, sekce: Jiné placené TV |
|
O2 TV - set top box - HDMI pripojeni - problemmam problem s O2 TV... nemate nekdo zkusenostimam 16:9 plazmu kdyz pripojim pres HDMI tak se mi na Panasonic plazme v pravem dolnim rohu ukazuji 4 bile pixely jakoby tomu set-top-boxu iCan 3800 chybeli 4 pixely v signalu... proste celej obraz 16:9 je super az na 4 zarici bile pixely v pravem dolnim rohu ktere nemeni barvu ale jsou stale bile... zatim to resim tim ze prepnu na plazme z rezimu 16:9 na rezim STRED tim se mi o par radku roztahne obraz a bile pixely zmizi mimo okraj obrazovky ALE JE TO EVIDENTNE VADA SET TOP BOXU a desnej opruz to furt prepinat na dalce od TV... druhy problem je ze porady 16:9 jsou OK ale porady 4:3 se mi roztahnou na sirku a vypada to desne... jake je spravne nastaveni set-top-boxu aby mi se automaticky prepinal mezi 16:9 a 4:3 podle toho jak je nahranej porad... moje TV je 16:9 a momentalne se mi vsechno roztahuje na 16:9 bez ohledu jestli to je puvodne sirokouhle nebo 4:3... pripojene je to pres HDMI... diky |
mizpulyn
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 7 |
|
|
RE: O2 TV - set top box - HDMI pripojeni - pro...1.kontaktuj dodavatele služby za moc pěněz2.vypni si automatický formát na TV |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 501 |
|
|
RE: O2 TV - set top box - HDMI pripojeni - pro...popřípadě si zapni převzorkovíní obrazu |
markriz
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 268 |
|
|
RE: O2 TV - set top box - HDMI pripojeni - pro...S O2 IPTV HD :O :laughing: :laughing: :laughing:Žádejme kvalitu, ne kvantitu.
|
PetrT
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 640 |
|
|
@PetrTNo je tam pár kanálů HD....,ale aby Ti to dobře jelo,nesmíš být moc daleko od dsl ústředny... |
Harnadek
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 515 |
|
|
RE: O2 TV - set top box - HDMI pripojeni - pro...Také mám O2 IPTV, ale nějak se mi to HD nezdá...spíš jako kdyby to bylo pořád SD rozlišení. Sice když přepnu na hd kanál, tak je znát, že iptv má větší datový tok, protože souběžně vůbec nejede internet :))) Když přepnu zpátky na SD, tak internet valí v pohodě a to bydlím 300m od ústředny. Jinak v HD jsou tam programy ČT1, NOVA a NOVA SPORT. |
Netvirus
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 5 |
|
|
resenitak dekuji za odpovedi... nakonec jsem to vyresil takto:PROBLEM: kdyz pripojim pres HDMI tak se mi na Panasonic plazme v pravem dolnim rohu ukazuji 4 bile pixely jakoby tomu set-top-boxu iCan 3800 chybeli 4 pixely v signalu RESENI: v menu TV je funkce "PREVZORKOVANI OBRAZU", v originale "PICTURE OVERSCAN" ktera kdyz se zapne tak trvale zvetsi obraz o zanedbatelnych 5% cimz veskere neduhy po stranach obrazu vypadnou mimo viditelnou plochu TV, tato funkce je dostupna v menu pouze pokud mate nastaveny pomer stran TV na volbu "16:9" nebo "Automaticky"... VYRESENO PROBLEM: porady 16:9 jsou OK ale porady 4:3 se mi roztahnou na sirku a vypada to desne RESENI: vzhledem k tomu ze TV dostava signal z externiho set-top-boxu pres HDMI nefunguje automaticka detekce pomeru stran ktera je vestavena v TV... automaticka detekce pomeru stran vestavena v TV totiz funguje pouze u propojeni SCART nebo pri prijmu DVB-T tunerem integrovanym primo v TV... nastaveni detekce je tedy nutno zmenit v set-top-boxu... v servisnim menu O2 set-top-boxu je polozka "Format konverze" kterou je nutne nastavit na "Oramovat"... potom pobezi porady natocene 4:3 spravne s cernyma pruhama po stranach a ne roztazene, porady natocene 16:9 jedou normalne 16:9 pres celou obrazovku, pomer stran se prepina automaticky primo v set-top-boxu... VYRESENO BONUS: pokud mate O2 a podobny model TV jako ja musite po kazdem zapnuti TV rucne prepnout na vstup HDMI1 protoze TV se po zapnuti vzdy nastavi na vstup integrovaneho DVB-T tuneru a nepamatuje si posledni pouzivany vstup {coz je vetsinou u O2 SCART nebo HDMI1} RESENI: vygooglujte si HOTEL MODE, jde o specialni menu kde lze nastavit vychozi vstup po zapnuti TV...VYRESENO |
mizpulyn
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 7 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|