Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

DVD-RAM

Nepatří to sice sem, ale byl bzch rád, kdyby mi někdo odpověděl, má smysl investovat do tohoto formátu? DÍK

vlcek
Registrace: 1/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DVD-RAM

nemá kup si flash

netace
Registrace: 12/2008

Má. Flash je dobrý pro přenos ne pro trvalé zálohy. Rozdíl v ceně bez RAM a s RAM je v desetikorunách. Pro zálohování dat, fotek a pod super a to způsobem jako na HDD s pěkným přepisema hlavně výdrží. Nevyplatí se pro zálohu filmů.

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

Pro trvalé zálohy máš dvd-rw a né zbytečné dvd-ram, navíc přes utilitu lze udělat z dvd-rw jakoby přípojný disk ke kterému není třeba vypalovací soft.

netace

Pro DVD-RAM taky není potřeba vypalovací soft. Funguje jako externí disk, na které lze nahrávat a mazat dle libosti. A výhoda je taková, že má opravdu dlouhou dobu uchování dat, což se o dvd-rw nedá říct ani náhodou :-)

lukin
Registrace: 7/2007

DVD-RAM nepodporuje MP3 ???

vlcek

netace

DVD-RW musíš s každým přihráním formátovat pokud ho tedy neformátuješ nestandartem UDF!
Co výdrž? DVD-RAM je určené právě pro dlouhodobou zálohu.
Kolik už DVD či DVD-RW starších nepřečteš? Velké procento.

vlcek: jestli to máš na zálohu MP3
:laughing: tak vol cokoliv jiného

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

Já jsem smažil dvd ještě když bylo jedno za 50kč a lze z nich číst data dodnes, tak mi něco vyprávěj o UDF, ISO, Joliet, nebo o čem chceš v tomto oboru.

netace

Používam DVD-RAM na zálohovanie fotiek z dôvodu vyššej životnosti zápisu.
V minulosti som už nejaké záznamy na klasickom DVD startil a to približne za 1 rok po napálení.
Na DVD-RAM jednoducho nové fotky kedykoľvek dohrám bez formátovania. Ohromný komfort.

cigler
Registrace: 7/2006

Já jsem vsadil na MiniDisc a kupoval jsem je po 300kč, bohužel formát se nechytil, je jasné, že takto skončí DVD, CD, DVD RAM,i BLURAI a nebude to dlouho trvat, takže nemá cenu se vzrušovat co je lepší. Pokrok se nezastaví a budoucnost je v pevných pamětích.

vlcek

Tak když používáte Tesco dvd, nebo Gigamaster dvd a Emgeton dvd tak se nedivte, že vám to prd vydrží

netace

netace

možná nevíš že Emgeton média vyrábí japonská firma Tayo Yuden,což je jednička ve světě,není důležité co je na obalu ale výrobce,Verbatim má slušné výsledky,dříve měli problémy vyráběné v indii,taivan super

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Není jenom Verbatim, ale jsou i další značky které toho dost vydrží. Co třeba HP, Ecodisk, Philips, Pionner ty mám osvědčené.

netace

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra