Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Satelitní přijímač s nahrávanim

Zdravim panove.
Rozhoduji se poridit nejaky satelitni prijimac s nahravani,uvazuji o nejakem s PVR a nasledne pripojenim externiho zarizeni na zaznam(hdd)(flah).
Take premyslim o moznosti s jiz zabudovanym HDD.
Muzete mi prosim dat nejake tipy na prijimace co poridit.Nahravani by bylo nejlepe nezavisle na jeden divat druhy nahravat,neni ale nutne mozna to je az moc zbytecna vymozenost v urcite cenove kategorii.
Dekuji za pripadne odpovedi a jake s nemi mate zkusenosti.

dvb-s, dvb-t, wifi, it;

bob85
Registrace: 1/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Satelitní přijímač s nahrávanim

Golden Interstar GI-S508 Twin Tuner PVR - má dva tunery, nahráva na externí HDD + možnost vložit interní max 2TB. Má vlastní PIP a umožnůje jeden program sledovat a až další tři nahrávat. Cena je okolo 3500 s DPH bez HDD.Umí i pštrosa a má i LAN. Jsou tam i protokoly pro sdílení po LAN, ale to jsem netestoval.

Jirka 76
Registrace: 10/2006

Neřekl jsi kolik to má stát a co s tím hodláš dělat na co koukat a co na tom provozovat..doceal podstané.
Nemá cenu Ti radit určitou značku to Ti poradí tady jiní většinou jen to co mají doma je nejlepší.
Rozhodně nekupuj SD přijímač ale HD ! nekupuješ to na pět dní a těch pár ušetřených zlatáku by Tě za rok mohlo mrzet.

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

Golden Interstar GI-T/S84CICR PVRX, je to kombo DVB-S/T a lze ho pořídit za cca 2.700Kč (http://www.tipa.eu/cz/produkt/14580076-satelitni-prijimac-interstar-gi-t%7Cs84cicr-pvrx/). O HD bych uvažoval jenom v případě, že je to i k HD TV a budu ochoten si platit za programy (protože jeden program ČT v HD to nevytrhne, Nova je jenom trapná náhražka alá upscaling z SD a nic jiného se v CZ nebo SK verzi volně přijímat nedá).

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Při současných cenách se už jinými než HD přijímači nemá význam zabývat např:
http://www.kramky.cz/digitalni-televize/digitalni-prijimace/satelitni-prijimace-hdtv/ferguson-ariva-100hd

nahrává, přehrává, prohlíží fotky - usb, lan, emu.... ;)

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

Pokud něco nově zařizuju, tak bych volil HD. Jednoznačně. Taky bych vyvinul úsilí na získání takových programů. Za rok už takovou vzácností nebudou.... .

lis
Registrace: 9/2006

Nemá ta Ariva 100 náhodou jenom jednu čtečku a žádný CI slot? To je pak na nic, když do toho lze dát jenom jednu kartu bez možnosti rozšíření.

technikTKR

Má iba jednu čítačku,treba dve?Načo ak tam dáš Skylink idú všetky SK+CZ+EMU a náročný užívateľ na také lacné HD STB ani nepozrie.Nevie zatiaľ nahrávať jeden a pozerať druhý kod. program.

TOMAšKO
Registrace: 6/2008

Zatím ano, ale jestli utnou SK programy na kartě regnuté pro ČR (a opačně), tak ta druhá karta jistě přijde vhod.

technikTKR

Tak je možno nasadit Arivu 200, má navíc ten CI slot a cena jen o málo vyšší :)

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček

Než bude více CZ/SK programů v HD, tak to ještě uplyne hodně vody, takže HD přijímač je zatím předčasné kupovat. Až jich bude víc, tak budou přijímače cenově dostupnější a s lepší výbavou. Pak starší SD přijímač z obýváku dostanou děti nebo přijde například do ložnice....a do obýváku se koupí nějaká HiTech HD krabice.

Jirka 76
Registrace: 10/2006

V současné době funguje na orbitě docela dost zajímavých FTA stanic v HD. Servus TV, Anixe, FTV, ITV1 a od února obě veřejnoprávní německé stanice.
Řekl bych, že koupě HD sat. přijímače už neni nic předčasného.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Do leta má byť Markíza HD možno cez Olimpiádu pôjde STV3 HD,tento rok sa to už určite rozbehne.Sú to začiatky a nasledovať bude už aj kvalita,už budeme dobiehať albáncov :))) .

TOMAšKO
Registrace: 6/2008

RE.

Samozdřejmě HD přijímač. A pokud nemá nyní HD TV, tak ji za nějaký čas koupí také. Satelit se kupuje na několik roků a Hd bude valit kupředu. A už jen to, že obraz i SD připojený kabelem HDMI je někde zcela jinde.
Doporučuji Vantage 1100, 6000, 7100, 8000. Vše záleží na penězích. Ale nyní ušetřená kuruna v budoucnu bude potom k ničemu a bude se řešit přoč mě nejede to a támhleto a pod.

antonin1
Registrace: 10/2007

illuminati 3 dá se pořídit do 1400kč,karty cs ,sky ,ok, PVR usb flash ,nebo HDD ok ,titulky ok,emu 1W AU ok ,za pár šupů diamant,co víc si přát

pierrepetr
Registrace: 5/2006

HD optimismus...

Není v žádném případě na místě.HD vysílání je mnohonásobně dražší než SD,které drtivě převažuje a převažovat v dohledné době bude. HD free kanály jsou buď zoufale špatné nebo přeplácané reklamou jak předvádějí soudruzi z NDR.Vývoj přijímačů dne dopředu a dnes kupovat šrot typu Ariva 200 a jiné levný odpad s vidinou budoucího kvanta HD kanálů je mírně řečeno nerozum.Pokuď je někdo ochoten zaplatit HD balíček,lze slušný HD přijímač pořídit od 5000+Kč.Jinak blud o zázračném vylepšení SD hdmi kabelem pořád koluje a koluje :((( .Přitom pravda je spíše opačná.Ve většině případů je daleko lepší upscaling na konečném zařízení,tedy TV.Rozdíl mezi připojení kvalitním scartem RGB a hdmi bude u SD při slušných přístrojích téměř nulový.

TomOne
Registrace: 9/2009

a dnes kupovat šrot typu Ariva 200 a jiné levný od

Áááá zas jeden, co nikdy neviděl HD stroj :laughing: :laughing: :laughing:

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

TomOne

Podívej se na týdenní program stanice Servus TV HD a pak si svou reakci oprav.
Nevim z čeho je tahle stanice dotována, ale náplní konkrétně mně oslovuje daleko víc, než nějaký dementní Filmbox HD, nedo History HD na Skylinku.

On Air!

Saxon

Filmbox HD

prosím , ale ak niekto napíše , že History HD je dementné, tak to potom sorry...

Cahors 52E-28E, T90 23E-9E, Gib100 1W+5W, Gib100 rotor, Zero4K, Octagon

P 222

Někdo má problém pochopit jednoduchý psaný text..Že.
On je History HD free? Opravdu? No to jsou věci :)))
A Servus.Sorry,je to podprůměr,ale pokuď někdo zírá na TV nikoliv pro obsah vysílaného ale pro rozlišení,tak ano.Pro těchto pár jedinců je to opravdová volba...
Mimochodem,opravdu nemám HD ,ovšem nevím tedy co je aktuální DigiCorder HD S2 HDD :))) a současně TF6000 oboje na CSlinku.

Ovšem někdo bude plkat a plkat.
A Arivu 200 jsem měl v ruce několikrát z toho 2x opravoval.Provedení je (pokuď budu hodný) obdobné jako nejlevnější číňan,hlavně zdroj a jeho kondiky...To je chuťovka.Lituji prodejce této značky.Pokuď vydrží bez reklamace 2 roky tak jedině pod vlivem černé magie :laughing:
A software.Jak je v této kategorii zvykem.Težký nedodělek.

TomOne

History HD - P222

OK, ale taky to tam točí kolem dokola.

On Air!

Saxon

TomOne

Á pán je odborník, to se pozná.Můžeš mě vysvětlit, proč jsi se v Arivě vůbec hrabal, nebo snad máš smlouvu na záruční servis? Zatím jsou všechny v záruce, tak nechápu, proč jsi do Arivy ponořil prsty? Ještě prosímtě mě vysvětli, jak se pozná pohledem na zdroj, jestli kondík je "chuťovka" , nebo podle čeho jsi tento stav definoval.To by mě opravdu zajímalo.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

Docela by mě zajímalo, kdy se stává program podprůměrný, kdy průměrný a kdy nadprůměrný??
Je to podle seriálu Kobra 11, animacím o historických letadlech, nebo technické kvalitě vysílání.
Jediné co by mělo z hlediska HD programů být jako obecná zásada je technická kvalita, to ostatní je na vkusu každého soudruha.

On Air!

Saxon

Milerád odpovím.
Vzhledem k tomu že mám cosi do činění s prodejem elekra(byť už naštěstí nepřímo) se v okruhu kontaktů sešlo mimo jiné několik těchto zázraků.Abych upřesnil,, opravoval".Osobně jsem opravoval pouze jeden se studeným spojem,stačilo cosi přepájet...(servisem se opravdu neživím),jeden z vadným zdrojem jsem přeposlal známým profíkům dělající záruční servis Panasoniců apod. značek.Vzhledem k tomu že kondíky byly na pohled lehce mírně řečeno nestandartně tvarované :))) a následná měření toto pouze potvrdila.Kondíky a netvrdím že u každého jsou opravdu naprosté cenový lowend...Kvalita tomu bohužel odpovídá.Jak jsem psal,provedení je obdobné jako u spotřebky z obchoďáku made in China.A čekal snad při pohledu na cenu někdo něco jiného? Stačí se podívat kde začínají HD přijimače řekněme lepších značek...
A proč byl nutný mimozáruční servis? U jeden nebyl kupován u nás,jeden měl zásah od majitele a uznání záruky by bylo více jak nejisté a poslední jsem vyděl při přehrávání firmware a měl jsem možnost provést skoro :))) pitvu.
Osobně bych snad přežil provedení,ale čekání a ladění software takového rázu je dost otravné.Stačí se podívat na zdejší forum. :fuming:

TomOne

Re: kondíky byly na pohled lehce mírně řečeno nestandartně tvarované
Ble ble ble, jen keci. Kondík může být jen bouchlý, a to pozná i laik, a nebo může ztratit kapacitu nebo mít svod, ale na tvaru fakt nezáleží :)))

Re: .A čekal snad při pohledu na cenu někdo něco jiného?
Zase keci keci keci, HD stroje jsou obecně předražené a proč ne když se kupují. SD karty taky byly 20x až 40x předražené a podívej se dnes. Pokud někdo hodnotí podle ceny, tak jen proto, že sám koupil draho.

Re: Osobně bych snad přežil provedení,ale čekání a ladění software takového rázu je dost otravné.Stačí se podívat na zdejší forum.
Fakt nevím, co to je "čekání software" Ale bezpečně vím, podle tvých slov"Stačí se podívat na zdejší forum." že máš moudra pouze vyčtený a ani jednu Arivu jsi neviděl. Smutný pohled na mluvku jako ty. Rv

kuba

Opravdu nehodlám pokračovat a reagovat na takové blábolení pravděpodobně gararážního online prodejce zázračných Ariv.
Jen pro tvoji informaci.Jeden kondík byl v prostatě vyschlý,jeden nehezky nafouklý.A to prosím u 6 měsícu starého přijímače.
Jistě je zde spiknutí výrobců HD přijímačů,ach bože.A co ještě.Ariva 200 je prostě totální lowend,nic víc nic méně.Mně osobně je srdečně jedno jak s(nevhodné slovo)ny software přijímač má,pokuď někoho baví čekat na vydání nových firmware který opravuje docela zásadní problémy,tak prosím.Komu není rady,tomu není pomoci.

A vyčtené moudra.Vzhledem k tomu že na kdejakém sat. foru je Ariva tématem mnoha diskuzí tak se opravdu tomuto zázraku nedá vyhnout.Holt,zvědavost.
Ale pokuď někdo předpokládá,že musí mít upscaling SD kanálů provaděný přijímačem,tak prosím proti gustu žádný...

Mimochodem,DigiCorder jsem měl v podstatě za pusinku,za plnou cenu bych ho nekoupil.Pro dva kanály na CSlinku je ho skoro škoda
:)

TomOne
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra