Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Příjem polského multiplexu DVB.T na se.moravě

Tuto otázku bych chtěl především položit /D2MAC/ se kterým jsem ztratil mail. kontakt a co si pamatuji ta se DX příjmem na sev. moravě dosti intenzivně zajíma a snad i ještě zajímá.Vím že jsou zde velmi omezené možnosti a příjem DVB-T z rakouska či německa je naprosto vyloučen i pomocí dálkového příjmu ale co polsko a slovensko?Piště své zkušenosti a poznatky a především vždy uvedtě lokalitu.

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Příjem polského multiplexu DVB.T na se.mor...

d2mac.eurocrypt@seznam.cz

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Staříč okr. Frýdek -Místek, příjem polského multiplexu bez problému i za špatného počasí.

Jura 22
Registrace: 9/2007

Ostrava-Poruba bez problému R^

miku
Registrace: 10/2007

Škoda, že teď nejde otevřít tento web:

http://www.mapavysilacu.cz/map.html

byla tam, myslím, i velice pečlivě vypočtená mapa pokrytí vysílačem Wisla Skrzyczne, odkud byla skvěle patrná absolutní nemožnost příjmu v mé lokalitě (Frenštát-Trojanovice), naopak velmi snadný příjem v místech cca od Frýdku Místku severně, zejména na Ostravsku skvělé pokrytí.

125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434. Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.

D2MAC
Registrace: 8/2004

Kravaře, okres Opava, příjem polského muxu OK (i za špatného počasí).

DVB-T2+0.8W+19.2E+23.5E~freeSAT+O2tv

vilda016
Registrace: 8/2007

Havířov/šumbark/zatím v poho,ikdyž musím vyměnit rozpadající se síto za malou colorku v očekávání mpeg4/aligátor/!!!

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

RE:

Děkuji za příkladné informace v tomto vláknu ano jak jsem očekávál asi nejlepší příjem z polska bude na Ostravsku a Opavsku ,já jsem z Krnova ,bohužel bydlím v panelovém domě i když máme spol. anténu také pro DVB-T ale pouze pro naše 3 multiplexy z Ostravy,zkoušel jsem nicméně v lokalitě N.Rudná kde mám širok.anténu /Spectrum/ale i spolu s rotátorem a širokopásmovým ant. zesilovačem bez šance náznaku,takže by mě především alespon zajímala mapka pokrytí z jejich území ,případně jaké kanály se tam vysílají.

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB

@DVB

TVP1,TVP2,TVP3Katovice,TVP Sport K38 mpeg2

miku
Registrace: 10/2007

@D2MAC
mapavysilacu.cz jede bez problemu. Ale mapa pokryti (zadneho vysilace) tam urcite nebyla nikdy.

@DVB
oni maji na Skrzycznem anteny otoceny spise na sever, do CZ/SK je to potlaceno a vyzareny vykon je ve stovkach wattu, takze u nas jen s primym vyhledem a na vyvysenych mistech. Na Kohutce nam to pred tydnem hralo bez problemu.

davidkriz
Registrace: 8/2009

@davidkriz

Muj internetovy poskytovatel asi dostane za usi. Web opravdu funguje, ale musim se pripojit pres proxy server, abych se tam vubec dostal. :fuming:

125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434. Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.

D2MAC

@D2MAC

Majitel webu J.P. nedávno hlásil, že mu měnili IP adresu, je možné, pokud tam déle nebyls, že to DNS servery ještě nezaregistrovaly.

davidkriz

@davidkriz

Jinak jsem si stejně popletl weby, vypočtené mapy pokrytí jsou zde:

http://dvbt-servis.cz/mapy/index.html

(doufám, že není problém s uvedením tohoto odkazu)

Ale ani tam Wisla není, škoda. Nevím už, kde jsem tu "výmluvnou" mapu přesně viděl, ale někde to určitě bylo, jen si nemůžu vzpomenout kde...

D2MAC

@D2MAC

No ten Kubův web jsem sem chtěl dát, ale nebyl jsem si právě jist jestli je to kosher ;) Ale myslel jsem spíš z hlediska paraboly.cz, Kuba se jistě nebude bránit propagaci ;)
Skrzyczne tam není, nevim ani že by ho někdy dělal. Tak ale můžeme ho, chlapca, zaúkolovat ;-) Tak jak tehdy udelal ten Javorovy, esi pamatujes.
Jen si musím vzpomět přesně ten ERP a vydedukovat směrové omezení.

davidkriz

V PC jsem našel stejnou mapu jaká je tady:

http://i.iinfo.cz/urs/skrzyczne-116222635431338.GIF

DVB-T2+0.8W+19.2E+23.5E~freeSAT+O2tv

vilda016
Registrace: 8/2007

@davidkriz

Jo, už si matně vzpomínám... Dlouho jsem se totiž DVB-T nevěnoval a trochu jsem jaksi vypadl ze cviku...
Tady jsou nějaké použitelné údaje.

http://radiopolska.pl/wykaz/pokaz_lokalizacja.php?pid=7
ERP buď 1kW nebo 0.5kW (každý říká něco jiného)

Směrové omezení bude dosti podobné jako v případě Javorového, zkrátka zhruba takové, aby to hrálo skoro všude, kromě mé lokality. :laughing:

D2MAC

@D2MAC

Směrové omezení je tam dané stožárem, jsou tam jen přídavné antény zboku v půlce věže. Tady je máš:

http://www.radiopolska.info/galeria/index.php?galeria=Obiekty%20nadawcze/Polska/Wisla-Skrzyczne&obraz=Wisla-G_Skrzyczne_05.jpg&j%EAzyk=cs

A orientované je to na sever. Ten ERP bude tak těch 500W, mně zas tehdy tvrdil chlapík přímo na vysílači, že 250W, tak nevim :-)

davidkriz

to davidkriz

prosím tě, kdy je naplánovaná výměna antény na lysé hoře.Nevíš náhodou datum...

kolop

@kolop

Zatím nevímm ale snad vědět brzo budu (i zbytek, Praděd, Zlín, Poštiny). Jenže dokud to nebude oficiálně oznámeno ČRa tak to nelze někde vystavovat po webu.
Jen tak odhadem, počítej se zhruba polovinou června. Ale je to plus-minus.

davidkriz

chystám se tam

lysa hora je můj oblíbený kopec..Jsem tam i 5krát za rok.Nemůžu si to nechat ujít.

kolop

@kolop

Tak se pak můžem zkoordinovat jestli je zájem, já v nejpříznivějším případě počítám s ubytkem den před i po. Prostě abych tam vegetil, měl zázemí, a ne letěl (spíš funěl) brzo ráno nahoru s báglem a večer zas dolů. V horším případě se může přesunout výměna na další den a je vymalováno. Takže až budu mít termín tak volám a rezervuju ubytko na Kameňáku ;)

davidkriz

doplneni k Lyse

Ještě doplnění, na Lysé nebude vrtulník, ale jeřáb Demag.

davidkriz

URČITĚ SE TAM

POTKÁME..

kolop

Mapa

http://www.vysielace.szm.com/mapy_pokrytia_zahranicie/polsko/mapa_pokrytia_wisla-skrzyczne_dvb-t_01.jpg

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

Mapa2

http://wiadomosci.ox.pl/wiadomosc,11178,czy-w-koncu-ruszy-dvb-t-.html

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

Na té druhé mapě je pěkně vidět, jak ostrou linií je omezen příjem jižním směrem od FM.

D2MAC
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 36

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra