, sekce: DVB-S přijímače |
|
Vantage 1100S x Topfield TF 7700 HSCIDobrý den, chtěl bych se poradit a doporučit kolegovi nový HDTV přijímač. Je omezen cca 7000 Kč, bude sledovat HD a SD programy ze Skylinku na HDReady plasmě 42 Panasonic.Původně jsem myslel na svůj Topfield TF 7700 HSCI, jsem spokojen s obrazem, ale nyní to sekání na HD programech, hlavně ČT HD mi už štve. I když jsem vyzkoušel různé sw i několik modulů, ČT HD má stejně výpadky. Docela se mi zamlouvá Vantage 1100 S. Neměl třeba někdo tyto dva přístroje na porovnání? Jak je to s kvalitou obrazu SD a HD kanálů? A co to občasné sekání HD programů - je to pouze věc Topfieldu? Anebo byste mi doporučili něco jiného? Vím, že je tady na fóru spoustu podobných dotazů, přesto ale děkuji za nějaké názory nebo rady. |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 849 |
|
|
RE: Vantage 1100S x Topfield TF 7700 HSCITy samé problémy se sekáním obrazu HD programů u TF 7700 HSCI jsem měl také. Několikrát jsem přehrával fw, měnil jsem Cw moduly, měnil parabulu za větší i LNB a nepomohlo nic - stále se obraz občas rozpadal - kostičkoval . Pak jsem měl možnost si půjčit Technisat HD8-S, dva dny jsem si s ním hrál a vše bylo v pořádku. Tak jsem Topfielda prodal, nechal si Technisat a jsem maximálně spokojený. Od té doby nevím, co jsou to problémy s obrazem. |
xroman
Registrace: 7/2006 Příspěvků: 108 |
|
|
RE: Vantage 1100S x Topfield TF 7700 HSCIMám TF7700 HSCI ten sem pořizoval už před 2 a půl rokem tenkrát takový výběr jako dnes nebyl sem s nim docela spokojen i když už skončil v pokoji u dětí. Dneska jedu na Vantage 7100 S a Vantage 1100 S mají naprosto stejná střeva pár sem jich už nainstaloval. Dnes bych určitě šel do 1100S už jenom proto že má universální čtečku a možnost EMU. To TF nemá musíš koupit ještě modul.Myslim , že ti většina doporučí 1100S. |
vojtalojza
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 96 |
|
|
RE: Vantage...Kostičkování u Topfieldů není způsobeno přijímačem,ale modulem.Měl jsem ty samé problémy a ted šlape OK. ;) |
moki
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 186 |
|
|
RE: Vantage 1100S x Topfield TF 7700 HSCIno, ja zkousel vice modulu a to sekani na TF je porad, viz i jine diskuzni fora. spis ted kolegovi reknu at se rozhodne mezi Vantage 1100 a tim Technisatem HD8. ten se mi mozna libi jeste vic, ma 2 scarty a umi teletext, umi ho i Vant? mozna to budu resit i sam, uz mi to sekani na TF stve.takze ted spis, doporucili byste Vk 1100 nebo T HD8? omlouvam se za necitelnost,pisu na mobilu. |
jirka67
|
|
RE: Vantage 1100S x Topfield TF 7700 HSCIVantage 1100S Teletext umí.Dnes je in propojení televize kabelem HDMI, takže nevim jestli dva scarty jsou větší výhoda než jeden.Přes scart bych rozhodně jakýkoliv přijímač HD nepropojoval. |
vojtalojza
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 96 |
|
|
RE: Vantage 1100S x Topfield TF 7700 HSCIPo včerejších asi 5 výpadcích během večera jsem rozhodnut svůj TF prodat a budu kupovat buď V 1100S nebo T HD8.No jasně že budu mít propojeno přes HDMI. Ale budu mít k němu připojen DVD rekordér (pro zálohu nějakých seriálů a takových blbostí, znáte to :-). A Vantage má 1 scart pro TV - ale to by asi nemuselo vadit, když to propojím s DVD. Ale nějak se mi zase poslední dobou více zamlouvá ten Technisat, má 2 sloty pro moduly (Vantage jen 1). A do těch čteček u Vant. nebo Techn. jde přímo vložit Skylink karta (bez modulu) - to asi ne (Cryptoworks to nemá nebo se pletu) ? |
jirka67
|
|
RE: Vantage 1100S x Topfield TF 7700 HSCIKup si Vantage 7100S a máš vystaráno.U jakéhokoliv HD Vantage už nemusíš dokupovat žádný modul pro karty CSlink resp. Skylink. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
RE: Vantage 1100S x Topfield TF 7700 HSCINo jo, ale Vantage 7100S je zase o 3 tisíce dražší a navíc já už modul Mascom Easy Twin mám. Kolegovi to samozřejmě navrhnu, já se ale více přikláním k tomu Technisatu HD8. |
jirka67
|
|
RE: Vantage 1100S x Topfield TF 7700 HSCIKup si Arivu za 3000, ta se neseká, obrázek super, umí i nahrávat a seš vysmátej.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
|
|
Jen ne Arivu!!!Arivu nekupuj!!!Je to největší šrot!!! Obraz je super pouze do doby,než se posere,tj.zhruba 2 měsíce.Většinou odchází tuner a nejde nic naladit. Moc k vysmátý nebudeš,spíše vzteklý. Spolehlivější je Vantage 1100. Oproti Arivě 200 je ale o 3000 Kč dražší. |
dechovkar
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 427 |
|
|
Arivu klidně a budeš vysmátej.Už mě jich chodí asi 30 a to zhruba 4 měsíce a zatím ani jedinná nebyla porouchaná. Pravděpodobně byl nějaký problém v první serii, ale fakt přísahám nemám jedinněj problém. Dokonce už se na závadu těším, abych ji vůbec mohl vidět. Ale proti arivě vystupuje pár stále stejných jedinců a dělají takovej humbuk po celým netu, že už jim začnu věřit i já. Ale asi to je tím, že si koupili předraženej stroj a teď je to štve.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|