![]() |
|
Natočení parabolyAhoj,prosím o radu.Mám parabolu bez motoru se dvěma konvertory natočenou na Astru 1 a Astru 3.Chtěl bych to zkusit natočit na Thor - Digi tv.Poradí mi někdo jak to jako laik udělat ? Mám představu nechat na Astře 1 frekvenci stejnou jaká je i na Digi a točit parabolou víc na JZápad.Mohlo by tak jít ? Díky |
slava68
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 608 |
![]() |
|
RE: Natočení parabolyZkus to podle této stránky: www.dishpointer.com. Pokud to ani pak nebudeš schopen naladit, tak si na to zavolej odborníka. |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
RE: Natočení parabolynastavit upravit parabolu-náklon o cca na 30,74,LNB v držáku /ten v ose t.z.nešilhající/ pootočit vpravo na 12,13 z pohledu za parabolou /jsou rysky na LNB/,diseqc na odpovídající LNB t.j.nešilhající, zadat frekvenci transp.Thor - Digi ,pootočit anténou vpravo a nastavit na max.signál |
vladnaico
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 445 |
![]() |
|
RE: Natočení parabolyNestačí pootočit jen do prava ? Myslel jsem,že ssatelity jsou ve stejný výšce. |
slava68
![]() |
|
RE: Natočení parabolyTo sú,ale zemegula je gulatá:) |
vw1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 423 |
![]() |
|
RE: Natočení paraboly...to sú a zem je ako dosku plávajúcu na nekonečnom oceáne :))) ;)Keby dačo tak nič a keby už ozaj dačo tak už ozaj nič.
|
Patko
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 1 403 |
![]() |
|
RE: Natočení parabolyaj slnko je relativne v rovnakej vzdialenosti od zeme a vzdy v inom sklone, tak podla slnka zaciatkom aprila a oktobra svieti slnko presne spoza druzic 19,2E asi o 12:30 a na thor tak o 15 |
Duzu
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 1 353 |
![]() |
|
RE: Natočení parabolyNenapsal jsi jakou vlastně velkou parabolu vlastníš. A šilháním z jedné paraboly o průměru menším jak 85 cm těžko docílíš.Řešení je buď motor nebo toroidní parabola.Také lze kombinovat jednu parabolu na pevno a druhou na motor nebo fix.Pročti si nejprve ABC na tomto servru ,a pak se rozhodni.2x Azbox HD Elite,motor Sg 2100A,parebola Al 85+ Gibertiny 125
|
hell01
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 271 |
![]() |
|
RE: Natočení parabolyOk,zavolám mechanika na satelity. |
slava68
![]() |
|
slava68Pozvat si technika bude asi nejlepší pokud jsi s kompletem ještě nic nedělal. Nicméně, každej někdy začínal, takže nic moc nepokazíš, když si přesně uděláš rysky na stožáru a držáku paraboly a zapíšeš (nebo označíš) úhel náklonu. Pak si s tím toč jak chceš (třeba podle návodu @vladnaico) a v nejhorším se vrátíš zpět. Frekvence jsem neporovnával, ale zkus si zapnout třeba ČT24, dát vyhledávání signálu a nastavit 12687V, 27500 a 3/4. Pokud naskočí ČT24, tak jsi na Intelsatu. Ovšem ještě nemáš vyhráno, protože to co jsi ulovil jede volně a pro ostatní budeš asi stejně muset někoho pozvat, nebo se zeptat jinak, přičemž takovou formou, abys hned nazapadnul do black listu. |
gaston
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 868 |
![]() |
|
RE: Natočení parabolyOk,gastone,díky.Tak to zkusím podle tebe. |
slava68
![]() |
|
slava68Při hledání si nejprve nastav ten úhel a pak teprve toč v předpokládaném směru (opravdu hodně pomalu a ne skokově). Když nic nechytíš, změň úhel (třeba o půl stupně do +, nebo -) a znovu. Pokud nemáš vhodný přijímač, tak to sice bude k ničemu, ale alespoň se pocvičíš v manipulaci s parabolou. |
gaston
![]() |
|
RE: Natočení parabolyDaleko jednodušší budeš jako laik mít, když pojedeš postupně po jednom satelitu směrem na západ a vždycky sklon doladíš na nejlepší signál. Takhle se v tom aspoň neztratíš. |
Hujer
Registrace: 4/2004 Příspěvků: 948 |
![]() |
|
slava68Z ruky ti chytím na 60cm talíř většinu silnějších družic.Pokud nemáš klepavku, povede se ti to taky. Zadej nějakou silnější frekvenci, třeba zmíněnou 12687V 27500, dej talíř trochu níž a pomalu natáčej na západ. R^ |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
HujerTakhle jsem družice kdysi dávno hledal taky, než jsem se zmohl na táhlový motor.Teprve když jsem po hodině "dojel" na horizont, došlo mi že je něco špatně... A to tam těch družic ještě moc nebylo. :laughing: |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: Natočení parabolyMožná právě proto, že jich tam moc nebylo |
Hujer
Registrace: 4/2004 Příspěvků: 948 |
![]() |
|
Martin79No, nastavit takovou Kovosatku 120, která tak nějak nemá tu elevační stupnici abys chytal 30W - 75E byla taky dobrá zábava. Kritická fáze nastala, když manželka asi po hodině nastavování odmítla hlásit stav ukazatele signálu. Pak jsem si musel dotáhnhout na střechu malou TV ;) |
gaston
![]() |
|
![]() |