![]() |
|
Mnoho podivností po změně LNB na monoblokZdravím,Měl jsem jednoduché LNB s parabolou nasměrovanou na Astru 19,2, přijímač Mascom MC 1200 Cr. Chytal jsem jen volné programy. Nyní jsem koupil monoblok od Mascomu pro příjem Aster na 19,2 i 23,5. Výměna proběhla bez problémů, parabola je stále natočená na 19,2, při pohledu na parabolu od LNB mám LNB uchycené za levou část, pravá by měla chytat tu 23,5. A co se stalo: programy z 23,5 chytám bez problémů na 19,5 mi to nenašlo některé programy (např. Das Erste), u některých, které to našlo mi to říká: Žádný signál (třeba iMusic, 3Sat - podivné je, že jeden den třeba jde imusic a nejde 3sat, při dalším pokusu to je naopak), plno jich funguje bez problémů. Další podivností je, že kompletně přestal jít EPG, který byl na přijímači naladěn na kanál z pozice 19,2 - sice ukazuje dobrý signál ale nic nestáhne, když ho chci naladit na 23,5 tak neznám parametry. Zkoušel jsem ještě obnovit tovární nastavení - to pak má od výrobce přednastenou sadu programů pro příjem z 19,2, mezi nimiž je i Das Erste - které po továrním nastavení jde! Jakmile ale dám vyhledat všechny programy, Das Erste zmizí a vše se opakuje - u některých programů na 192 žádný signál, některé jdou a 23,5 jde komplet. Das Erste jsem zkoušel naladit i ručně ale nenajde to nic. Poradí mi někdo prosím, co se děje? Proč nejde naladit Das Erste, když po obnovení továrního nastavení funguje? Proč nejde EPG na 19,2 a jak naladit EPG na 23,5 (a půjdou vůbec obě najednou?). A proč je u některých programů hláška Žádný signál? Díky |
kano
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 13 |
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monobloktakže úrovně signálu:19,2: 10773 h 22000 ... úroveň signálu 76, kvalita signálu 8,3 dB 23,5: 12070 h 27500 ... úroveň signálu 66, kvalita signálu 8,9 dB ad EPG - nevím jak ostatní, ale já na tom mascomu EPG prostě musím nastavit parametry, jinak to nestahuje. Chce to tyto údaje: kmitočet, přenosová rychlost, polarizace, PID, service ID |
kano
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monoblokno a das erste11837 H 27500? |
danmikes
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 351 |
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monobloktak ten má 76 a 7,3 |
kano
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monoblokale pozor, das erste nemá mít 11837 ale 11836... viz onastra.cz ! |
kano
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monobloka ide alebo nejde? |
danmikes
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monoblokno nejde... ukazuje jen úroveň signálu ale když to dám vyhledat tak nenajde nic |
kano
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monobloktyhle úrovně co píšu, tak to je dobrý nebo špatný? |
kano
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monoblokno malo by to bit dobre,ale ked nejde tak musi byt kdesi chyba tak vyskusaj zmenit to lnb a pootocot na tom erste parabolou musis chytit obraz ved som ten program prave naskenoval rucne na tych parametrochco som ti napisal a bohvie co ti ten primac ukazuje za hodnoty jednoducho musis ist na strechu bud tak ci tak |
danmikes
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monoblokok, takze tam zas vylezu... (to mám teda radost ;) ) |
kano
![]() |
|
RE: Mnoho podivností po změně LNB na monobloka vsak prave ze ukazuje pri tom rucnom skenovani len uroven signalu tak si to pekne bez na tom kanali doladit |
danmikes
![]() |
|
kanosi neako prispal od vcera ako to dopadlo,hadam si len nespadol zo strechy?! ;) |
danmikes
Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36 | |
![]() |
|
![]() |