Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

Montážníci už vás někdo oslovil, UPC

Dnes mě oslovila jedna firma zda-li se nechci podílet na přesměrování parabol na UPC. Taky Vás někdo oslovil a za jakou cenu?
Díky.

Badatel
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47
Odpověď v diskusním vlákně

@Tomik535

Jasně,za kávičku a ještě k tomu svuj matroš.Aby to nebylo málo,tak ještě pokutu,neboť to nezvládne a to se vyplatí

amper
Registrace: 6/2008

RE: Montážníci už vás někdo oslovil, UPC

500,- bere jen můj technik, já vydělám zase za prodej kompletu. Je to samozřejmě cena s DPH. Důležité je jedno: zákazník musí mít do 1-3 dnů vybraný sat.komplet nainstalovaný. Nevím jak u Vás, ale zde, kdybych řekl zákazníkovi, že bude cena za montáž vyšší jak 500,- (příp.700,- za montáž pro dva účastníky), tak uteče a je po kšeftu. R^

Full - CS Link, Skylink, UPC Direct, TNK HD

Dejf
Registrace: 11/2007

No mozna to bude tim, ze profesni latku drzim zamerne vysoko a vyssi cenu pro me ma zakaznik, ktery se vrati pro dalsi nez masa tech, co nakoupi levne a uz o nich nevim.
proto take nemam potrebu nabizet levne srace ala Technisat PLR, Homecast PLR, opticum apod. ale vystacim si ze 3-4 znackami SD prijimacu ala fortis a pak s necim ve vyssi tride ala Winix a nebo Vantage prip.Humax 5000.
Ale montaz nemuze jit min.pod 1000Kc, protoze na kvalitni montaz je potreba vybaveni (nejen merak) a to taky nema zivotnost 10let. Ale o tom jsem psal driv a neni potreba to rozvadet.
Je to stejne jako diskuze o koax.kabelech. Proc nejake noname srajdy ala RG6U nebo EMOS, kdyz Belden a Nordix je o par kacek drazsi a nesrovnatelne lepsi.
Otacet paraboly u UPC na Thor je take znacne individualni - osobne vim o 3, kteri maji Direct pres 5 let a parabola nepujde dat tak, aby byla viditelnost. Pak vim o dalsich nekolika lidech, kde montaz bude obnaset uplne premisteni paraboly na druhpu stranu baraku. Ted maji 60cm parabolu na balkone a par metru koaxu, montaz bude obnaset jine uchyceni paraboly, podtstane vice kabelu a min. 2 hodiny prace. Takze ani tohle nepujde delat za dekuji, koralku a kaficko.

J a
Registrace: 7/2005

Dejf

Se nedivím že uteče, když jste mu před rokem nebo dvěma prodal pozemní STB. Holt zjistí, že ten sat taky něco stojí a to DVB-T mu třeba stačí...
Kdyby přecházel ze 3 zašuměných analogových programů přímo na sat, tak na reálnou cenu kolem 1500Kč za základní instalaci těžko bude moct něco říct. Ale realizace dvojího přechodu ve Vašem podání v tom regionu, to je holt silná káva. To nemá ani stát, takový TPP. Napřed DVB-T, pak SAT.

davidkriz
Registrace: 8/2009

Já každýmu říkám že digitalizace nic navíc nepřinese.Satelit je sice dražší,ale má více programů než DVB-T v české kotlině.Cenou jsou Set-top-boxy skoro na ceně laciných DVB-S přijímačů a jen bižuterie(karta+parabola)je na víc.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

vsechny naklady s presmerovanim budou na triko UPC, zakaznik nezaplati ani cent, a jaky jsou zmluvni podminky medzi "monterem a UPC" to predce zakaznika nemusi vubec zajimat nebo jo? (resite hlouposti)

... a k ty poznamce kolem Astry, ano system Astra je v ramci EU nejdrahsi (19.2E), no cena v tomhle pripade nebyla tou zasadni pricinou proc prijde ke zmene na 1W, tech pricin je daleko vic, a na kazdej vztah jsou potrebni dva, a bohuzel i tady plati ze silnejsi pes mr.a, a tudiz na 19,2E maji i jine spolecnosti sve zajmy, a taky treba brat do uvahy ze na 1W pusobi sesterska spolecnost, a ovsem i naklady jsou daleko nizsi... jak jsi to spolecnosti do budoucna uhraji na 23.5E nak neresim /pocatecnej kapital za prodanych cez 1mil karet je good/ no nedivil bych se, ze pokud budou pribejvat channels /cz sound/ tak pri tehle baliccich cena pujde vzhuru... i kdyz CsLink ma nejprogresivnejsi cenovou politiku a tudiz tam se to projevit nemusi...

