Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Nakupujte u odborníků

Choděj mi mailové nabídky od významných prodejců satelitní techniky. Žasnu, co nabízejí SD krámů _ ztrácí se rozdíl mezi nákupy v Lídlu, Globusu, či u odborné firmy. Je to smutné. :scared:

Nervoš
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nakupujte u odborníků

samo že je to o penězích - proč by si měl někdo kupovat SD skylink standard kartu za 1 999,- u renomovaného prodejce, když si můžu koupit za 1600,- :fuming:

Bororo
Registrace: 1/2010

Nebo za 1300 kč a pak se bude modlit aby nebyla z jedné nejmenované serie.

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

@habr

:bigeyes: ?

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

@Zorbas

jojo je to tak na to posezení, no já spíš víno, pivo mi jaksi neleze :-)
Ale jinak souhlas prakticky ve všem. No ještě jsme nedosáhli té "kvality" na FM jako někteří provozovatelé na Slovensku, kteří dopravují ke svým vysílačům signál pomocí IP streamu 64kbit :-) To si pak člověk po zapnutí rádia říká "nemám v těch paticích ještě pořád ty 80 nebo 53 kHz filtry, nezapoměl jsem je vyměnit k poslechu klasického FM za 250ky?" :-)

davidkriz
Registrace: 8/2009

RE:Tomík535

Tys tu včera nebyl,nebo jsem ten otazník blbě pochopil.

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr

@habr

Nebyl, zase do večera, z té Novy už mi hrabe, co mi uniklo?

Tomik535

RE:Tomik535

Na všech forech se to maže,ale jestly jsi prodejce sky linku tak jsi ten email měl dostat taky?

https://www.parabola.cz/forum/topic-45802/

http://www.cssf.cz/showthread.php?t=36467

To forum je c.s.s.f sekce sky link.Jedná se o 6148 karet někdo to spočítal.

habr

@Zorbas

Tu nadšeneckou dobu si taky dobře pamatuju, ale v tom stesku je hlavně nostalgie. Tahle doba je pro audiofila přece jen daleko a mnohem lepší, než ta tuzexová 70-80léta. Řekl bych, že jsme v současnosti jen neskonale rozežraní, už nemusíme vybírat v Tuzu ze tří-čtyř převážně japan značek - kus za pětinásobek platu a monstr anténama honit na střeše vkv vlny z Rakouska či Polska, kdy se člověk u nahrávání na magič modlil aby zase nebyl ššššúnik (o kvalitním stereu ani nemluvě). Netvrdím že některé kousky např. od Pioneeru nebyly kvalitní, ale tuze moc toho skutečně na výběr nebylo a o opravdu dobrých repro bednách se u nás tehdy nevedělo vůbec, navíc vše propojené "tkaničkami" a dvojlinkou. Teď máme na výběr prakticky cokoliv, od šuntů až po highšpic včetně poslech.prodejních studií a z nebe řádově stovky nerušených rádiových sat. stanic k tomu. Pokud vřadíme mezi kvalitní zes. a sat. přijímač špičkový DA převodník tak výsledný zvuk i přes komprimaci je u stanic s vyšším dat.tokem rozhodně mnohem lepší než z VKV klasiky min. století, beru to komplexně(kvalitní řetězec-výsledný zvuk) a ne technicko-principiálně. Na druhé straně je pravdou, že krásu zvuku z LP desky nikdy cédoš nepřekoná, ale kdo chce má ji mít - a nemusí už kvůli tomu chodit na burzu a nechat tam polovinu platu za tři desky. Jak říkám, jsme rozežraní a nostalgičtí, vyměň dneska Zorbasi Accuphase za Transiwatta...

KOTAZ
Registrace: 2/2007

Aha, o tom vím, psal jsem už do původního vlákna včera ráno, že té deaktivaci ze strany Sky vůbec nevěřím.
Email jsem nedostal, nejsem prodejce Skylinku :)))

Tomik535

KOTAZ

lenže to bola era kvalitných súčiastok ala toshiba a nipon a vyrábalo sa to na kusy. Dnes sa to vyrába na kilá. V číne je viacej polovodičov ako ryže.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

Je to podle mě i o jiné době. Zdá se mi, že i když teď máme všichni auta, mobily, počítače, stejně máme na všechno méně času. :-/

Tomik535

S tou rýží a polovodiči to bylo dobrý :laughing:

Tomik535

to Bororo

Jo mě volal CSlink - operátorka a nabízela mě jejich kartu za 1500Kč, tak jsem ji řekl že ji můžu u nás koupit v Eltasatu za 1400Kč a kdybych koupil dvě tak jedna vyjde na 1300Kč :)

Standa2
Registrace: 5/2005

Súhlasím so Zorbasom. Osobne som sám zháňal čo najkvalitnelčie reproduktory, zháňal frekvenčné výhybky, študoval konštrukciu reprobední, zháňal gramec s čo najlepšou prenoskou. Je mi do plaču, keď dnes vidím mládež, na čom všetkom počúva hudbu. Hlavné, že je IN a má posledný módny výstrelok

niekedy stačí na skvalitnenie obrazu, dať si na nos okuliare

rogi
Registrace: 7/2005

@Kotaz

Ano souhlasím,audiofil má dneska k dispozici všechno. Asi jde fakt o nostalgii, ale mi ta doba přišla nádherná. To,co bylo fajn, bylo to úsilí, které člověk vynaložil na to,aby něco měl. Jak píšeš, sfázovaná čtyřčata UKV antén, anténní zesilovače, vkv tunery, magnetofony, shánění pásků, čištění hlav, nastavování, seřizování. Gramofony, burzy desek, shánění nahrávek, to všechno kolem. Byl to časově i finančně náročný koníček, člověk si každého výsledku a úspěchu nesmírně cenil. Dneska vidím svou školou povinnou dceru, jak si vesele z torrentu stáhla celou diskografii jakési Hany Montány, a to ta šestnáctiletá krákora stihla vydat 13CD. Staženo za pár hodin, za dalších pár minut přepsáno do paměťové karty mobilu. Musela to holka mít, ve třídě to mají všechny. Jak to může někoho těšit. Nulové úsilí, dvě kliknutí. Jakmile je něco masovka a sehnatelné zdarma a snadno, už to nemá šťávu. Už si ani nevzpomínám, kolik let a námahy mi kdysi dalo dát do kupy diskografie např.Depeche Mode nebo Alphaville. Dneska se to všechno válí po torrentech a rapidshare. Šup na flešku nebo HDD. Cédečka se válejí v shopech mezi ovocem a jogurty. Rohlík, prezervativ, CD s Mozartem, šampón... Vždyť to je totální dehonestace. Naprosto snadná a hojná dostupnost čehokoliv naprosto sráží cenu či hodnotu věci. Proč je cenné zlato nebo přírodní diamant? Protože je ho málo. Až ho bude stejně jako pískovce a za stejnou cenu, bude dostupné všem v jakémkoliv množství. Ale kdo si ho bude vážit? Budeme ho sypat do základů. Dnešní přemíra hojnosti všeho alespoň mi vzala to potěšení z toho všeho. Naštěstí jsou zájmy a koníčky, kde je nutno vynaložit úsilí a výsledek pak těší.

Zorbas
Registrace: 4/2003

Otázkou je,kdo za to může?

Vcelku souhlasím s vašimi názory.Musíme však mít na zřeteli,že vývoj v elektrotechnice značně zrychlil,takže dříve "kazetový magnetofon" mělo smysl vyrábět na 10-15let.Nyní si výrobci jsou vědomi toho,že za dva -tři roky bude HDTV,BLURAY a je neekonomické vyrábět púřijímače na5-10let nebot budou morálně zastaralé. ;)

moki
Registrace: 10/2009

čo je morálne zastaralé ? To je design ,kvalita a spoľahlivosť, retro ,vintage. http://my.reset.jp/~inu/ProductsDataBase/Products/Nakamichi/Cassette-Decks-ZX/Nakamichi%201000ZXL.jpg
to sú šperky z 80´rokov a sú aj poriadne drahé , nakoľko sú vzácne. Z dnešnej doby si človek nemôže nič uchovať. Však to časom zhnije aj samé. Tu sa pozrina zdrávé výrobky . V dnešnej dobe je to samá rakovina . http://images.google.sk/images?hl=sk&client=opera&rls=sk&um=1&sa=3&q=akai++am+69&btnG=H%C4%BEada%C5%A5+obr%C3%A1zky

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

@moki

To s tím vývojem a morálním zastaráváním bych bral spíše u počítačů. Paradoxně u nich nebývá častým důvodem k výměně za nový jejich hardwarový kolaps, ale právě jejich pomalost a nezpůsobilost k dnešním aplikacím. Většinou takto vyřazený PC přesunem starším rodičům, dětem nebo k podobným nenáročným účelům, kde zpravidla běží další roky. Ale satelitní přijímač? Buď si koupíme HD - a potom proč levný e nekvalitní? DVB-S a DVB-S2 se určitě bude používat dalších 10 let. Nebo si koupíme záměrně SD přijímač, protože jsme se tak rozhodli a sledování TV v této kvalitě nám stačí (kdyby nestačilo, jdeme do HD,ne?). Proč tedy opět nekoupit něco kvalitního? Vždyť i to SD poběží věřím tomu také nejmíň deset let. A levné kazové DVB-T settopboxy?
DVB-T v mpeg2 se sotva rozjíždí a věřím, že poběží déle,než dva roky, vždyť v r.2012 má být digitalizace teprve dokončena. Kdo se tedy rozhodne jít cestou DVB-T přijmu, tento druh přijmu mu vyhovuje a má dejme tomu dvou,tříletou dobrou televizi bez DVB-T tuneru, ať si klidně koupí settopbox kvalitní, vždyť mu může sloužit třeba 7 let.
Je samozřejmě hloupost vyrábět zbytečně drahé přístroje na dobu 15 let, kdy třeba budou už nepoužitelné. Ale to, co je dnes levně na trhu, se (díky nízké ceně) kazí daleko daleko dříve, než dojde ke snížení užitné hodnoty díky morálnímu zastarání. U takový shitů pak ani servis, byť možný a proveditelný, není rentabilní. Tak se vyhodí a kupují stále nové,levnější a horší, interval obnovy se stále zkracuje ale zákazník s toho přínos nemá. Akorát je to maximálně ekologicky nevýhodné. Sice se pájí bleifrei cínem (což samotný poločas rozpadu elektroniky urychlí dvacetinásobně), ale hory elektronického šrotu narůstaji stonásobně. Vyrábí se více, marže jsou menší - a kdo z toho má užitek? Zákazník, který musí pořád zařízení měnit a řešit reklamace? Prodejce, který , aby vydělal to, co prodejem pěti kvalitních kusů, musí prodat 40 pleček? A musí řešit jejich záruční reklamace. Nejen že jich je 8x více, ale má větší pravděpodobnost, že se pokází. Nevím, kdo z této situace profituje, nejspíše čínský výrobce. Obrovské série šitózních výrobků jsou zřejmě ekonomicky výhodnější. Jestliže se tento vývoj nějakým zázrakem nezvrátí, za několik let Čína položí na lopatky světový kapitalismus jeho vlastními prostředky.

Zorbas
Registrace: 4/2003

R^ pěkné.
Ale problém je pro lidi tu kvalitu poznat. Jediným vodítkem pro ně logicky může být cena, ale ta nemusí odpovídat přímo úměrně vyšší kvalitě. Spíše ji ovlivňují faktory jako země výroby, kurs atd.
Nezbývá se tedy než spolehnout na různé testy či recenze, popř. doporučení publika, v horším případě prodejce.
Je pro mne zajímavé, že do tohoto segmentu se nežene žádná věhlasná značka. Mám na mysli giganty typu Sony apod.
Třeba u automobilů je výběr mnohem jednodušší.. ;)

Tomik535
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra