![]() |
|
Porovnání nového a starého LCD TVtak jsem po čtyřech letech zakoupil novou TV LCD LG 42SL9000, je z led podsvícením, http://www.mall.cz/lcd-televize-lg/lg-42sl9000?gclid=CLuwo-vQ1J8CFYKCzAodD1ogcA, takže mohu porovnat kvalitu obrazu mezi novou a starou, moje stará LCD TV LG42LCR2, a jsem absolutně nadšen vůbec jsem nečekal že na programech DigiTV zmizne kostičkování ale je to tak, kostičkování se nekoná a na nové TV LCD LG 42SL9000 je obraz o 100% lepší na špatných SD programech, u HD programů je obraz taky lepší ale ten je dost dobrý i na staré TV, všem doporučuji novou technologii z LED podsvícením, asi to bude stejné i u Samsungu či Sharpu?Dreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C
1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra
1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra
relé Spaun SUR 211 F, TV Sony
|
fpsfps
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 1 978 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50 | |
![]() |
|
RE: Porovnání nového a starého LCD TVNove LCD-cka s led podcvietenim su uz schopne.Treba to nakrmit kvalitnym signalom a potom je rozdiel zrejmy.A to sa uz vyvyja dalej napr. Sharp a Philips.Pokial viem iny ako Sony a Samsung pouzivaju iny system LED podsvietenia,ale to mozno rozoberie niekto povolanejsi.Rozhodne ja pravda,ze LCD vyraba viec firiem ako PLA.Asi preco?Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@sgi3202 týždňové bábätko. Ty brďo. Tak gratulujem. U mňa už to nehrozí :) len synovi tlčem do "palice" či sa ja dožijem bábätka-vnúčatka... |
Milan C
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 4 603 |
![]() |
|
RE: Porovnání nového a starého LCD TVdakujem Milan ;) co by si sa nedozil ;) inak, pozerat na to male, tomu sa nevyrovna ziadne FullHD, ci uz na LCD alebo PDP :) to je inaksi obraz ;) |
sgi320
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 569 |
![]() |
|
RE: Porovnání nového a starého LCD TVtoto je tak vďačná téma na každý deň: LCD vs Plazma, dennodenná bitka Plazmoidov a LCDčkárov, fakt originálne.Asi budem musieť zajtra ráno založiť tiež jeden thread. Najlepšie so super gramatikou: Plzma a či LCD či LET poratťe my vy čo sa vizna! |
linomnc
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 279 |
![]() |
|
RE: Porovnání nového a starého LCD TVAno, souhlas, u levnějších plazem je to OK, zejména u sportu... a jinak ta spotřeba 250 W je maximální, průměrná je tak cca 150W :)))Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 762 |
![]() |
|
RE: Porovnání nového a starého LCD TVTak si tie svoje plazmy este uzite o rok uz budu len vo vypredaji. Inak ja som v maji kupil PANASONIC VIERA TX-P46S10E, teraz by som urcite siel do ledkoveho samsungu. |
PEPE8989
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 608 |
![]() |
|
sgi320pámbupožehnej, gratuluju, co je zobrazovač proti miminku :))) |
knawi
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 2 411 |
![]() |
|
PEPEsuper, ked si tak nespokojny, dam ti za ten hnusny vypredajovy srot tak 150 eur, co povies, lepsie ako by si to mal vyhodit na smetisko, dolozis si na ŤAMŤUNK |
linomnc
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 279 |
![]() |
|
sgi320Odkial mas ty take skusenosti, kup si najprv nejaku velkoplosnu a potom drystaj nezmyslyLCD je stale mazanica, farby nerealne, odozva na sport nepouzitelna, k PC ok, |
marek66
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 481 |
![]() |
|
RE: Porovnání nového a starého LCD TVNajlepšie je zájsť do obchodu a porovnať to na vlastné oči. Už 2x sa mi podarilo nájsť obchod, kde boli vedľa seba Samsung LCD LED TV a Panasonic - plazma rovnakej uhlopriečky. Cenovo cca rovnakej kategórie. V jednom prípade boli oba TV full HD. Na oboch ten istý zdroj signálu. A z tohto prípadu mi vyšlo toto. Čo sa týka ostrosti a kvality obrazu jasne vyhral Samsung LED. Na Panasonicu dokonca zanikali niektoré jemné detaily. Obraz na LED bol jasný. Plazma, nazval by som to zahmlený až machuľovitý obraz. Na plazme zase boli reálnejšie farby. Možno záležitosť nastavenia alebo teda fakt technológie. Preto keď som na oba pozeral z malej vzdialenosti, tak pozeranie na plazmu bolo utrpenie. Machule. Pozeranie na LED zážitok, kde som videl každý detail. Iné to bolo z diaľky. Vtedy bola plazma hodnovernejšia a LED taký akýsi umelý obraz. Dá sa povedať veľmi jasné až žiarivé farby, nezodpovedajúce realite. Nemám ani led ani plazmu. Takže nefandím ani jednej technológii a rád by som si kúpil niečo dobré. Ale asi ma viacej zaujala technológia LCD s LED podsvietením. Je to ale len môj dojem a každý by si to mal skúsiť pozrieť sám. |
Fittipaldi
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 313 |
![]() |
|
RE: Porovnání nového a starého LCD TVknawi: dakujem ;) presne tak ;)marek66: ja som videl viac panelov, ako o kolkych si Ty v zivote pocul ;) a to sa nebavime len o paneloch bezne dostupnych na trhu ;) |
sgi320
![]() |
|
sgi320Leda ze takych z ktorych su postavene panelaky |
marek66
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 481 |
![]() |
|
RE: Porovnání nového a starého LCD TVPanasonic je fajn... nevim kde mr. Fittipaldi koukal na zrovnavani LCD Led a Plazmy, ale asi jenom ve svem snu ... sem pred 2 dnama koukal na obe technologie, kdyz pominu ze Samsung Ledka ma otresnej design (inak jako kazdej samsung ... i kdyz je to subjektivni) tak musim ric ze Panasonic s G-radou byl docela dobrym souperem Ledky od Samsungu ... na ledke mi ty farby prisli moc presycene, jednoducho kriceli, chybala jim decentnost... ale todle muze bejt spusobeno taky nastavenim v dane prodejne ... druha vec, bluray signal mi prisel o trochu lepsi na ledce (1080p) ale HD promo by Astra, jednoznacke plazma... realnejsi citlivejsi zobrazenino a nakonec jsem polozil zasadni otazku: zivotnost? ... prodejce mi otvorene rekl ze u Led to nevi garantovat, mozna 2roky mozna vic... (sluvko mozna neznasim) spotreba hraje zamozrejme pro Led... potrzeno, darmo mi nekdo bude rikat ze novej mercedes je takovej nebo makovej, kdyz mam srdce pro Audi... vsechno jsou to subjektivni dojmy, a muzeme se tady hadat i mesic, nekdo ma rad holky nekdo... at se dari, ahoj! ;) Vzdát se je horší než být poslední.
|
alfasex
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 4 085 |
![]() |
|
RE: Porovnání nového a starého LCD TV:D marek, si srandovny chlapec, ak si este nepostrehol, tak ja neodsudzujem ani LCD, ani PDP, moj vyber je LCD z viacerych dovodov (odraz okoliteho svetla v paneli, velkost panela, pouzitelnost pre rozne aplikacie, perspektiva do buducna), ten, komu vyhovuje PDP, nech si ho pokojne zakupi, iny si zase kupi LCD, nech sa kazdy rozhoduje podla svojho uvazenia a rozpoctu, cela tato diskusia je zbytocna, ale tvrdenie, ze PDP je nieco viac ako LCD je rovnako smiesne, ako Tvoje prispevky, bavime sa tu o technologiach v case, ked Sky UK zacina vysielat 3D, mnohi vyrobcovia uz skoncili s vyrobou PDP (Sony, Philips, Pioneer) a mnohi o tom uvazuju, pretoze perspektiva LCD (vyrobne naklady, rozmery, a ine faktory) je daleko vyssia ako u PDP, takze este asi 3-5 rokov sa dopredaju dnesne Panasonic, Samsung a srandovne LG a bude po PDP, zacneme si kupovat 3D okuliare a experimentovat s tretim rozmerom, mozno subezne s tym sa rozbehne OLED |
sgi320
![]() |
|
RE: Porovnání nového a starého LCD TVJen aby to s rozjezdem OLED nebylo, jak s rozjezdem Tokamaku |
šibal
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 572 |
![]() |
|
RE: Porovnání nového a starého LCD TVja davam pedepe(bol)sevikovi rok, maximalne dva :laughing: |
PEPE8989
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 608 |
![]() |
|
Porovnání nového /starého LCDTo drobeček:Podle nejnovějších zpráv řeší v Rusku problémy vypalování a blikání plasem vynikající vědec a fyzik Nikolaj Nikolajevič Plasmov, a jeho bádání je téměř u konce. |
MONY
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 601 |
![]() |
|
RE:Porovnání nového a starého LCD TVJá vlastním Panasa 42px80e a jsem sním spokojen.Prostě mi to stačí.Každej nemá na telku za 30 000kč.O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.
|
Saták1
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 3 291 |
![]() |
|
@sgi320také se přidávám ke gratulaci,jako Milan C a atˇje malé zdravé!!!_________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 953 |
![]() |
|
marek66když nechceš,tak se nese-r do diskuze,o které víš tak akorát velké (nevhodné slovo)ooo! Mám Lcd Sharp Xs-1 a málo která plasma se jí vyrovná po obrazové stránce. Neříkám,že je to špička-jsou určo už lepší..._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 953 |
![]() |
|
jamess96dakujem velmi pekne ;) |
sgi320
![]() |
|
SamsungPár dní mám doma Samsung UE46B8000XW a k tomu Skylink.Native HD je nádhera..napr. tenis z Australie či Africký pohár vo futbale alebo zápas hviezd KHL to bol zážitok pozerať. OH budú v tejto kvalite takisto MS vo futbale či Tour de France...pozerať na programy v SD kvalite je už iné café...nie je to olejomalba a ten skok z HD na SD je skutočne obrovský, asi ako dakedy z čierno-bielej TV na farbu... na dobré si človek ľahko zvykne ale žiaľ tých HD programov je málo, ale určite ich bude pribúdať. Nakúpil som hromadu blu-ray diskov, vätšina prírod. filmy z dielne BBC a to je vážne nádhera. Kamoš má plazmu a uznal že ten tenis či futbal bol oveľa lepší obraz na mojom LCD, kedže večer filmy moc nepozerám tak LCD je v tomto prípade lepšia než plazma. To je môj názor. |
igor61
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 316 |
![]() |
|
RE: Porovnání nového a starého LCD TVSouhlasím. Včera jsem dělal led 82cm s mascomem 2000hd a kostičky na minimaxu jsem ani zblízka neviděl. Sqělá tv. Akorát nechápu, jak může někdo koupit do obýváku tak malou tv za tolik peněz :-/Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Porovnání nového a starého LCD TVmožná si spletl a koukal na plazmu cha cha do 20 000tis. |
standa111
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 1 753 |
![]() |
|
@standa111Asi jsem natvrdlej, ale tvou větu vůbec nechápu.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50 | |
![]() |
|
![]() |