![]() |
|
T90+motor+DM800 = pro Saxona a spolDo ted jsem provozoval svoji T90 a DM800 na 2x1/8P168 a přes relátko 0/12V přepínal.Tedˇsi to chci trochu vylepšit diseqC 1/16.S panem Hajčarem jsem to konzultoval.Neměl by to byt problém.Ale chtěl bych to ještě trochu vylepšit a tady potřebuji radu nebo doporučení.chci si dát na jeden vstup motor a na zbytek vstupů LNB.Psal mě že na DiseqC se dá nastavit na různé režimy 1,1 1,2 atd.V podstatě říkal že by to mohlo fungovat.(doslova napsal :Žel nemohu vám přímo potvrdit funkčnost zapojení. Motor jsme zde ve firmě nikdy neměli a tak veškeré moje názory jsou založeny na znalosti funkce těchto zařízení a na faktu, že někteří uživatelé kombinaci přepínač + motor úspěšně používají. ZAjímá mě jestli někdo má s tímto zkušenost a hlavně jestli to funguje s DM800. T90+DM800
|
koky
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 390 |
![]() |
|
RE: T90+motor+DM800 = pro Saxona a spolPoužívám to co chceš na DM 800 EMP 168V 7X LNB + motor naprosto nez problému.Klidně se ptej.A ted se chystám i já na T 90 na 1/16 a motor a sem přesvědčen že to bude chodit taky |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
RE: T90+motor+DM800 = pro Saxona a spolJá jsem motor také ještě nikdy nemontoval.DM 800 určitě S16 bude umět přepínat, ale jestli bude funkční motor přes port S16, tak to vidim bledě. Jednak DM800 neznam, netušim, jakou posloupnost povelů je DM schopen odesílat. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: T90+motor+DM800 = pro Saxona a spolaha no s tím 1/16 má saxik určitě více zkušenostíNo to by bylo zklamání já s tím počítám a bez toho to snad ani nechci T 90 a motor. Ale zjistím něco na jednom německý foru. Jak říkám ze 168 uplně bez problému |
pat
![]() |
|
RE: T90+motor+DM800 = pro Saxona a spolPodle mého názoru je největším úskalím fakt, že pro práci s motorem musípřijímač nejprve vybrat příslušný vstup a poté vysílat povely 1.2. Pro všechny družice, které mají být přijímané přes motor, se tedy musí nastavit DiSEqC 1.1 (na vstup dejme tomu 1) i 1.2. Nevím jak váš Dreambox, ale dovedu si představit, že některé přijímač dvojí nastavení nedovolí, protože nepočítají s takouvouto HW konfigurací. Proto je výhodné připojit motor na vstup 1, který je vybraný implicitně po zapnutí napětí. citát z emp-centauri. V podstatě jak píše pat pokud mu to gunguje na 1/8 tak by to mělo fungovat 1/16. @pat kde máš nastavený motor na 1 vstupu?? možná záleží i na image. T90+DM800
|
koky
![]() |
|
RE: T90+motor+DM800 = pro Saxona a spoljojo motor na 1 vstupuMužeš my dát na sebe nějaký majlík já bych se potřeboval na něco taky zeptat |
pat
![]() |
|
patJá netvrdim že to nepujde.Přes první čtyři porty jedné z verzí 168 se lze dostat pomocí povelu Diseqc 1.0, takže tam by ten motor určitě šel ovládat, to umí dokonce i Technisat, ale S16 tohle nejspíš neumí, jelikož je myslím na trhu jen verze pro Uncommitted povely. Třeba se ale pletu. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
koky a patTo je právě ono, 168 se prodávaji se dvěmi různými SW náplněmi. Takový Vantage chodí s oběmi verzemi, ale třeba Topfield jde pouze s tou, se kterou nechodí Showbox a naopak.A ted se v tom vyznejte. :)) Má už S16 nějaký štítek na krabičce, má-li ji vůbec? Tam by to mělo být jasně patrné. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: T90+motor+DM800 = pro Saxona a spolkdysi jak jsem řešil zapojení P168 tak jsem se dozvěděl že jsou dvě verze V1 a V2viz vysvětlení p.Hrnčar: Pokud byste mohl vyzkoušet mód DiSEqC 1.1, je třeba rozlišit verzi vašeho přepínače. Pokud není verze uvedena přímo v názvu přepínače (V1 resp. V2), zjistíte ji podle popisu vstupů na nálepce. Jsou-li adresovány jako kombinace committed a uncommitted, jde o verzi 1. Přepínač P.168 ve verzi V1 je totožný jako S.168. Pokud jsou adresovány jako uncommitted 1 až 8, jde o verzi 2. Verzi 2 je nutno nastavit jinak - podle nálepky. Příkazy DiSEqC se zcela vypnou, a vstupy se adresují jako DiSEqC 1.1 uncommitted port 1 až 8. ale to je už minulost. 1/16 chodí spolehlivě i s DM800 i s DM8000 aspon co jsem četl na cssf ale nikdo nenapsal na jakém image. S motorem+lnb zas psali že funguje diseqC 1/8. Ale konbinace jakou bych chtěl jsem se od nikoho nedočetl jestli funguje spolehlivě. @pat: koptakrene@seznam.cz T90+DM800
|
koky
![]() |
|
RE: T90+motor+DM800 = pro Saxona a spolPokud by k S16 existovala náplň reagující na kombinaci Comm a Uncomm, tak věřim, že se ten motor roztočit dá, ale ve verzi V2 to určitě nepujde.Pan Heičiar by tohle měl umět posoudit. Nakonec, kdo také jiný... On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: T90+motor+DM800 = pro Saxona a spolno verzi P 168 V2 mám právě já a chodí to |
pat
![]() |
|
patzkus něco vysondovat na tom německém foru.Bohuželja neumím německy. :(T90+DM800
|
koky
![]() |
|
RE: T90+motor+DM800 = pro Saxona a spolto vam prece na dreamboxu musi chodit.http://www.liddll.de/thread.php?threadid=36 tak nejak podobneto lze nakonektovat. omrknete to tam vic, je tam i priklad jak to nastavit. nebo tam nekde byl, co si pamatuju Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
T90 + DiSEqC 16/1Nějak nechápu proč k T90 ještě motor, tuto parabolu mám již nějakých pár let a jestli bych si chtěl rozšířit svůj skoro 50°obzor, tak bych k tomu vrazil další "vykrývací" parabolu, v tomto případě už samozřejmě nemusí být nutně T90 a přepínal to relátkem.K tomu DiSeqC 16/1 - sem tam to sekne přes 1.2, ale ani s 1.1 nechodí úplně bez problémů (alespoň ten můj kus), ostudou pro klatovské soudruhy z EMP CENTAURI je stále neschopnost dodat k tomuto přepínači plastový kryt (cože, gumičky zase nepřišly ?!!). |
KOTAZ
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 262 |
![]() |
|
RE: T90+motor+DM800 = pro Saxona a spolBohužel EMP je jediné které dělá 1/16 no nedá se nic dělat.Jinač nevím co má Kotaz za přijímač ale problém muže být i v SW přijímače. Ne vše si vždy se vším rozumí |
pat
![]() |
|
KOTAZNo myslím ,že plastový kryt mají už v sortimentu.http://emp-centauri.byznysweb.cz/product/s161pcp-w3-923/ T90+DM800
|
koky
![]() |
|
RE: T90+motor+DM800 = pro Saxona a spolJestli už tyto kryty nabízejí tak nechápu proč jej nejsou schopni reálně samostatně dodat (pro ty, kteří si dříve objednali "holý" kus s tím, že jim bylo přislíbeno dodatečného krytu dodání...).@pat: ne, přijímač si bezproblémově rozumí s 8/1, 4/1 vše z EMP, ale ten 16/1 sekal i s dalšími dvěma test. přijímači. Naštěstí tento problém se vyskytuje jenom sporadicky, a to prakticky hlavně jen při velkých mrazech takže to dál neřeším. |
KOTAZ
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 262 |
![]() |
|
![]() |