Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Mimo mísu - problémy s TV obrazovkou - záblesky

Mimo mísu - problémy s TV obrazovkou - záblesky
Ahoj, všechny zdravím. Máme starší televizi, na kterou mám připojený koax ze společné antény na české programy a taky satelit - přes scart. Na podzim nám v domě dělali nové digitální rozvody, zatím chytáme digitálně jen ČT2. Poslední dobou se mi na televizní obrazovce objeví občas záblesk - vodorovný bílý pruh asi 1 cm široký, probleskne zleva doprava - doba trvání ca 1 vteřina. Je slyšet i slabší rána.
Pokud vypnu sat. přijímač do stand-by, takže na obrazovce je jen zrnění, tak se tento záblesk na televizní obrazovce objevil hned několikrát za sebou. Televize i satelitní přijímač jsou zapojeny na zásuvkovou lištu s přepěťovou ochranou. Setkali jste se s tímto problémem prosím někdo?
Jako laik neodhadnu, jestli problém souvisí s výměnou rozvodů na společnou anténu, začalo se to objevovat až kolem Vánoc, nebo jestli nám „odchází“ televize a hrozí imploze. V tom případě by se asi ani nevyplatilo televizi ještě nechat opravovat, jde o to, jestli ji vůbec ještě zapínat. Děkuju za všechny tipy.
:)

mtv13
Registrace: 1/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Mimo mísu - problémy s TV obrazovkou - záb...

To pomalu odchází obrazovka, konec je: spadne obraz, zeleno-černé, bleskne ten bílý pruh a je konec. Potom alternativa II. vysokonapěťové trafo odchází.

CES
Registrace: 4/2007

Ahoj, díky moc za odpověď. Ještě se zeptám, může to v těchto obou případech nějak bouchnout nebo vyhořet, nebo to prostě jenom přestane jít?

mtv13
Registrace: 1/2010

No něco podobného

jsem měl na OTF,bílý pruh potom rána,záblesk ,vyválené jističe,na chvíli hrobové ticho,pak řev manželky-syn něco pájel v mobilu a už ho viděla na prkně,ale nahození jističe už proběhlo v relativním klidu-OTF umřela.

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Mi tak odešel po 22 letech funkčnosti 37 cm Bejing, hned najednou, jen předem mě upozorňoval vrčením cca 4 měsíce předem, ok barevně chodil, potom ten záblest a konec. Ale nic nehořelo, nebouchlo a pojitky nevyrazil. Licence SANYO tranzistorová. Oravany o 8 let přežil.

CES
Registrace: 4/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra