Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

LCD TV nebo monitor s tv ?

co je podle vás lepší kombinace? cca do 25 palců .pozorovací úhel je jasný,5ms taky..

HDbox FS-9105 +HD PVR fw 2.12.21 + DREAMSKY NXP 256 HD fw 1.60 - parabola 85 multifocus 28.2°E + 23.5°E + 13.0°E + 4.8°E + diseq 8/1 goto mm switch EMP+ motor 90stab HH ,karta skylink ICE + CA irdeto smit

v.h
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: LCD TV nebo monitor s tv ?

asi monitor. ale kdybys chtěl větší plochu (30 a více) tak rozhodně LCDTV protože to už jsou pak u těch monitorů astronomický ceny. a přitom taková LCDTV vyhovuje rovněž dobře, s tou výhradou, že jsou tam omezení ohledně výběru rozlišení, který můžeš používat s odpovídající kvalitou obrazu.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

uvažuji o této lg ,zdá se mě optimální za tu cenu a hlavně tech vstupů..

díky http://www.alza.cz/23-lcd-lg-m2362d-pz-d135159.htm

HDbox FS-9105 +HD PVR fw 2.12.21 + DREAMSKY NXP 256 HD fw 1.60 - parabola 85 multifocus 28.2°E + 23.5°E + 13.0°E + 4.8°E + diseq 8/1 goto mm switch EMP+ motor 90stab HH ,karta skylink ICE + CA irdeto smit

v.h

To: v.h.

Ja by som Ti poradil takto: nájdi si ho v obchode a pozri sa na ten monitor trocha zboku, zhora , zdola. Jednoducho si over, ako sa javí obraz pri zmene pozorovacieho uhla. Aj keď sa dnes všade uvádzajú rovnaké pozorovacie uhly (vysoké hodnoty), prax je iná. Sám mám LCD monitor s TV a zistil som, že u monitora je ho horšie, aspoň u toho môjho.

emo53
Registrace: 3/2009

já jsem taky spokojenej. jedu na starou HD-ready LCD TV 32 palců a používám ubuntu linux v rozlišení 1280x720 s kartou nvidia

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Děti mají u PC tento monitor http://www.alza.cz/lg-flatron-m237wdp-pz-d140913.htm a při sledování dvb-t je to katastrofa. Jako monitor pro PC není špatný.

Jira
Registrace: 1/2007

Může mě někdo vysvětlit rozdíl mezi LCD TV nebo monitor s tv ? Tak to by mě fakt zajímalo. Já mám ten pocit, že technicky to je dnes už jedno.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

v.h nechci tě zrazovat od LG. Dvě čísla z mého obchodu. 13 prodaných modelů LG monitorů (LCD-TV i obyč LCD bez TV) za minulý rok. Z toho 4 reklamace. Od 1.10.10 je jediná možnost reklamace monitorů u realtimetec.cz :-( Jiné značky vyreklamuješ v kdejakém servisu.

arns
Registrace: 10/2004

sháněl jsem marně dlouho monitor nebo TV LCD do kuchyně jako TV,největší problém je,že 99% TV nebo monitorů 22 palců nelze sledovat zespodu,všechny zčernají a nekoukatelné,mám tv ve výšce 2metry,obraz a vše OK,jak si sednu ke stolu hrůza tma hnus na nic,obešel jsem několik obchodů,prohlédl asi 100 tv a monitorů těchto rozměrů,všude jsem se klaněl,prodavači čuměli jak puk,nechápajíc o co mi jde a světe div se,našel jsem jednu ze sta LG 22LU4000,jsem moc spokojen,jen nechápu proč to vyrábějí ,když je to k ničemu,koukat jen z jednoho místa,tato jediná se našla,možná jsou i další ze sta,ale dál jsem nehledal ,plní veškeré moje požadavky,i když plazma by byla lepší,ale v těchto rozměrech neexistuje

pierrepetr
Registrace: 5/2006

ještě doplním,monitory mají 3 roky záruku,pokud se povede najít takovýto,dejte vědět

pierrepetr
Registrace: 5/2006

ams

to byly starší modely ? Lg se mě zdála dobrá hlavně pro dvb t protože mám plazmu samsung a tam je signál co je slabý nekoukatelný na rozdíl od Panasoniku ten ho bere super. jinak mám tu plazmu taky zapojenou na pc ale hlavně na filmy hry se bojím tam hrát abych si nezničil obrazovku. Proto sháním ještě jeden monitor s tv k holce do pokoje...Nebýt té plazmy tak jí dám můj Viwsonic a dokoupil bych kartu dvb t do pc :-/

v.h

nie som si celkom isty, ci LG neznamena namiesto Life"s Good skor Let"s Go to the service ;)
(apostrof nepovoleny, preto uvodzovky)

k otazke - mam doma monitor Asus 24-palcov, je to pozeratelne, nic extra, ale pozerat sa to da (momentalne mam k tomu pripojeny Magio box cez HDMI)

sgi320
Registrace: 6/2008

Může mě někdo vysvětlit rozdíl mezi LCD TV nebo monitor s tv ?

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

kuba

comu nerozumies ? :D

LCD TV - je zariadenie primarne urcene na sledovanie TV, jeho zvysne moznosti su az sekundarne

monitor s TV - zariadenie urcene primarne ako zobrazovac pre PC, doplnene TV tunerom

- zasadny rozdiel medzi nimi je ten, ze LCD TV zvycajne obsahuje procesor pre spracovanie video signalu a obsahuje aj mody pre zobrazenie videa napr. 24p, 30p, naopak monitor zvycajne ziadny extra procesor neobsahuje a umoznuje sledovat tak max. 60p

- staci ? ;)

sgi320

jo, este ma napadlo - taky drobny rozdiel je napr. aj v tom, ze LCD TV nema DVI vstup a monitor s TV ho ma ;)

sgi320

nebude tam rozdiel aj v type panela? monitor - TN panel, telka- IPS panel?

linomnc
Registrace: 12/2009

nebude, PC monitory su postavene na obidvoch technologiach ;)

aj PVA(Samsung, Sony), MVA(Fujitsu) a ASV(Sharp)

ja skor vidim zasadny rozdiel v tom primarnom vyuziti a v dnesnej dobe v osadeni procesora pre spracovanie videa, ale rozumiem aj kubovej otazke - principialne v tom v podstate rozdiel nie je (v oboch pripadoch je to panel s tunerom) :D

sgi320

no dobre, ale primarne sa do monitora dava TN panel, IPS panely su v drahsich modeloch. Spojitost typu panela s TV tunerom neviem odhadnut.

linomnc

asi aj celkom zbytocne diskutovat na tuto temu ;) uz otazka v to(nevhodné slovo) ma pomerne divny charakter :D medzi typom a tunerom nevidim suvislost ani ja ;) kuba sa pytal, tak som vyjadril nazor

sgi320

ved hej, ja len ze keby som sa rozhodoval ja, tak by som hlavne nebral nejaky smejdovy TN panel a ako bolo povedane vyssie, overil by som si pozorovacie uhly. Mozno TN technologia uz pokrocila a rozdiel nebude dramaticky

linomnc

v.h.. všechny reklamace jsem řešil v roce 2009, takže modely roku 09

arns
Registrace: 10/2004

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra