Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Vantage 1100S x Topfield TF 7700 HSCI

Dobrý den, chtěl bych se poradit a doporučit kolegovi nový HDTV přijímač. Je omezen cca 7000 Kč, bude sledovat HD a SD programy ze Skylinku na HDReady plasmě 42 Panasonic.
Původně jsem myslel na svůj Topfield TF 7700 HSCI, jsem spokojen s obrazem, ale nyní to sekání na HD programech, hlavně ČT HD mi už štve. I když jsem vyzkoušel různé sw i několik modulů, ČT HD má stejně výpadky.
Docela se mi zamlouvá Vantage 1100 S. Neměl třeba někdo tyto dva přístroje na porovnání? Jak je to s kvalitou obrazu SD a HD kanálů? A co to občasné sekání HD programů - je to pouze věc Topfieldu? Anebo byste mi doporučili něco jiného?
Vím, že je tady na fóru spoustu podobných dotazů, přesto ale děkuji za nějaké názory nebo rady.

jirka67
Registrace: 2/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Vantage 1100S x Topfield TF 7700 HSCI

Ty samé problémy se sekáním obrazu HD programů u TF 7700 HSCI jsem měl také. Několikrát jsem přehrával fw, měnil jsem Cw moduly, měnil parabulu za větší i LNB a nepomohlo nic - stále se obraz občas rozpadal - kostičkoval . Pak jsem měl možnost si půjčit Technisat HD8-S, dva dny jsem si s ním hrál a vše bylo v pořádku. Tak jsem Topfielda prodal, nechal si Technisat a jsem maximálně spokojený. Od té doby nevím, co jsou to problémy s obrazem.

xroman
Registrace: 7/2006

Mám TF7700 HSCI ten sem pořizoval už před 2 a půl rokem tenkrát takový výběr jako dnes nebyl sem s nim docela spokojen i když už skončil v pokoji u dětí. Dneska jedu na Vantage 7100 S a Vantage 1100 S mají naprosto stejná střeva pár sem jich už nainstaloval. Dnes bych určitě šel do 1100S už jenom proto že má universální čtečku a možnost EMU. To TF nemá musíš koupit ještě modul.Myslim , že ti většina doporučí 1100S.

vojtalojza
Registrace: 5/2007

RE: Vantage...

Kostičkování u Topfieldů není způsobeno přijímačem,ale modulem.Měl jsem ty samé problémy a ted šlape OK. ;)

moki
Registrace: 10/2009

no, ja zkousel vice modulu a to sekani na TF je porad, viz i jine diskuzni fora. spis ted kolegovi reknu at se rozhodne mezi Vantage 1100 a tim Technisatem HD8. ten se mi mozna libi jeste vic, ma 2 scarty a umi teletext, umi ho i Vant? mozna to budu resit i sam, uz mi to sekani na TF stve.
takze ted spis, doporucili byste Vk 1100 nebo T HD8?
omlouvam se za necitelnost,pisu na mobilu.

jirka67

Vantage 1100S Teletext umí.Dnes je in propojení televize kabelem HDMI, takže nevim jestli dva scarty jsou větší výhoda než jeden.Přes scart bych rozhodně jakýkoliv přijímač HD nepropojoval.

vojtalojza

Po včerejších asi 5 výpadcích během večera jsem rozhodnut svůj TF prodat a budu kupovat buď V 1100S nebo T HD8.

No jasně že budu mít propojeno přes HDMI. Ale budu mít k němu připojen DVD rekordér (pro zálohu nějakých seriálů a takových blbostí, znáte to :-). A Vantage má 1 scart pro TV - ale to by asi nemuselo vadit, když to propojím s DVD. Ale nějak se mi zase poslední dobou více zamlouvá ten Technisat, má 2 sloty pro moduly (Vantage jen 1). A do těch čteček u Vant. nebo Techn. jde přímo vložit Skylink karta (bez modulu) - to asi ne (Cryptoworks to nemá nebo se pletu) ?

jirka67

Kup si Vantage 7100S a máš vystaráno.
U jakéhokoliv HD Vantage už nemusíš dokupovat žádný modul pro karty CSlink resp. Skylink.

On Air!

Saxon
Galerie: Saxon

No jo, ale Vantage 7100S je zase o 3 tisíce dražší a navíc já už modul Mascom Easy Twin mám. Kolegovi to samozřejmě navrhnu, já se ale více přikláním k tomu Technisatu HD8.

jirka67

Kup si Arivu za 3000, ta se neseká, obrázek super, umí i nahrávat a seš vysmátej.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Jen ne Arivu!!!

Arivu nekupuj!!!Je to největší šrot!!! Obraz je super pouze do doby,než se posere,tj.zhruba 2 měsíce.Většinou odchází tuner a nejde nic naladit. Moc k vysmátý nebudeš,spíše vzteklý. Spolehlivější je Vantage 1100. Oproti Arivě 200 je ale o 3000 Kč dražší.

dechovkar
Registrace: 5/2006

Arivu klidně a budeš vysmátej.

Už mě jich chodí asi 30 a to zhruba 4 měsíce a zatím ani jedinná nebyla porouchaná. Pravděpodobně byl nějaký problém v první serii, ale fakt přísahám nemám jedinněj problém. Dokonce už se na závadu těším, abych ji vůbec mohl vidět. Ale proti arivě vystupuje pár stále stejných jedinců a dělají takovej humbuk po celým netu, že už jim začnu věřit i já. Ale asi to je tím, že si koupili předraženej stroj a teď je to štve.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra