Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

kvalitní satelitní koaxial

Jaky by jste doporučili nad 20m koaxial natahlej venku zvysle na přijem hd programu ze satelitu.Mam vyhlidlej tenhle http://www.eagle-cable.cz/index.php?pg=produkty&cat=2&item=106.Dík za vaše názory a zkušenosti.

python
Registrace: 2/2010
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně

Nordix, Belden

Kabel Nordix 402 CU se mi na anténářské účely zdá velmi dobrý. Stejně tak klasika Belden H125 v černém provedení s UV ochranou. Ten se používá i v profesionální praxi na terciální rozvody TKR. I k radioamaterským účelům používám Belden H1000 (50 Ohm). Velmi kvalitní kabel, montážníci WiFi jej také používají. Solidní útlumové vlastnosti do 2,4 GHz, používám jej k přenášení až 1 kW výkonu do antén. Existuje samozřejmě i 75 Ohm verze,do země atd. Belden je dobrá značka. Levné šitózní kabely nekupovat. Na delší vzdálenost nevyhoví, a na pěti metrech zase není proboha co šetřit. Kdyby tak existovala síla ty levné šunty zakázat vyrábět. A ať zas někdo argumentuje morálním zastaráním. Za chvíli budou prodávat v Lídlu brzdové destičky z komprimované rýže...

Zorbas
Registrace: 4/2003

@vortimond

dobrá voľba,odskúšané,to zlepšenie bude patrné... R^

Vu+ZERO4k,STAB HH100, par.Famaval 80, LnB-IBUTWIN, NORDIX-koax, LEDTVSONY, LEDTVHITACHI4k,NEO QLED Samsung TV 65",SKYWORTH ITV/...X98 ITV,

mat
Registrace: 1/2006
Galerie: mat

RE: kvalitní satelitní koaxial

mám již přes dva roky RG-6U/32FA za 7kč 50m ze střechy přes elektro skříně (vedena kabelovka i internet) vše v pohodě, natáčení OK, při koupi HD příjmače jsem přikoupil 70m pro příjmač SD, ze zvědavosti jsem spojil F konktory a vše jelo rovněž bez problému 120m, pozie síla signálu a kvality poklesla ale vše jelo OK s natáčením od 30W do 31E

FORMULER S TURBO, SG-2100 - - 39E - 30W HD BOX 9105+

calvero
Registrace: 1/2010

zapomente na vsechny zminovane a hledejte Draka Coax9 AD 11S CATV-Drop-Cable, ponevadz to je asi to nejlepsi za slusnou cenu na trhu

rj45
Registrace: 6/2007

Zorbas

Mám taky jeden podobný případ z jiného soudku.
Nedávno jsem vysílal v práci pořad a musel jsem odbavit několik skladeb z CD přehrávače/ normálně to už chodí vše z PC/ a v jedné skladbě mi to začalo skákat, že jsem musel píseň stáhnout a poprosit moderátora o omluvu do éteru.
Když jsem vyndal CD nosič z přehrávače, tak jsem zjistil , že jedno nejmenované hudební vydavateství se už ani neobtěžuje tituly lisovat, ale normálně to smaží na vypalovačkách. Obal i potisk měli skvělý, ale datový záznam tragedie.
Prostě dneska podniká každý, kdo má s odpuštěním díru do prrdele.
Ale za vola v Písku jsem byl já.
Zdravim do Klimkovic.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Na 20m je i tohoto škoda - http://skymont.cz/koaxialni-kabel-rg6u-100m.html - jde to i po tkaničkách od bot!

migr
Registrace: 7/2007

taky očekávám, že to bude absolutně zbytečný. myslím, že jsem to i před časem zkoušel (připojil jsem resívr přímo u paraboly a potom 15 metrů dál a rozdíl žádnej nebyl). ale proč nemít kvalitní kabel. myslím že mám solidní LNB a solidní tuner, tak ten kabel mi ještě chybí do sbírky :)))

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

@Saxon

Také srdečně zdravím. S tím jsem se osobně setkal. Moje matka si objednala ve studiu tuším SURF Evu a Vaška (žánr neřeším, ji se to líbí a má na to právo). A ejhle, Verbatim jak vyšitý s papírovou nálepkou. Funkční, náhodou...
PS: Ty děláš v rádiu? Rozhlasová stanice nebo "radiobillboard"? Případně se ozvi na mail, rád pokecám. zorbas

Zorbas
Registrace: 4/2003

@Saxon

Regionální českobudějovický radio poslouchám rád, když jsem "nadoslech". Živé, poslouchavé a zajímavé vysílání, taky hudebně. Už dříve jsem tobě a kolegům chtěl poděkovat. R^

knawi
Registrace: 3/2007

knawi

Děkuji a vyřídim kompetentním osobám, já jsem pouze členem technického úseku, nikoliv programového. ;)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon

Jasně, vím, z tvých poznámek je patrný, že jsi hodně na přenosech atd. Měl jsem v pražském rádiu několik známých techniků, ale to je let. Přestože je tohle fórum o vizuálních mediích, více než TV sleduju rádio. Má to několik důvodů, ovšem hlavní je asi generační.

knawi
Registrace: 3/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra