, sekce: Příjem satelitů |
|
Útlm sat.signálu cez fóliu.Pozdravujem všetkých.Jeden môj kamarát má trochu problém.Má na balkóne schovanú sat anténu, 55cm. Chcel by kúpiť vačšiu, ale nechce, aby ju niekto videl, tak tam chce natiahnuť kúsok fólie a pýta sa, či by tam nebol nejaký útlm.Ja si myslím, že nie, keď signál prejde deklom z plastu, tak fólia by nemala byť problém. Mohol by niekto odborne poradiť? Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.
|
romannitra
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 349 |
|
|
RE: Útlm sat.signálu cez fóliu.Utlm ma vsetko,ale rôznej velkosti.A tenka plastova folia ma zanedbatelny oproti utlmu spôsobenemu prechodom signalu atmosferou. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 718 |
|
|
RE: Útlm sat.signálu cez fóliu.Není fólie, jako fólie... např. hliníková fólie by asi vadila, že ?47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 309 |
|
|
RE: Útlm sat.signálu cez fóliu.Tak pred to ves pradlo. Jedne pani jsem taky daval parabolu na "vsunuty balkon" a kdyz jsem pak videl jak tam pred tim ma navesene na cca 4 provazkach vyprane pradlo divil jsem se tomu a ptal se ji jestli to nevadi a rikala ze ne. |
Standa22
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 363 |
|
|
@standaji to samozrejme nevadi, ale jeji manzel se nediva :-)pokud je pradlo mokre, tak to pochopitelne nemuze fungovat. Mozna to pradlo stinilo jen cast paraboly. |
joki
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 121 |
|
|
@romannitrato same plati i o folii, pokud obalis mikrotenovou folii celou parabolu i s LNB, tak ti to do prvniho zmoknuti pojede. V profesionalni technice se pouzivaji radomy a nesmacivym povrchem, ale to je pro nase ucely financne neunosne. |
joki
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 121 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|