače s 1080p? Díky za každé info |
starmann
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 3 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
RE: Koupě HD přijímačePřijímače jak přijímače ,ale kdo vysílá v 1080p :lookaround: :)))Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..
|
Karlos1
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 1 955 |
![]() |
|
RE: Koupě HD přijímače1080p vie AZBOX HD Premium Plus.Nespamujte ma, som na to starý!
|
gogo1
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 1 155 |
![]() |
|
RE: Koupě HD přijímače1080p není důležitej parametr, v tom nikdo vysílat nebude. jednak je to náročný na bitrate a potom rozdíl minimální. co vím, tak kvalitní obraz mají homecasty (a klony - mascomy a starší fergusony) homecast dbá na kvalitu obrazu. vyhnul bych se pochopitelně asi těm nejlevnějším minipřijímačům řady 2000Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
RE: Koupě HD přijímačechvála na mascom taky viz zde:https://www.parabola.cz/forum/topic-44456/ celkově ten obraz je záležitost firmware. v každém přijímači je hardwarovej MPEG-2/MPEG-4 dekodér a potom softwarový rutiny, který s tím obrazem dále pracujou. proto je potřeba, aby výrobce na to dbal, ten homecast u těch HD přijímačů se tomu dost věnuje a jednotlivý verze firmware se hodně liší kvalitou obrazu. Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
RE: Koupě HD přijímačeProboha, jak chceš srovnávat osobní zkušenosti co se týče "nejkvalitnějšího zpracování obrazu". Přece každý máme doma jenom to "nejkvalitnější zboží", a hlavně co se týče kvality obrazu. Spíš měj starost, co na tý 65 palcový plasmě budeš pouštět.../ted myslím satelit/ |
badr
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 180 |
![]() |
|
RE: Koupě HD přijímačepotvrzuji, ze mascom ma kvalitni obraz :), ale 1080p? to fakt neumi :)) |
rejča
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 697 |
![]() |
|
Čti,čti........čtiTaky to platí i pro tebe..........https://www.parabola.cz/forum/topic-44647/ Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Koupě HD přijímačezatím co jsem tak vyčet, tak bych si koupil Dreambox kvůli možnostem, Vantage kvůli tuneru a Mascom kvůli obrazu. pro mě je prvořadej ten tuner, tak jsem si koupil vantage a v pohodě. ale ten obraz by to mohlo mít klidně i lepší, no to není pro mě priorita.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
Koupě HD přijímačeKup si čemu fandíš/myslím značku/,ale po mých zkouškách s přibližně 10 ks různých typů HD přijímačů,mohu odpovědně říci,že Vantage,Octagon,Q-box HD,Ferguson 8800 a 8900,Technisat HD,a ostatní třeba u kámošů AZBOX DH,Dream atd. mají obraz vždy pěkný a na všech přístrojích srovnatelný,musíš to zkoušet na stejné LCD TV a za stejných podmínek/parabola,LNB atd./a uvidíš,že obraz je přímo srovnatelný a kdo říká,že né,že třeba technisat je lepší tak kecá.Jinak každý kdo sem bude psát jiné bludy Tak si tady bude hájit svůj Přístroj a na to nesmíš dát.Chce to jen vyzkoušet a dobře zvolit co Ti vyhovuje a na každého se vykašli. :8) Vždy kupuj podle toho na co chceš koukat a co s tím přístrojem si přestavuješ do budoucna dělat,myslím na co chceš hlavně koukat.Jestli pouze Skylink nebo Cslink,tak Ti stačí každý HD. Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,
|
hery
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 6 052 |
![]() |
|
RE: Koupě HD přijímačeJenže Starmann nemá "tvoje" příjmové schopnosti a nebude míti možnost srovnávat s jiným krajem(mravem=qualita)takže mu bude stačit "naše" degradované HD a možná německé free vysílání.Takže by mohl napsat na co přesně se chce koukat a v jaké kvalitě(nejlépe maximální) :laughing:Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 858 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Koupě HD přijímačepresne tak, ako pise hery, spoliehat sa na nazory internetovych prispievatelov, to je skor riziko ako osoh, vyber si podla toho, co dany box vie a ktora znacka TI je sympaticka, 1080p na to zabudni, este dlho v tychto koncinach (CZ, SK) nebude nikto vysielat "p" |
sgi320
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 569 |
![]() |
|
RE: Koupě HD přijímačeJa som sa kedysi spoliehal na Heryho a Saxona a oplatilo sa !!! Hery Vantage 7100 HD a Saxon Toroidka... |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
![]() |
|
RE: Koupě HD přijímačestoprocentně! ať si vybere podle sympatií k značce a nebude litovat. málokdo asi dělal nějaký srovnávací testy všemožnejch přijímačů ohledně kvality obrazu. ale hery každopádně nemá pravdu v tom, že by mezi nima nebyly v kvalitě obrazu (hlavně na SD programech, ale i na HD) prakticky žádný rozdílyVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
Milan Ca plazmu Panasonic Ti kto poradil ? :Dber to tak, ze si spokojny, to este neznamena, ze mas doma to najlepsie :) ja mozem mat doma DM8000 + Visiosat Big BiSat, ale nebudem nikomu tvrdit, ze je to prave to najlepsie :) |
sgi320
![]() |
|
@sgi320Sorry na teba som zabudol s tou plazmou... :) Inak súhlas, ale niekedy treba aj počúvať okolie / kolegov /. |
Milan C
![]() |
|
vortimondZkoušel jsem pouze HD programy u jednotlivých přístrojů ,SD né a za stejných podmínek pro každý daný přístroj, věsměs musím hodnotit srovnatelná kvalita,jestli máš jiné zkušenosti rád se od Tebe pro příští zkoušení HD přijímačů poučím,kdo se neptá se řídím heslem ,zůstává vždy hloupý, :laughing: ,což je pravda. :8) Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
|
hery
![]() |
|
RE: Koupě HD přijímačeno tak jestli jsi zkoušel HD programy (a zvlášť nějaký kvalitní), tak v tom ti věřím, že ty rozdíly nejsou moc velký. to zvládnou všechny výborně, určitěVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
Milan Cale ano, ja suhlasim, ale skor by som dal na rady typu - mam negativnu skusenost s tym, ci onym pristrojom, lebo som narazil na takyto problem, priznam sa, ze ja osobne nemam vela praktickych skusenosti s DVB-S prijimacmi (som len bezny uzivatel), ale pri vybere by som si skor presiel fora, kde sa uzivatelia bavia o problemoch a vyber by som nechal skor na vlastnu intuiciu, mimochodom - pri vybere takychto boxov sa skor riadim tym, ze si to sam "ohmatam" a heslom, ze nie som taky bohaty, aby som si kupoval lacne veci (radsej si priplatim za nieco, o com viem, ze s tym nebude dlho problem) |
sgi320
![]() |
|
RE: Koupě HD přijímačejasně. nekupovat levný krámy, dát hodně na intuici a sympatie a číst hodně na fórech. já jsem se o kvalitu obrazu až tak nezajímal, hledal jsem ten kvalitní tuner. a trvalo to celý hodiny a dny, než jsem se ujistil, že ten vantage je v tomhle směru dobrá volbaVantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
![]() |
|
@sgi320Kurňa dnes si nejako čítame myšlienky. Presne to som robil aj ja, hľadal po rôznych fórach a k tomu Hery a Saxon....až som zakotvil, a veľmi dobre, u Vantage HD a plazme. |
Milan C
![]() |
|
sgi320R^ přesně moje intuice a přístup k zakupování elektronických všech přístrojů a pro firmu i technických zařízení!!! :8)Jen praktické ohmatání a vyzkoušení vždy ujistí zda jsem zvolil dobře,nebo né,když né,hned dělám nápravu.Nikdy na nic nečekám a hned jednám,to je asi stejný přístup i od Tebe,že??? :8)Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
|
hery
![]() |
|
RE: Koupě HD přijímačeludia casto kupuju lacne boxy, lacne LCD a PDP a potom su sklamani, ze mohli radsej zostat pri analogovej kablovke a CRT, nuz, ale ako som uz x-krat pisal - za malo penazi nemoze byt vela muziky (moja posledna skusenost je s boxom Opticum, nuz, ja by som to nechcel ani zadarmo, lebo by ma pri tom ovladaci asi vystrelo uz po polhodine), netvrdim, ze treba kupovat tie najnovsie a najdrahsie pristroje, ale najst taky zlaty stred a dobry pomer kvalita/cena |
sgi320
![]() |
|
heryurcite, vzdy si precitam pred kupou mnoho for (aj domacich, aj zahranicnych), potom si vyber idem niekam nazivo pozriet (kamenny obchod alebo specializaovana predajna, napr. a hi-fi studio), ked uz som rozhodnuty, tak na nete najdem najlepsiu cenu, overim si, ci je to doveryhodny zdroj a potom to bud objednam a pride mi to az domov, alebo si to idem osobne vyzdvihnut, takto som kupoval napr. repro zostavu - a to som obehol Bratislavu, Prahu a Budapest |
sgi320
![]() |
|
HeryHery dnes máš u mě za R^ .Jinak vše nej v do nového roku. :laughing: Nepijte vodu!!! Souloží v ní ryby ! PS: a srát též nechodí na břeh.
|
lachtan
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 1 650 |
![]() |
|
lachtanTobě nápodobně přeji zdravíčko a hlavně štěstíčko ,včetně sat.příjmů/všeho možného druhu tak zvaných příjmů/:8) R^ R^ Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero,
|
hery
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
![]() |