Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Natočení paraboly

Ahoj,prosím o radu.Mám parabolu bez motoru se dvěma konvertory natočenou na Astru 1 a Astru 3.Chtěl bych to zkusit natočit na Thor - Digi tv.Poradí mi někdo jak to jako laik udělat ? Mám představu nechat na Astře 1 frekvenci stejnou jaká je i na Digi a točit parabolou víc na JZápad.Mohlo by tak jít ? Díky

slava68
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Natočení paraboly

Zkus to podle této stránky: www.dishpointer.com. Pokud to ani pak nebudeš schopen naladit, tak si na to zavolej odborníka.

polulin

nastavit upravit parabolu-náklon o cca na 30,74,LNB v držáku /ten v ose t.z.nešilhající/ pootočit vpravo na 12,13 z pohledu za parabolou /jsou rysky na LNB/,diseqc na odpovídající LNB t.j.nešilhající, zadat frekvenci transp.Thor - Digi ,pootočit anténou vpravo a nastavit na max.signál

vladnaico
Registrace: 5/2008

Nestačí pootočit jen do prava ? Myslel jsem,že ssatelity jsou ve stejný výšce.

slava68

To sú,ale zemegula je gulatá:)

vw1
Registrace: 1/2006

...to sú a zem je ako dosku plávajúcu na nekonečnom oceáne :))) ;)

Keby dačo tak nič a keby už ozaj dačo tak už ozaj nič.

Patko
Registrace: 1/2007

aj slnko je relativne v rovnakej vzdialenosti od zeme a vzdy v inom sklone, tak podla slnka zaciatkom aprila a oktobra svieti slnko presne spoza druzic 19,2E asi o 12:30 a na thor tak o 15

Duzu
Registrace: 7/2005

Nenapsal jsi jakou vlastně velkou parabolu vlastníš. A šilháním z jedné paraboly o průměru menším jak 85 cm těžko docílíš.Řešení je buď motor nebo toroidní parabola.Také lze kombinovat jednu parabolu na pevno a druhou na motor nebo fix.Pročti si nejprve ABC na tomto servru ,a pak se rozhodni.

2x Azbox HD Elite,motor Sg 2100A,parebola Al 85+ Gibertiny 125

hell01
Registrace: 4/2007

Ok,zavolám mechanika na satelity.

slava68

slava68

Pozvat si technika bude asi nejlepší pokud jsi s kompletem ještě nic nedělal. Nicméně, každej někdy začínal, takže nic moc nepokazíš, když si přesně uděláš rysky na stožáru a držáku paraboly a zapíšeš (nebo označíš) úhel náklonu. Pak si s tím toč jak chceš (třeba podle návodu @vladnaico) a v nejhorším se vrátíš zpět. Frekvence jsem neporovnával, ale zkus si zapnout třeba ČT24, dát vyhledávání signálu a nastavit 12687V, 27500 a 3/4. Pokud naskočí ČT24, tak jsi na Intelsatu. Ovšem ještě nemáš vyhráno, protože to co jsi ulovil jede volně a pro ostatní budeš asi stejně muset někoho pozvat, nebo se zeptat jinak, přičemž takovou formou, abys hned nazapadnul do black listu.

gaston

Ok,gastone,díky.Tak to zkusím podle tebe.

slava68

slava68

Při hledání si nejprve nastav ten úhel a pak teprve toč v předpokládaném směru (opravdu hodně pomalu a ne skokově). Když nic nechytíš, změň úhel (třeba o půl stupně do +, nebo -) a znovu. Pokud nemáš vhodný přijímač, tak to sice bude k ničemu, ale alespoň se pocvičíš v manipulaci s parabolou.

gaston

Daleko jednodušší budeš jako laik mít, když pojedeš postupně po jednom satelitu směrem na západ a vždycky sklon doladíš na nejlepší signál. Takhle se v tom aspoň neztratíš.

Hujer
Registrace: 4/2004

slava68

Z ruky ti chytím na 60cm talíř většinu silnějších družic.
Pokud nemáš klepavku, povede se ti to taky. Zadej nějakou silnější frekvenci, třeba zmíněnou 12687V 27500, dej talíř trochu níž a pomalu natáčej na západ. R^

Martin79
Registrace: 7/2008

Hujer

Takhle jsem družice kdysi dávno hledal taky, než jsem se zmohl na táhlový motor.
Teprve když jsem po hodině "dojel" na horizont, došlo mi že je něco špatně...
A to tam těch družic ještě moc nebylo.
:laughing:

Martin79
Registrace: 7/2008

Možná právě proto, že jich tam moc nebylo

Hujer
Registrace: 4/2004

Martin79

No, nastavit takovou Kovosatku 120, která tak nějak nemá tu elevační stupnici abys chytal 30W - 75E byla taky dobrá zábava. Kritická fáze nastala, když manželka asi po hodině nastavování odmítla hlásit stav ukazatele signálu. Pak jsem si musel dotáhnhout na střechu malou TV ;)

gaston

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra