Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Montáž-žážitek.

Dnes jsem montoval sata s monoblockem :majitel El. revizní technik - zapojil instalaci a mont. parabolu a dál nic. Konzole po Digi - moc na krátko u střechy. Sních, mrzlo, šel po mě pes, příprava na tmu žádná. Komplet za 3.500,- Kč s Skyl. kartou a sat. Globo Opticum 4160CX SD. Musel jsem přemont. monobl. v obráceném gardu na ráhnu 19,2E a na pravo šílhat na 23,5E,ty 4,3° pomohly, no vždy to stavím na Stronga 6126 a mám k tomu 5,5" LCD a vždy bylo jasno a OK. No nastavil jsem i obrácně v satu DisegC - ,na monobl. převolba není, to nechodilo :ogre: :bigeyes: , tak po klasicku a fungovalo !!! To jak přehozené kabely na LNB. Zapnem Opticum AV v TV dodaný scart kabel na nic - výměna. Jo nabral to rychle - na předvolbu Disegc BBLL - monoblock na nastav 23,5E natáhl stanice z 19,2E a potom zas obráceně. Jinak na CRT docela OK obraz. Jaká chyba a už to někdo zažil.

CES
Registrace: 4/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Montáž-žážitek.

Bych Te vyhnal po 10 minutach byt tim majitelem. Mluviti stribro, mlceti zlato :bigeyes:

milanm
Registrace: 3/2006

To se nekdy stane kazdemu :...rum,borovicka,cert,...a vanilkova:)

hdpe
Registrace: 11/2007

hdpe

to bylo jinak:

Rum, Kontušovka, Čert, Jeřabinka, Ořechovka, Višňovka a Vanilková, přijít ožralý, nechat se přivézt na vozejku jako zvíře...

Ten film bych mohl dabovat celý z paměti. ;)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Nedávno jsem montoval pár monobloků Inverto a tyto měly DiseqC oproti zvyklostem naopak a sice při pohledu od paraboly diseqc A(1)-pravý , diseqcB(2)-levý.

Harnadek
Registrace: 6/2009

@SAXON R^ mas to jako vse zmakle

hdpe
Registrace: 11/2007

mrzlo, šel po mě pes...

toto sa dalo pochopiť a je to prirodzené

huvo
Registrace: 2/2004

taková montáž jak popisuješ to je ametérismus těžkého kalibru.Když nemáš na aspoň obyč měřák za 25OO kč tak tě nechápu že se stou svojí sestavou chlubíš :fuming:

kimi
Registrace: 7/2007

DIGISAT PRO pořídíš i pod dvojku.

RIVA 200, ARIVA 100, technisat mf 4 cc, AB CryptoBox 450 HD, Dreambox 800

romik5
Registrace: 3/2008

Tomík535

Ty se nauč číst, neumíš to asi ani za střízliva, kdo psal, že Strong má v menu předvolbu na monoblock !!! Tu mělo to Opticum. Psámo bylo starší modely SD přístrojů. :laughing:

CES
Registrace: 4/2007

Co to je předvolba pro monoblock? Ve všech přijímačích musí být nastavení frekvence LO konvertoru, DiSEqC se nastavuje zvlášť pro každou pozici.

sirda
Registrace: 11/2006

Riešenie je jednoduché, chytil si odraz od steny

ak parabola hľadí rovnobežne zo stenou, tak sa dá prijímať odraz inej družice.Na monobloku to prevráti smer. Ten signál je síce o niečo slabší, ale dá sa chytať. Aj minulý týžden mi to kazilo BER pri 11992 , lebo vysielajú z oboch astier a 12565 mi rušilo 12574 A1L

IPbox, ortonHD9600, PrimaIII

scientific
Registrace: 4/2006

@CES

Je fakt ze jsem se narodil v Ceskoslovensku mam zvladlejch 7 jazyku, ale to co jsi napsal, nemtudom baratok. Za neco takovyho by se mel davat ban - przneni jazyka cesko slovenskeho anebo prezkou po hube (@saxon - tak nejak to bylo)

DM 8k parabola E85 31.5e - 5w, Technomate 6900 parabola noname 80, 2xFerguson 102e, NAS Synology 209 4TB

Miguel
Registrace: 9/2005

když pominu technickou úroveň, který příliš nerozumím, jazykově je to heslovitej, zjednodušenej, pro mně docela půvabnej text. Nechápu, co tady pokrytecky vyvádíte, když vás jindy nechají v klidu častý a opravdový jazykový obludnosti.

knawi
Registrace: 3/2007
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 38

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra