Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příslušenství

Toroidka T-90 AB com.sk Topoľčany

Zdravím, máte niekto od tohto predajcu zakúpenú parabolu Toroidal T-90? Spokojnosť? Zajtra sa chystám konečne si ju zakúpiť od spomínaneho predajcu."jarné upratovanie" tri paraboly Gibertini 100 cm 19,2-28,2-13-9-5 + druhá parabola 80 cm 1 W 4 W a tretia 16 st E chcem nahradiť jednou toroidkou.A hlavne zo strechy idú paraboly preč a toroidka ide na zem.Teraz dotaz na Saxona: ked dám toroidku na železnú tyč asi 2 m od zeme/samozrejme to idem poisťiť proti vetru tzv. železnou klientou alias trubkové lešenie/ môže byť v tejto výške od zeme? alebo s tým budú problémy???dík :)

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Toroidka T-90 AB com.sk Topoľčany

Mam od nich T90ku uz vyse roka. Predavaju 2 druhy- jednu pod oznacenim wavefrontier, no nie je to original. Ja som si myslel ze bude, ale vybalil som bielu T90ku bez loga. Musim ale povedat, ze je poctivo spravena, vsetko pri skladani sadlo, drzi a zatial nehrdzavie :))) S tou druhou maximum co este maju v ponuke nemam skusenosti, ale bola lacnejsia...no mozno je tak isto kvalitna...

nic nemam

loon
Registrace: 7/2007

Saxon

Tak to si teraz pekne zabil, ale nevadí. Ako môžeš prosím ťa tak skúsený montér povedať a hlavne v tomto krízovom čase keď väčšina ľudí počíta doslova z každým centom a každou korunou, že to nemá s myseľ. Sa musíš s tým predsa dennodenne stretávať... Tak táto debata má až veľký zmysel, pretože T-90 je skoro o polovicu drahšia od E-80 a v porovnaní aj so svojimi parametrami a celkovou kvalitou vyhotovenia nie je až taký veľký ´zázrak´. A to nemusí platiť ani staré známe, že nie som taký bohatý aby som si kupoval lacné veci!

90°E-45°W: TBS6903 Profi,Gibertini 150,QARL 3636+,Amiko GBOX V2000,Twin Inverto Black Ultra,Cavel KF114,Gigabyte GA-AX370-Gaming K7,AMD Ryzen 5 2600X,G Skill FlareX F4-3200C14-8GFX,Gigabyte GV-RX560 Gaming OC-4GD,Sound Blaster Z,Samsung SyncMaster U28E59

DDR
Registrace: 1/2006

pre DDR

Zdravím ťa, ja osobne bývam cca 10 km od TO, z ABcom-u berem ale nie vo veľkom, ano poznám TV sat NR ale predsa nebudem utekať do NR za tým čo kúpim v TO ked dám ešte to čo ušetrím za benzín, do NR to mám 25 km.K toroidke alebo E-85: Zos trechy utekám preto lebo poslednú dobu vetry u nás sú neskutočné a veľmi časté, mám obavu ked príde o niečo väčšia smršť že mi tú 100 cm Gibertini "v.y.d.r.b.e" susedovi do záhrady.Preto idem na "zem" a s toroidkou, výhľad mám slušný, nevadí mi nič.E 85 by som si určite na strechu nedal, lebo som sa dosť dočítal o tom že pri veternom počasí "pruží" a pri naších vetroch to bude pružiť svinsky/ked zaduje od Tribča/.Ale dakujem za tvoj názor, berem všetko, jasné.Ináč mám merák z TV-sat NR Openbox SF-20, už druhý po prvej reklamácii.K tej toroidke: Chcem ju už dosť dlho, fascinuje ma, pomôže mi vyriešiť problém z vetrom a 3 parabolami, a verím že mi bude slúžiť spolahlivo.
@ Saxon-dík za reakcie tak isto.
@loon - dík, ešte jedna otázka na teba: bol tam aj držiak, teda ten čo dodávajú v balení? A ten druhý druh čo nemáš je čierna? alebo si si TY pýtal špecialne bielu??
@DDR neni problém o tom pokecať aj pri káve ked sme tak blízko seba. ;)
Takže zdravím všetkých na nedeľné poobedie, ja už to mám za sebou-rezník- R^ :)))

Tami

tak tým dajme tomu čo získa tou Toroidkou 90 ukotvenou na zemi, tak stratí okolitými prekážkami a tieneniami. Predsa nejakých tých pár desiatok cm nad zemou musí mať vplyv okolité prostredie, alebo potom býva len na rovnej pustatine kde okrem danej paraboly vôbec nič nie je.

na tímto textem jsem se rozhodl, že to nemá smysl dál řešit toto téma.

Hovoří se o ohnisku 13E, T90 zvládá kolem 50 st maximálně.
Což je 25 na každou sranu, tedy rozsah 8W-39E dejme tomu. Kolik maji krajní pozice elvevační úhel. Na střením Slovensku to je například 23 až 31 stupňů. Pokud si někdo dá T90 na dvoumetrovou trubku, tak si snad zajistí, aby mu ve výhledu na orbitu nic nebránilo. Promin, ale víše uvedený výtah z tvé reakce je prostě kravina jako hrom. Klidně si mě označ za arograntního pitomce, ale nemohu si pomoct. Podle mého máš v tom trochu zmatek. Přeji pěknou neděli.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

No dúfam že nebudeš sklamaný ked tá parabola príde odraz je odraz

frajer
Registrace: 8/2008

pre DDR

ešte niečo: neviem kde si pozeral tie ceny ale aktualne toroidka vychádza teraz v TO-105,61 Euro oproti NR kde ako ty píšeš je 119, takže rozdiel 14 ečiek.To len na okraj. ;)

Tami

ja iba poznamku - mam z TO multibeamku E85, mam ju na stene na JZ strane a nema ZIADNY problem s vetrom.
je uchytena tak, ze aj pri nedavnej vychrici som pozeral TV bez vypadkov, ziadne pnutie a ohyby s nou nespravili nic

emkac
Registrace: 8/2008

potvrdzujem Saxonove slova, kupil som z abcomu toroidku E-85 a naozaj v krajnych poziciach je naozaj slabsia oproti T-90, bolo to pekne vidiet na digi a najslabsich sk/cz transporderoch kde uz pri jemnom snezeni vonku sa obraz v nepravidelnych intervaloch rozpadal.
momentalne uz aj lutujem ze som ju kupil, pretoze ju dodavaju v prevedeni pre 5 konvertorov a je sialeny problem dokupit si u nich drziaky na dalsie konvertory

Lenivosť je matka núdze.

Vlado Fogo
Registrace: 8/2004

to Vlado Fogo

2 držáky na E 85 Ti mohu poslat, dej adresu na bajger27 zavináč seznam tečka cz. V Ostravě jsou: gisow.cz a atoselektro.cz.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

@samorost

diky kamo, potrebujem minimalne 3 kusky tak som vyuzil tvoje doporucenie a objednal si to z atosu a medziinym som tam nasiel aj tosilnovac DVB-T priamo pre emme essse nasrobovatelny priamo na F konektor. ajhla popis:

Elegantní DVB-T předzesilovač k anténě, který pouze našroubujete na F konektor. Napájení 5V je z DVB-T přijímače.
Zesilovač je vhodný např. k anténám Emme Esse 47 a 36 prvků, LP45 Fracaro, Maximum, Matel,..

Lenivosť je matka núdze.

Vlado Fogo

Vlado

Těch držáků LNB k E85 mám doma narvané šuple k prasknutí, že si něco neřekl, co já tu s nimi budu dělat. Z každé montáže mi zbydou jeden, nebo dva.

On Air!

Saxon

@Saxon

vidis, to ma nenapadlo hodit sem na forum ... Mam pol roka objednane v abcome ale nejak to maju v trubke.
trosku sa obavam toho pretoze rozsah 28e az 4w ( 28E,23E,19E,13E,9E,5E,1W,4W) sa mi zda moc na tuto parabolu.. rozhodujem sa aj nad tym ci zvolit ohnisko na 16E alebo 13E ( prijatelnejsie sa mi yda 13e pretoye zapadne druzice su slabsie) a tak isto ake prepinace na to pouzit. Objednal som si od EMP centaury aj s tym dvb-t vsutom + 3 mini prepinacmi na diseq protokoly ale aj ku nim som trosku skepticky, pretoze dream 800 ma trosku problem s prepinanim doteraz prepinanych 4 vstupovych.
co by si volil ty ?

Lenivosť je matka núdze.

Vlado Fogo

Nejdřív přepínače: Ideální by byl ten novej 16in, ten ale osobně neznam, takže Ti ho doporučit nemohu. Doporučit mohu svoji variantu a to je EMP P164 a do něj dva kusy 168/ tu s terr. vstupem/

A co se týče pozic, tak nezapomeň, že pomocí origo držáků nedáš odstup 3 stupně, tedy 1W a 4W Rv . Další problém budeš mít na trojici 13-9-5. Všechno je to sice 4 stupně od sebe, ale držáky jsou asymetrické, což znamená, že např 13 a 9 dáš v pohodě, ale na druhé straně 5E už nenatlačíš, tam ti to vyjde na 4E, nebo to můžeš udělat obráceně uděláš 9 a 5E napřesno a na druhé straně ti vyjde 14E natěsno. Doporučuji udělat kompromis, Celé to trochu posuneš. Musíš se vejít do rozsahu *4st*5st* 5E bych dal asi na cca 4,7E, pak ti vyjde další pozice na cca 8,7E a Hotbird pozici 13,7E snadno snese, vždyt to bude témeř na ohnisku.

Ohniskem se moc nezajímej, důležité jsou vyrovnané krajní pozice a to já tady v Budějovicích neodhadnu, jak to máš v P.B.

Možná se to zdá trochu složité, ale v návodu k E85, na konci STEP7 najdeš to, co ti tu trochu složitě popisuju.
;)

On Air!

Saxon

nie je lahšie kúpiť T-90 a je to? :)))

Tami

Aha Dream 800, já tam viděl ty nuly čtyři.

Tak to nevim, ale DiseqC 1.1 testují v EMP právě na Dreamech, tak by to přeci mělo chodit.

On Air!

Saxon

VFogo

Měl jsi k 800 objednat EMP 1/8 V2.Je to sice vnitřní provedení ale mě chodí na 800 nejlíp.a to tam mám ještě motor.800 přepíná jak čert.
Kolega má tu 1/16 na 800 a taky žádný problém.
S těma DVB-T nemám zkušenost nevím ale někde jsme četl na foru že to lidem na 800 opravdu moc dobře nechodilo.

pat
Galerie: pat

Používám http://www.emp-centauri.cz/pdf/Profi_line_168W.pdf
s polu s Inverty, nebo Alpsy. Zatím žádný problém ;)

netace
Registrace: 12/2008

mam E85a v pohode som na nej naladil 1W 19.2E 23.5E a 28.2E
Jasne ze slabsie TP na 28 nie su adekvatne silne ale kvalina na86% je dostatocna na prijem. na 1W ide novy thor 5/6 na 96%. a pre mna dolezite na TP na 28.2 (najma hudobne) valia na 91%. (vsetky udaje v % su odstup signalu od sumu). Samozrejmostou je BER 0. Takze mozem len odporucat :)

abcdsnd
Registrace: 2/2009
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra