![]() |
|
Satelitní příjem a sníhZdravím, měl už někdo v těchto dnech problém se sněhem na parabole / konvertoru???? Mě včera spadla kvalita signálu na 30%, některé kanály ani nešly. Tak jsem dnes vylezl na balkón: parabola celkem ok, ale na konvertoru se utvořil takový podivný útvar :))) Celý konvertor připomínal sněhovou kouli, asi to vzniklou kombinací: sníh - mrznoucí déšť - sníh. |
petr86
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 355 |
![]() |
|
RE: Satelitní příjem a sníhnemam zadnej problem. vhodne umisteni anteny je alfou a omegou prijmu.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: Satelitní příjem a sníhAno. Je naprosto normální, že na našem území v období zvaném zima padá sníh a někdy i prší, což v kombinaci s teplotami vede ke tvoření podivných útvarů na konvertorech. |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
RE: Satelitní příjem a sníh:zombie: :zombie: :scared: |
petr86
![]() |
|
re :Umístění a výběr vhodné paraboly.První mnohdy ovlivnit nemůžeme,druhé ano.Třeba taková Fuba,která má držení snímače za stran a ne ze středu zabrání napadání sněhu na nosný profil,či trubku snímače a tím jeho zastíněníKathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
Satelitný príjem a snehU mňa sa vyskytol podobný problém.Monoblok pri snežení ma nevýhodu že sa na ňom drží sneh omnoho dlhšie,po hustom snežení ho treba očistiť. |
brzda
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 56 |
![]() |
|
pro lubbikUmístění ano,ne vždy je možnost umístit parabolu tak, aby na ni nepadal sníh. Ledem obalený LNB nezachrání ani Fuba. |
mispi
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 399 |
![]() |
|
RE: Satelitní příjem a sníhnevím jak vám,ale mě vadí ten sníh co leži na a i před konvertorem.LNB/SG2100/Amiko Viper 4K51
|
Jirka 3
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 362 |
![]() |
|
RE: Satelitní příjem a sníhDnes jsem uz podruhe tancoval s hrablem kolem baraku a vsiml jsem si, ze na T90 byla potazena snehem skoro pulka mensiho direktoru, ale jelo skoro vsechno. Uz to tu mam jak v Gronsku...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
usazování sněhuMám doma několik typů parabol. Na offsetkách se sníh začíná usazovat odspodu a roste nahoru, takže spodní část se postupně pokrývá sněhem, na torodiální parabole se sníh usazuje na malém předním plechu odspodu. Prašan nevadí, mokrý sních ano, namrzající déšť s ledem na parabole je největší filtr satelitního signálu. Nezbývá než zajít k parabolám a očistit je, proto jsou na stojanu na zemi. Elektrické vyhřívání parabol pomocí odporového drátu je technicky možné, ale nezdravé: člověk sedí u satelitu a nezvedne p..el = poruchy oběhového ústrojí a páteře.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
RE: Satelitný príjem a snehAsi mám šťastie, ešte som na to ani raz nesiahol. Stále to ide, aj keď je parabola temer do polovice zanesená snehom. |
emo53
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 492 |
![]() |
|
SATELITNI PRIJEM A SNIHUmne v pohode akorat prijem Nilesatu na 7w a Badru na 26e se zhorsil to asi namrazou na parabole.. |
mefa
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 177 |
![]() |
|
RE: Satelitní příjem a sníhJá měl obalenou přední část konvertoru ledem a na konvertoru byla taková asi 15 cm vysoká ledová pyramida :) Mám přitom parabolu na tom (z hlediska sněhu) nejblbějším místě, jenomže na jiném místě zase nemám díky stromům výhled na Astry, takže raději jednou ročně omést sníh než nemít nic :) ;P |
petr86
![]() |
|
RE: Satelitní příjem a sníhpřed zimou nastříkat LNB a parabolu silikonovým sprejem,shánět řetězy ,když zapadneš je pozdě |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 384 |
![]() |
|
![]() |