![]() |
|
Poradí někdo ohledně TV+SAT rozvodu?prosil bych o radu zkušené televizáky (montéry) kde by mohla být chyba.Můj problém je následující , dle přiloženého "schématu" mám doma provedené zapojení ale na větvi kde přibyl satelit se mi objevuje na poslední TV (na te je zapojený satelit na ostatních jen TV) docela nepříjemný brum a celkově se i kvalita kabelovky o něco zhoršila má otázka zní kde bude chyba (zem kabelovky?) co přidat popřípadě ubrat (galvanický oddělovač?) děkuji za rady a pochopení (podotýkám že vyučený elektro sem jen sem se tomu nikdy nevěnoval) [URL=http://img11.imageshack.us/i/zapojen.jpg/][IMG]http://img11.imageshack.us/img11/4716/zapojen.jpg[/IMG][/URL] |
Tomik
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 13 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
Poradí někdo ohledně TV+SAT rozvodu?nebere náhled takže link:http://img11.imageshack.us/img11/4716/zapojen.jpg |
Tomik
![]() |
|
re :Párkrát jsem se s tím setkal,stačí použít jinou značku sat/tv slučovače,případně jiný tv zesilovač.Takže tak trochu laborace...Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
RE:použit tento :http://eshop.sapro.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=245 (nejedna se o reklamu) --------------------------- ještě nezlepší se signál kabelovky když vyměním ten odbočovač za rozbočovač? Tím bych měl každou tu zásuvku(jen ty TV) na první větvi zvlášť.... |
Tomik
![]() |
|
RE: Poradí někdo ohledně TV+SAT rozvodu?To je vysvětlenej dotaz : " jak pro kozu v petrželi". :ogre: Co za slučovač ?, V domku nebo paneláku ? Sat. jde z čeho ? , ..... Babo raď. :))) |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
nelíbí se miNejsem profesionál, ke všemu jsem se dopracoval amatérsky. Průběžné zásuvky pokládám za nevhodné pro pozemní digitál , na zásuvce průběžné může být útlum, který zhorší následný pokračující signál. Řeším rozvod aktivním rozbočovačem a paprskovitým rozvodem ke každé televizi přímo. V nouzi použiji raději rozbočovač, než průběžnou zásuvku. Namísto účastnických zásuvek používám obyčejný rozpojovací konektor s přechodem F/TV. Kabel končí F-kem a do něj se našroubuje přechodový kus - závit F/TV konektor.Protikus TV/F, F-ko a kabel pokračuje k televizi. Toto řešení má menší útlum než koncová zásuvka.Rovněž satelitní průběžná se mi nelíbí. Existuje satelitní rozbočovač, je levný cca 120 kč.Slučovat satelit a pozemní digitální televizi není rozumné, lepší je vést samostatné kabely. Sloučení a rozbočení má vždy útlum a to jak v pozemním tak satelitním pásmu! Celé schéma bych navrhl zcela znova. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
RE:přesně sem tě nepochopil jak to myslíš, na obrázku je to jasně nakreslené (typové označení komponent ti můžu dát, mimo ten "asi odbočovač") a jedná se o rodinný dům.. napiš si co potřebuješ a já odpovím, budu rád za každou radu. |
Tomik
![]() |
|
RE:nelíbí se mitaky bych byl pro hvězdu ale bohužel nejde... |
Tomik
![]() |
|
RE: Poradí někdo ohledně TV+SAT rozvodu?Tak to máš blbý.Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100
|
alda
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 3 393 |
![]() |
|
RE: Poradí někdo ohledně TV+SAT rozvodu?Zdar,pokud se projevuje brum,pak jsou potencialove rozdily nejspise mezi hromosvodem (pokud je talir uzemnen) a zemi kabelovky.U starych baraku je problem vyrovnat vsechny potencialy (kabelovka,silnoproud,hromosvod...).V uvedenem pripade,dle schematu zapojeni,dej na vstup slucovace TV/SAT izolator=double galvanic izolator.Vhodne a levne vyrabi napr.TKR Jasek z Roznova.p.Radhostem (tusim okolo 140,-Kc). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
Zapojení tv-sat-dvd.Prosím o radu,do televize sem zapojil scard s rozdvojkou a do ni sat a dvd,přepnu na sat a nejde zvuk,vyhodím dvd z rozdvojky a zvuk šlape, starší tv,dvd také sat vantage200 dvd i tv do šrotu? dik. |
rezek
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 417 |
![]() |
|
RE: Poradí někdo ohledně TV+SAT rozvodu?...tedy samozrejme na TV vstup TV/SAT slucovace |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
@samorostjsi opravdu samorost, zkus aspoň použít nějaké katalogové údaje,pak ti dojde , co tu píšeš za nesmysly.Pro TOMIK:za odbočovač do obou větví vlož GND filtry (oddělení zemí) |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 041 |
![]() |
|
RE: Poradí někdo ohledně TV+SAT rozvodu?tak teď sem jelen... před nebo za tv/sat slučovač? na každou větvi před slučovačem? (na TV i na SAT? je blbost ne vždyt sou dělaný jen v rozmezí 5-1000Mhz, )pokud se nepletu můžu použít toto ne? http://www.omko.cz/index.php?kod=ALXTI1G&uid=3c52ed68d910c824&lg=cz nebo tento http://www.omko.cz/index.php?kod=EKPGFM2L&uid=3c52ed68d910c824&lg=cz |
Tomik
![]() |
|
RE: hdpe a RAFI007Můžu Vás dva poprosit o nějaký kontakt jde vidět že v tom chodíte(icq,msn,mobil)díky pošlete na tomas.hrazansky@gmail.com |
Tomik
![]() |
|
RE: Poradí někdo ohledně TV+SAT rozvodu?asi před čtrnácti dny se tady řešily zemní smyčky,zkus si to najít,není to úplná sranda s tím brumem u antény můžeš použít galvanický oddělovač,u sat. to nejde,přijímač musí být galvanicky s LNB |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 385 |
![]() |
|
RE: Poradí někdo ohledně TV+SAT rozvodu?https://www.parabola.cz/forum/topic-33247/ |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Poradí někdo ohledně TV+SAT rozvodu?https://www.parabola.cz/forum/topic-42580/ |
pierrepetr
![]() |
|
RE?: pierrepetrPodařilo se to odstranit ?Já osobně si myslím že je to ta kabelovka (smyčka) zkusím tam dát na vstup nějaký izolátör (asi tu FM2 s omka) a uvidíme pokud nepomůže udělám tomu satelitu extra svod a kašlu na to.. |
Tomik
![]() |
|
RE: Poradí někdo ohledně TV+SAT rozvodu?ten extra svod ti možná nepomůže,pak se ti zem spojí stejně s kabelovkou propojením sat.přijímače s TV a už seš spojen s kostrou kabelovky |
pierrepetr
![]() |
|
RE: pierrepetrjj to sem si uvědomil až po odeslání příspěvku.... no snad ten izolátor pomůže.. jinak pak už nevím :( |
Tomik
![]() |
|
RE: Poradí někdo ohledně TV+SAT rozvodu?v nejhorším případě to řeší oddělovací trafo 220/220,ale něco to stojí |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Poradí někdo ohledně TV+SAT rozvodu?teď koukám na ten tvůj plánek,na co máš 3 účastnické zásuvky tv-sat?,to budeš přenášet z jedné místnosti do druhé sat.přijímač?,nezávislé koukání ti řeší jen,co TV to kabel od paraboly,toto je k ničemu |
pierrepetr
![]() |
|
RE: pierrepetrteď ti nerozumím ? |
Tomik
![]() |
|
to RAFI 007Měl jsem asi tu smůlu, že účastnické zásuvky, se kterými jsem se setkal, zřejmě neodpovídaly katalogovým údajům. V místech se slabším pozemním digitálním signálem jde o každý decibel a u satelitu nepředpokládám pouze provoz ze svářeček Aster. Moje zásady nesmyslné nejsou, klidně si zapojuj do serie tolik průběžných zásuvek, kolik chceš a slučuj a rozbočuj podle libosti.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
RE: Poradí někdo ohledně TV+SAT rozvodu?Prubezna zasuvka nebo rozbocovac je fuk, oboji ma sve zasady pouziti a oboji funguje vybrone, dokud se do toho nezasne sr.at nekdo, kdo tomu nerozumi. Tohle je prave o tom mereni, o tech meracich za tisice a o letech praxe.On ten aktivni rozbocovac by taky fungoval ne 3.14cu, kdyby ti tam vletel silny signal, casto z uplne jineho pasma, staci Ufon,CDMA nebo analog ve VHF. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
![]() |