at se dari, ahoj ;)

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

Zdar tez,v tom je jadro pudla,ze totiz vsechny naklady pujdou na triko UPC,ale kdo a jakym zpusobem za ne bude delat?Jiz to bylo vyse napsano,znaly,vybaveny a s profesionalnim vystupovanim technik,ktery musi navic vyplnit kupu papiru,volat z mobilniho telefonu,tisknout na tiskarne,odesilat e-maily a splnit nesmyslne terminy (ze soudruzi Sakmar,Bassov a Pavka Korcagin by se nestacili divit),muze za 500,- Kc tak akorat otevrit dvere od sveho auta.

hdpe

@alfasex

Ty podmínky,co si dala společnost UPC jsou hodně výhodné jen pro ně,ale ne pro montážní firmu,vůbec té firmě nezávidím,za takových podmínek,co si dala společnost UPC,by firma,která nemá zájem zkrachovat,nešla!

Prosat
Registrace: 8/2005

@Dejf

Tam to musí vypadat v tvém okolí,nedivím se,že ti zákazníci utíkají

Prosat
Registrace: 8/2005

Prosat

no nechci tady nak hajit trika UPC /nejsem za to placenej/ ale pokud vim, tak x-stovek fy delalo pro jednu fy na jiny pozici /napoveda West/ a pak tady (a nejen zde) vyplakavali jak jim nebylo zaplaceno a pod
UPC si vzdy sve zavazky splnila, a otazka jestli je to vyhodne nebo ne, je hodne subjektivni, x-desitek fy montuje pro UPC, a jako kazda koruna je dobra nebo ne?
ono ja vim v mem okoli prijde technik udelat satak za cca 1500kacek, no v Bratislave tu samou robotu delaji za 3-nasobek ...
a jako zase ze 100 parabol kolik bude takovejch ze clovek travi vic jak 5min s natocenim? ... docela dobra taxa za 5minut roboty?...

at se dari, ahoj ;)

btw neudelas to ty, udela to nekdo z jine fy, a nemluvne o tom, ze urcite par techniku v pripade ze nelze pretocit (a nejen tehndy), hnedka domacim rekne o moznosti Skylink resp CSlink a tudiz dalsi prasule...

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

@Dejf Je to opravdu za 500?

Pokud opravdu účtuješ 500 vč DPH (cca 450,- bez), pak Tě obdivuji. Nevím, kolik montáží ten Tvůj technik dělá denně, ale pokud by to byly 3 montáže(cca 2,5hod na jednu) tudíž 60 za měsíc, tak Ti na konci měsíce přinese 27000,-.Předpokládám, že na montáže chodí pěšky, vrtá nebozízkem a paraboly nastavuje podle lišejníků a sluníčka, tudíž celou tuto sumu eviduješ jako jeho mzdové náklady a tak po standardních odvodech dostane krásných 15500,- čistého. Nebo mám někde chybu????

Bloud
Registrace: 2/2006

Badatel

Ahoj mohl by ses mi ozvat satman(zavináč)technet(tečka)ms
dík

Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100

alda
Registrace: 2/2007

@Bloud

R^ ;) :razz:

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Bloud

Naprostej souhlas. R^
Dejf je mimoň nebo prášil. ;)

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam
Registrace: 8/2009

Info o přetáčení mám málo. Ale to už tak s UPC bývá. Pokud jsou mé informace správné, pak otáčení zajistí několik firem, které vzešly z výběrového řízení (parametry neznám).Tyto firmy si mohou(a asi budou)shánět personál - "brigádníky". Úhrada přetočení jde převážně za UPC, nicméně může být za určitých okolností po zákazníkovi požadována spoluúčast, to je celkem logické. Přesné částky neznám, ODHADUJI, že náklady na jednoho zákazníky budou v řádu několika stokorun (doprava, práce a nutná administrativa).

Bloud
Registrace: 2/2006

ahoj dejfe,
když hovoříš o té 500ti stovce, tak to je cena, za kterou jen sestrojím a naladím parabolu, nic víc...
kilometry, kabel, konzole, montážní materiál, pořadí programů naladěné na přijímači atd atd, jsou položky účtované samostatně

veris
Registrace: 7/2008

Pánové to ještě nikdo nepíšete o nutnosti naladění reciveru. Není to jen o otočení paraboly, ale i o stažení nového fw do přístroje a naladění, protože zcela jistě bude UPC na jiných kmitočech, než doposud. Jinak to, že plačka ZOBRAS zde roní slzy ohledně vyměňovačů fouklých kondů v přístrojích je o tom, že si dnes každý může koupit za litr měřák elytů a společně s odsávačkou cínu a pájecí stanice za 2-3 litry měnit kondy bez problému v běžných zařízeních. Sere ho že v Humaxech měnil kondy za 500-600 korun a nyní to někdo dělá za 200. Ohledně provize za přetočení UPC, kdo nechce ať to nedělá. Moje firma vydělala na DIGI 1 milion korun čistého a všichni moralizovali, jak málo platí za montáže. Je to o kvantitě a organizaci práce techniků. I když bych mohl být klidně rentier a již nic nedělat, tak s radostí se zúčastním akce UPC a jen ze srandy přetočím denně 3-6 parabol.

Každý z nás má právo na svůj názor.

George
Registrace: 4/2003

Zdar,je to prave o kvantite,v pripade DIGI TV jsem byl "doladovat" 4-5 parabol u znamych (kteri mne premluvili).Kvalita provedeni praci naprosto zalostna (pardon odpovidajici cene).Ano,pokud jiz nejsi tlacen realitou a jdes do toho jako konicek ,tak proc ne.Takto bych ten milion nechtel vydelat.
Nic ve zlem,at se dari

hdpe

@George

U tebe kvantita,ale ne kvalita a to je velký rozdíl!!!Pak po tobě musí přijít odborníci a dodělat tu kvalitu!Přijít Tvůj montér ke mně a seřídit parabolu voláním,Franto,ještě kousek vlevo atd,tak bych ho hned vyhodil!Pak trochu zafouká a je po signálu!A ohledně Zorbase ti mohu napsat,že raději mu svěřit opravu,čistá práce,odborná oprava,než nějaký fušerák,pak více škody,než užitku!!!Doufám,že jsi aspoň tzv. tvým technikům nafasoval pípátka,ať po sobě nemusí řvát!!!Ta tvá firma musí vypadat???

amper
Registrace: 6/2008

Kvalitu,seřizování a instalaci parabol u Digi TV jsem poznal na vlastní oči.Tento týden mě jeden pán umluvil,abych seřídil parabolu jeho tchýni.Kontrola připojení LNB-katastrofa,měla F-konektor krimplovací zmáčknutý sika kleštěma,hnus.Parabolu na nevhodném místě,vyrostl strom a bylo po p.či.Jekl na ráhnu pro LNB plný vody,v zimě se z jeklu udělala trubka ledem prostě zamrzla vevnitř.Technika co jí to dělal paní honila po telefónu 2 měsíce aby ji to opravil.Vysr.l se na ní.Aby ta montáž nebyla od firmy pana Georga.

Baron
Registrace: 2/2005
Galerie: Baron

Taky jsem měl tu čest dolaďovat nastavení parabol u Digi.V podstatě většinou nebyl ani pořádně nastavený skev LNB....a že to u této družice je celkem hodně poznat na kvalitě,BER,C/N signálu.

Harnadek
Registrace: 6/2009

Ale pánové.

Montáž sat kompletu není nic výjimečného. Vyvrtat pár děr, přišroubovat konzoli, natáhnout koax, sestavit parabolu, nastavit ji na příslušnou družici nebo družice, naladit reciver na příslušné transpordéry, vložit kartu a předat toto zákazníkovi dokáže po proškolení každý druhý zručný člověk. To, že někteří z vás z toho dělají speciální obor, který zvládnou vyvolení, není pravda. Sám jsem osobně dlouho pracoval s pípákem, než jsem si koupil Satloock Micro a nikdy jsem neměl reklamaci. Jen mně montáž trvala o něco déle. Uznávám, že DIGI montovali mnohdy zámečníci, kteří nemají o sat technice páru. Pozor UPC si bude kvalitu techniků kontrolovat. Kolik si myslíte, že vydělá běžný montér třeba na Moravě? 20000,-Kč je myslím slušný plat ne? To je denně litr. Denně v průměru přeladí 3 UPC. Kolik by mělo UPC platit? 1000,- za přeladění? To by montér měl mít 60000,- měsíčně? Musíme si všichni přiznat, že bohužel zručný Franta, který jednou odkoukal od montéra, jak to dělá, je schopen kámošovi nainstalovat sat zadarmo. Já osobně to řeším tak, že pokud se zákazníkovi zdá 1500,- za montáž moc, tak ať si to celé namontuje sám a já mu to za 500,- naladím. Sat technikou se zabývám 22let a některé výkřiky do tmy pseudo montérů přehlížím. Děláme daleko složitější instalace než sat. například kamerové systémy, nebo zabezpečovací systémy. Přeji vám super montérům hlavně hodně kšeftů v tomto roce a hlavně ti co dodali zákazníkům za nehorázné peníze DIGI EMU, aby jim někdo již brzy pěkně skopal PR**L.

Každý z nás má právo na svůj názor.

George
Registrace: 4/2003
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 47

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra