Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Většina atraktivních programů na SKYLINKU

nemá češtinu,ani slovo,ani titulky.Asi to přestanu platit.Na co je mi NGC,Discovery,NG,NGW a jiné programy,kde žvaní jenom anglicky,madarsky nebo mají vypálené holandské titulky? Dívat se jen na obrázky je o ničem.Co na vy pane Glisníku?Kdy zavedete české stopy u VŠECH PROGRAMŮ, za které vybíráte české peníze?

Piller
Registrace: 8/2003
Stránka: 1 2 3 4 [ 5 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 104
Odpověď v diskusním vlákně

To:krikri

Zkusím postupně reagovat na tvé sdělení,nic ve zlém ale tvé sdělení že by se lidi měli učit hovořit cizí jazyky je sice na jedné straně chválihodné ale na druhé také zavádějící.Já konkrétně umím také dobře německý jazyk za což se nestydím ale nemužeš po většině lidí /převážně těch dříve nar. v CZ chtít aby sena staré kolena učili kvůli nějakému TV programu např. madarsky,rumunsky apod. a to jen proto že si to český provozovatel chce max. usnadnit,ulehčit a ošidit,nemáš také pravdu v tom jak píšeš že překlad není levný ,to je sice jedna strana mince proti které nemohu mít námitek ale ta druhé a podstatná je že si přece provozovatel na to musí vydělat překrásné peníze jinak by to už musel dávno zbalit kdyby tomu tak nebylo a tuto položku si započítat do svých režii.Znovu podotýkám neznám a nepoznal jsem dosud žádného jiného cizího providera toho či onoho paketu aby se v jeho nabídce vysílali programy jen s cizí mutací a když to jde všude jinde proč to nejde v CZ,vem si např. mad,rumun.či chorvatskou verzi digitv ,najdeš tam Discovery nebo Nat. geogr. apod.pouze v cizí řeči a ne jejich ?Nenajdeš a zajímavé že oni na to mají peníze a na cz překlad u nás nemají ? Jinak nezlob se ale co ti dá kanál DW je myslím vysílán jen EN nicméně i tak by mě zajímalo co z tohoto pořadu máš když se jedná vysloveně a převážně o zpravodajský kanál a pokud tomu nerozumíš co ti to dá nechápu ,prostě si přiznejme že tento jev a nedostatek v překladech pořadů do češtiny je specialitou pouze česka a to že pepíci jsou vykutálení není nic nového prostě si razí dále cestu příslovím za moc peněz málo muziky a omlouvat je v tomto ohledunení absolutně na místě.

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB
Registrace: 1/2006

byt europsky

pozri ja vam nebierem ze to chcete mat lokalizovane,
ja len neverim (cim suhlasim s vyjadreniami sky/cs-link zastupcov) ze je to nie je v ich schopnostiach zaviest dabovanu zvukovu stopu pre nejaky co ja viem filmovy kanal.
co sa tyka rumunov a madarov - davam polsky priklad: maju x balikov s konkurujucimi cenami a lepsou programovou ponukou a sucasne este stale existuju stanice kde jeden chlapik simultane dabuje vo filme muza, zenu, dieta, psa... ;-) Ja myslim ze take nieco by sme my cecho-/-slovaci roztrhali za ziva...
Ad DW-TV to je ako tvrdit ze TA3 to su len spravy. No ano aj nie: je to "spravodajsky" kanal; na 80% tam idu zpravy ale miestami aj dokumenty. Dobre mozno to bol trocha nevhodny priklad na nemecky kanal comu nerozumiem kedze ma paralelne programy aj v anglickom - uznavam to mi uslo;
nahle som si chcel spomenut okrem arte na nieco a toto ma napadlo... Inac aby som ti fukol trocha do plachiet, ja som zas pisal DrDish.tv ktora ked zacala, vysielala nemecky/anglicky a teraz uz len nemecky ze to co ma byt, ja chcem tomu aj rozumiet, ked riesia nejake satelitne zadrheli...! Ani mi len neodpovedali na e-mail :-/
Na zaver, asi ze uz by sme sa mali - spolocne - snazit byt europsky! To dufam sa zhodneme ;-)
K

krikri
Registrace: 3/2010

RE: Většina atraktivních programů na SKYLINKU

to krikri: pozor, to ze v polsku existuji stanice, kde se filmy dabuji jednim hlasem neni zadne "este stale existuji" ... tento styl je celkem polskym fenomenem, divaci jsou na to zvykli a mam pocit, ze i na DVD ci BD vychazi disky s takovym to "dabingem" ... proste je to pro ne lepsi, nez kdyz si musi titulky cist, cte je za ne nekdo jinej :-)

davebj1
Registrace: 3/2008

RE:

Začnu od /davebj1/ ano naprosto s ním musím souhlasit co se týče toho polského dabingu,sám ze své zkušenosti musím říct že bydlím přímo na hranici s polskem od narození a od nepaměti se díval rovněž na poláky , v konečném efektu je to ovšem daleko lepší než přímý dabing,totiž slyšíš v pozadí originální zvuk filmu at už jakéhokoliv a to je na tom to zvláštní a originální,pokud si na to zvykneš ,nedáš na to dopustit a přiznám se že mě to od doby co se na poláky příliš nebo téměř už vůbec nedívám , docela chybí.Ale ani tak to nemůžeš v nejmenším srovnávat s kanálem kterému nerozumíš vůbec,dále ARTE je v německé i fr. mutaci od nepaměti ,jedná se od prvopočítku o multimediální projekjt a co se týče kan. Dr.Dish ano máš asi pravdu že nyní vysílají jen německy ale uvědom si že je to volný neplacený kanál ,defakto soukromý navíc živen párem nedůležitých sponzorů z reklam ale především určený pro německo poněvadž je vysílán z Mnichova tak po nich nemůžeš žádat aby mluvili EN byla to jejich dobrá vůle ale zřejmě se sledovanost příliš neujala v angl. hovořících zemích tak z toho upustili.Nezlob se na mě ale rozhodně mě např. u takového dokumentárního kanálu jako např. Geog. Nat. apod vůbec ani náhodou nebude vadit polský způsob mutace /spíše naopak velmi bych ho uvítal/ když tomu navíc rozumím a je nám blízký než poslouchat EN /popř. číst titulky/ a nemít z toho nic,ale já to nechci mít jak uvádíš :chcete mat lokalizovane: ale chci jen a pouze sledovat pořady v cz nebo sl řeči když je to určeno pro nás nic víc nic mín takže kanály v pouze v cizí řeči kterým naprostá většina nerozumí tam nemají prostě co dělat ,takže ty příklady které chceš srovnávat jsou nesrovnatelné a neopodstatněné tečka.A ještě k tomu Dr.Dish souhlasím s tebou že se jedná pro nás satelitáky o zajímavý pořad obeznamující širokou veřejnost o možnostech sat příjmu,novinek přijímačů apod. myslím si ovšem že jsi spíše měl napsat na sl. nebo cz. providera proč takovýto pořad nevysílají to by pak bylo na místě,to je jakoby např. němec napsal na naší redakci kanálu Leo proč nedabují tento kanál také do němčiny ,nemyslíš že to je zcestné ?

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 2 3 4 [ 5 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 104

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra