Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Parabola

Zdravím všechny.
Potřeboval bych poradit jakou parabolu (80 nebo 85cm) si zakoupit. Chci Skylink hlavně programy HD takže s co nejlepším ziskem a jelikož jsem na návětrné hůrce mám strach že obyčejné antény se budou kroutit. Jsou nějaké vyztužené a odolné větrům. V jednom obchodě mě nabídli Giberline 85 nebo tak nějak ale co jsem se díval tak ta nepodporuje monoblok.
Díky za radu.

zapkra
Registrace: 1/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Parabola

najlepšie 105ku pre kvalitu singálu

🇸🇰

Jupi
Registrace: 5/2007

Parabolu pokud "to jde" umísti do závětří a na přístupné místo.....předejdeš tak pozdějším problémům.Průměr paraboly 80 či 85 je dle tvého požadavku plně dostačující a potom už záleží jen na tvé peněžence a co od toho očekáváš......(možnosti šilnání na více pozic-více přijímačů nebo motor).

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Pokud u tebe hodně fouká, tak je asi nejlepší Gibertiny.
Jelikož má direktor po obvodu dvojitý prolis pro větší tuhost. Fuba je také dobrá, ale řekl bych, že ta tuhost tam taková neni.
Jestli ti jde Skylink, tak bych raději vzal parradoxně tu 80cm, jelikož bude v případném větru tužší a bude působit i menším odporem ve větru.
Jde sice o nepatrné rozdíly, ale někdy může mít tento rozdíl zásadní vliv.
Každopádně 80cm parabola ti pro Astru 23,5E v našich končinách bohatě stačí.

On Air!

Saxon
Galerie: Saxon

Jistě, na větrnou hůrku nejlépe 105ku nebo větší.....Proboha proč, jedině co bys tím získal, tak větší problémy s větrem Dej klasiku http://www.gisow.cz/satelit/PARABOLY/Hlinikove/PAEM80AL-Parabola-73x80-Al-Emme-Esse-bila.html
a uchyť ji na stěnu a ne na střechu. Monoblok ti na ní půjde bez problémů. Jen nedávej parabolu s plastovým zadním úchytem, ty fakt po čase povolují.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Doporučuji děrovanou parabolu 80 cm.

sirda
Registrace: 11/2006

Paradoxně děrovaná parabola je největší průšvih. Nejen že větru zepředu nepomůže, ale z boku má odpor ještě větší jak plná parabola.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

a co ta parabola visiosat. ta má boční vzpěry a vhodnej obdélníkovej tvar. ale je trochu drahá, to bude asi největší problém.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

..... sice jsem hlouopej buran z vesnice, ale nechápu proč z toho někteří dělají takovou vědu, 80 s monoblokem a příjem z aster 23,5 a 19,2 bohatě stačí a pokud se nejedná vysloveně o nějakej šmejd, tak odolávají i větru

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

eemile, tím čím jsi, opravdu jsi.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

Jestli si na vetrne hurce tak si tam dej vetrnou elektrarnu. A sila vetru v narazech je jaka? :laughing:
Ne ted vazne, eemil ma pravdu - delate z toho vedu. Parabola se bude kroutit jo? Kolik jste lidi videli pokroucenych parabol? Ja mozna jednu na fotce na netu a byla od Digi TV pry. Jedine co velky vitr muze udelat je ze tou paraboulou trochu otoci - kdyz je malo pripevnena. A kdyz mas parabolu na stene a ne na tycce tak ten vitr vubec neres.

Standa22
Registrace: 3/2009

Stando

Já jsem třeba viděl antény, které měli díky větru dost vymletá lůžka kolem uchycovacích šroubů ke korpusu.
Nemysli si, že když jsi něco neviděl, že to neexistuje.
Co to je za termín - málo připevněná??
Co se protočení týče, tak kvalitně provodená anténa se většinou protáčí s celým stožárem.
Především, když stožár upnou tesaři na krokve z čerstvého dřeva/dělá se s ním nejlépe/ a po roce se trámy díky vysoké teplotě na půdách pěkně seschnou a stožár je v podstatě volný.
Nejčastěji se toto děje u parabol s velkou pákou na upínací bod, exemplárním případem je například E-85, ta si pěkně takový stožár u kotvení vymele a pak stačí nepatrný nápor větru na kraj direktoru a máš anténu otočenou i o několik stupňů.
Kolikrát jsem jel na překotvení stožáru po instalaci E-85.
I tesaři by se měli naučit pořádně dělat stožáry...

On Air!

Saxon
Galerie: Saxon

vajicko R^ 110x105

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009

Zkoušel jsem multytenne

Jde o anténu firmy Technisat se 4 konvertory a Diseqc přepínačem ve společném pouzdře. Hliníkový plech je čtvercového tvaru s rozměrem pod 50 cm. Když tato anténa dobře fungovala u mne v Havířově, na 23,5 a 19 E s rezervou,13E slušně a 28E až na výjimky některých frekvencí také, pak musí jít kdekoliv v ČR. Její malé rozměry umožňují uchycení pod okrajem střechy při respektování elevačního úhlu nebo v jiném vhodném zakrytí před větrem.
Síla větru na tak malou plochu bude (mnohem) menší než u 80tky.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

monobloky jsou opti na par.80 cm. Kvalita par. je dle výrobce. Některé levné typy se při 100km urvou ze šroubků a letí a letí a letí. Majitel se musí bát, aby někoho nazabily.Dobrý výrobce udává zatížení dle rychlosti větru (http://www.telesystem-world.com/web/it_it/electronic/oem/123/star-line/612/parabola.html). Par. větších rozměru (105)jsou nevhodné pro monobloky a mají velmi malý úhel přijmu.Multyanténe má problémy s kompaktibilitou DiSEqC u různých typů přijímaču, takže je to vhodné tak pro Technisat přijímače bez předchozího ověření kompaktibility pro jiné značky.(o ceně vůbec nehovořím)

RAFI007
Registrace: 1/2006

na HD musíš mít HD parabolu a HD LNB HD kabely a koax,jinak si neškrtneš ani za bezvětří,tady to vidím na 120tku minimálně :laughing: :laughing: :laughing:

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra