![]() |
|
Poradí někdo ohledně TV+SAT rozvodu?prosil bych o radu zkušené televizáky (montéry) kde by mohla být chyba.Můj problém je následující , dle přiloženého "schématu" mám doma provedené zapojení ale na větvi kde přibyl satelit se mi objevuje na poslední TV (na te je zapojený satelit na ostatních jen TV) docela nepříjemný brum a celkově se i kvalita kabelovky o něco zhoršila má otázka zní kde bude chyba (zem kabelovky?) co přidat popřípadě ubrat (galvanický oddělovač?) děkuji za rady a pochopení (podotýkám že vyučený elektro sem jen sem se tomu nikdy nevěnoval) [URL=http://img11.imageshack.us/i/zapojen.jpg/][IMG]http://img11.imageshack.us/img11/4716/zapojen.jpg[/IMG][/URL] |
Tomik
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 13 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
RE: Poradí někdo ohledně TV+SAT rozvodu?Jinak RAFI007 to napsal dobre, takto to udelej. Jinak jeste nevim, kcemu tam mas ten sat.zesilovac ? Na tokovemto rozvodu je zcela zbytecny, pokud tam jeste nemas mezi zasuvkami a od paraboly vic jak 100m koaxu.Sat.zasuvka musi byt v cele vetvi, i kdyz je sat jen na jedne zasuvce. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: Javěř tomu že ten sat.linkový zesilovač má svůj význam (40m, 3x zásuvka, a jde to i poznat když tam je) Jinak něčemu rozumím něčemu ne ale proto se ptám Vás zkušených.... osobně si myslím že je blbost dávat na každou větvi izolátor pač tenhle problém dělá určitě ta analogová kabelovka :(. V pátek ho mrsknu před ten tv.zesilovač a uvidíme a samozřejmě dám i vědět..... |
Tomik
![]() |
|
RE: Poradí někdo ohledně TV+SAT rozvodu?Věř tomu na na 40m kvalitniho koaxu a 3 zasuvky je ten zesilovač doslova na h.o.v.n.o.Ja mam udelany rozvody sat.signalu na bytovkach od 12 do 70 ucastniku a sat.zesilovač jsem ještě NEPOTREBOVAL. Udelej to tak, jak ti radil RAFI007. Ten clovekj je antenar s dlouholetou praxi a vi co rika a pise. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: Poradí někdo ohledně TV+SAT rozvodu?Nezname konkretni podminky a prvky ,ale co kdyz uvazujeme vykon signalu na vystupu druhe pruchozi SAT zasuvky a co kdyz:- je to kvalitni koax.BELDEN H121 Black/PE (z nejakeho,trebas mechanickeho duvodu-je tenky)musel byt nasazen 40m a utlum na 2 000MHz = cca 15 dB - utlum TV/SAT vyhybky = 2 dB - utlum pruchozi zasuvky SAT napr.Polytron DFS-10 = 3 dB - utlum vazebni DFS-10 = 10 dB no a mame celkovou sumu utlumu cca 30 dB Co kdyz se prijima DIGI TV 1°W a vykon nejslabsiho transponderu CT je na vystupu LNB rekneme 75 dBuV. Pak na vstupu SAT prijimace muze byt jiz nejakych 45 dBuV,coz nemusi ,ale muze delat problemy-zde tedy muze mit SAT linkovy kompenzator utlumu vyznam. Pricem nezkoumame ,proc,nac,jak,koho,ceho je zapojeni jakove nebo makove (kazdy muze mit urcity duvod proc pouzil kaskadni satelitni zasuvky a jine neobvyklosti...). |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: pierrepetrKlidně popíšu:satelit A1+A3 (par80cm 38,8dB 12GHz) přijímač Topfield 6000CR (A3 12070 Q99% S99% first strike meter délka kabelu propojovacího kabelu 2m) 40m Nordix 401 AL (2150/38dB= 15,2dB) Výhybka(slučovač) 2dB 2x zásuvka průchozí http://www.tipa.eu/cz/produkt/14440730-satelitni-uc.-zasuvka-prubezna-satdd3k-7db/ zásuvka koncová http://www.tipa.eu/cz/produkt/14440732-satelitni-uc.-zasuvka-koncova-satsd3k/ teď k tomu sat.link zesilovač na té poslední zásuvce mám signál na topfieldu (S60% Q99% bez, S88% Q99% zapojen, 12070) myslím že vidíš že asi nějaký význam má...ale to nemusíme řešit určitě je něco jiného když děláš hvězdu a něco jiného stupačku (kdybych dělal hvězdu tak taky link zesilovač nedávám ale ta bohužel nejde) |
Tomik
![]() |
|
RE: Poradí někdo ohledně TV+SAT rozvodu?bohužel Tipa bere to "levnější" na trhu. Při rozdílu cca 10-15Kč je koncová FD6 pro 950-2500na 1.5dB a průchozí FD7 na pruchozím útlumu na 3.5dB a na odbočovacím 10.5dB.Takže celá uvedená trasa třeba s Belden H125 má max. 30 dB na 2 zásuvce.Při použití správného LNB se ziskem 65dB není zesilovač potřeba.Pozor na rozšířenou levnou variantu FD6i a FD7i, které jsou tzv. "ekonomické" modely s vysokou poruchovostí a špatnými parametry. Co se týče oddělovačů, je potřeba vyjit z toho, že kabelovka má nějakou zem, zdroj zesilovače asi taky jinou a přijímač dle fází v domě taky jinou, proto min. 2ks. Jinak ty TF6000CR jsou asi nejtupější přijímače na trhu. Kdysi jsem si to testoval, a mnou dodávané přijímače při vloženém útlumu 40dB jely bez jakéhokoliv problému a Topfield byl samá kostka.A vo to jde :))) Katalogové údaje jsou taky někdy vhodné a možnost si je změřít je nezaplatitelná. |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 041 |
![]() |
|
RE: Poradí někdo ohledně TV+SAT rozvodu?tři zásuvky za sebou,tři přijímače na jeden kabel,jak to myslíš?Unicable? |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 385 |
![]() |
|
RE:ne ne ty dvě SAT sou tam jen proto abych dostal signál satelitu na tu koncovou, na těch dvou jede jen analogová kabelovka. Spíš uvažuji že bych ten odbočovač buď vyměnil za rozbočovač(4x)a vyeliminoval bych tu první průchozí sat.zásuvku pač tam mám šanci dostat ještě jeden koax ale jen nevím jestli tam dát rozbočovač(7,4dB) nebo odbočovač(myslím že mají menší utlum)?. Čtyř cestný proto že bych i na té první větvi dal ty dvě TV zásuvky na přímo ...měl bych díky tomu docílit menšího útlumu než když to jde přes tu jednu zásuvku na tu další (ale to je jen domněnka, nejsem si jistý tak mě nekamenujte) |
Tomik
![]() |
|
bručeníSouhlasím s RAFI007, že je třeba dosadit do výpočtu tabulkové útlumy. 10m kabelu bude mít přibližně 2dB, popsané zásuvky mají útlumy průběžné a oddělovací uvedeny u dodavatele TIPA a nejsou nejmenší možné (!!!). Sepíšu a sečtu útlumy od zdroje signálu až ke každé televizi. Kritická bude poslední televize na větvi se satem.Ten odbočovač nebo rozbočovač na začátku může mít útlum 4 dB (také více), slučovač sat/TV asi 2 dB.To bručení je nějaké divné, proč nebručí předposlední televize, když je předpokládanou příčinou kabelovka? Je přeposlední televize z jiné fáze 220V napojena? Oddělení galvanické, navrhované RAFI 007 se mi líbí, akorát, že se nebručí více televizí, může znamenat i jinou příčinu. Pokud galvanické oddělení nevyjde, doporučuji se zamyslet na zjednodušení tohoto rozvodu, jak jsem napsal výše, nebo alespoň použít lepší zásuvky.Doporučuji provést zkoušku postupného zapínání jednotlivých přístrojů a zdrojů signálů a najít okamžik, kdy začne bručení. Výchozím stavem bude odpojení všeho od 220V vytažením ze zásuvky, odpojení LNB a kabelovky. Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
RE: Poradí někdo ohledně TV+SAT rozvodu?Vykašlej se na ty teoretický výpočty dB,odstraň hlavně zemní smyčky,aby zmizelo rušení,pak uvidíš jestli je potřeba řešit zesilovače |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 385 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 35 | |
![]() |
|
![]() |