Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Příjem DVB-T, slabý signál

Prosím o radu jaká je příčina poklesu signálu pouze u Novy, Primy, Barrandova a Prima Cool. Místo: Bernartice u Písku, příjem z Kletě, anténa síto bez zesilovače, svod asi 13 m. Anténa je umístěná na půdě, příjem všech programů byl výborný až do minulého týdne. Nyní Ct1, Ct2, Ct24, Ct4 jdou nadále výborně, na měřáku síly signálu plná hodnota, zmíněné slabé jsou na pokraji příjmu, kostičkují. Přijímač LCD Panasonic se zabudovaným tunerem DVB-T. Pomůže předzesilovač? Díky za rady.

tadek01
Registrace: 1/2008
Odpověď v diskusním vlákně

Re:Příjem DVB-T, slabý signál

Anténa patří na střechu, ne na půdu, tam si pověste prádlo. Zesílením degradovaného signálu způsobíte většinou je to, že už STB nepojede vůbec.

Dejte mě lidi a já to /možná/ udělám...

wolf
Registrace: 1/2006

RE: Příjem DVB-T, slabý signál

Vřelé díky Wolfe, proč ale vše chodilo v pohodě do této chvíle(asi od října, kdy jsem to instaloval)? Antény sice mají být na střeše, viděl jsem jich řadu na půdách a pracovaly bez závad.

tadek01

tak dobře, jen tipnu: sníh na střeše, sníh pokrytý ledem....cokoliv.Bez závad - někdy je to možné, nicméně je to vždy sázka do loterie....

Dejte mě lidi a já to /možná/ udělám...

wolf
Registrace: 1/2006

Snih a led, zeslabeni signalu, hafo odrazu.
Ne vzdy je v tomto obdobi antena venku vyhrou - namrzla kanalovka se dokaze pekne rozladit a nejede nic. Nedavno jsem prepnul na analogovou novu na R9 a obraz je taky neprd od toho co je na antene nekolik kg ledu.

J a
Registrace: 7/2005

Také jsem pozoroval pokles signálu/nejsem sám/ a s tím spojené výpadky obrazu. Ovšem protože mám hlavně sat, tak mě to moc neštve./ dvb-t se používá hlavně na nahrávaní seriálů pro manželku a pod/. Počítám, že odchodem sněhu se vše vrátí do původního stavu, takže bych nepanikařil.

badr
Registrace: 10/2008

Hochu zlatej, argumentovat s tím, že jsi viděl spoustu antén na střeše a fungovalo, to je hodně legrační.
Bernartice jsou 60km od Kleti a chytat to na nějou matraci na půdě a divit se že Ti to nehraje, no to je mi překvapení...

Nezapoměn, že 49K můžeš klidně chytat ze Sušice, proto Ti MUX1 hraje, ale 50k jede pouze z Kleti.
Takže: vyzkoušej si K48 ze Sušice, vyzkoušej si třeba možná příjem z Votic K53 a K41, nakonec si projdi celý anténní řetězec, jestli nemáš někde nějaký vakl.
Začal bych určitě instalací antény venku a na vhodném místě.
Dělat všechno na půl vede cesta do prdeele a to kompletně.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Je to jednoduše nesmysl, hledat chybu jinde než u sebe.
K49 i K50 jedou z Kletě stejným ERP ze stejného systému a že Vám to nehraje je jen důkazem nesprávně instalované antény. I v Kovářově hraje Kleť úplně bez problému, nedávno jsem tam jedno LPéčko v pasivu instaloval, shodou okolností také na Panasonica a právě jsem se zákazníkem mluvil a všechny Muxy mu normálně hrajou.

On Air!

Saxon

Zkus najit na pude jine misto kde to pujde nebo dej do anteny ten UHF zesilovac, pust do nej z TV 5V= a neres to. Nejlepsi je jit cestou nejmensiho odporu a jak tu nekdo pise neco o odrazech to neber vazne - prijimas DVB-T a ne analog.

Standa22
Registrace: 3/2009

stando

pro radíš lidem, když jsi naprostý amater?

:bomb:

On Air!

Saxon

@standa

Promin, casto si rikam proc sem vubec lezu. Skoda casu, radeji budu delat neco jineho.
Slibuju, uz se to nestane
PS. vis jak se chova ktery zesilovac, kdyz do nej misto stanoveneho napajeni pustis vyrazne nizsi ? Mam tu na stole 4 - jeden z Terozu, jeden Alcad, jeden od Ing.Maleho a jeden ani nevim odkud a kazdy se chova uplne jinak. Ale vzdyt je to jedno, je to prece jen digital. Tak sorry.

J a

@Ja

někdy mám pocit, že to dělaji schválně. ;)

Jdu do sauny, čau.

On Air!

Saxon

@Saxon

Se mas, ja skocim asi na pivko, zitra budu drtit drzaky na koaxy na bytovce, tak se musim najek pripravit :)
Dodelavam jednu vetsi akci - 5 novych bytovek, celkem kolem 120bytu, DVB-T, FM a analog (jo, bohuzel jeste porad),paterni rozvod po optice. Nejsilnejsi zesilovac 30dB pro cely rozvod :)

J a

Vidím, že vtipné "rady" se z diskuse u konkurence přesouvají i sem :D Po návratu unaven po celém dni v Práglu, příjemné osvěžení :)

davidkriz
Registrace: 8/2009

Vim jak se chova zesilovac na 12V kdyz do nej pustis 5V. Predstav si ze prijem je OK. Horsi to je kdyz do nej pustis vyssi napeti to se set-top-box prebudi.
U rodicu, obec Vir 400m.n.m., kolem kopce cca 650m.n.m.: Prijem vzdalenost 40km - kdysi v analogu 29k. Kojal - signal jen odrazem od kopce s duchy jak (nevhodné slovo). Kdyz foukal vitr tak se obraz i kroutil. Prijem 29k. v DVB-T bez chyb 95/95 - to je veda co? Antena je venku a proc: stejnym smerem primy signal 33k. Javorice u ktere pri vzdalenosti 80km a pres vysoky kopec ten signal kolisa. Znamy co bydli primo u reky Svratky - je bliz tomu kopci 33k. vubec nechytne a 29k. mu jde taky OK a to ma antenu na pude. A to jsme si rikali ze ten 29k. v DVB-T vubec nepujde.
Prijem na: Sito - UHF Teroz - cca 30m koax. - Comag SL 25T - napajeni 5V= z prijimace.

Standa22
Registrace: 3/2009

Chlapci vidím, že jste takoví bodří strejcové co to i krávu podojí i koně dají vychcat. Zítra jdu schodit sníh ze střechy a bude po problému. Přesto děkuji za rady.

tadek01

Se tedy divim, že sem vůbec lezeš a zrácíš tu s námi čas.
Hlavně abys ze střechy nezchrasnul na hubu.
Jinak pozdravuj Bernartickýho starostu, je to fajn chlap.

On Air!

Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra