Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Kaon 570CX

Při ukládání nových programů do paměti de objevil nápis "Výpadek" a frekvenci nelze uložit. Paměť je na 4000 prog. míst a není ještě obsazena ani polovina. Zkusil jsem odpojit od sítě, ale nepomohlo to. Může někdo poradit?

simon
Registrace: 5/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kaon 570CX

nezadávaš náhodou zlé údaje o frekvencii? alebo nemáš diseqc prepínaš vadný ak ho máš, ak nie lnb o.k??? chod na to vylučovacou metodou.Ale snád najskôr reštart strja "výrobné nastavenia" potom kontrola úrovne signálu a potom čo som popisoval.

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

Kaon 570CX

...vymazat rádia

HB001
Registrace: 2/2007

@Tami

Frekvenci tam můžeš zadat jakou chceš, třeba i chybnou a musí jí to uložit. Zadávám postupně všechny satelity, protože přístroj je po opravě a nahrání orig. SW, tím pádem bylo vše, kromě Astry 3 smazané. Vše ostatní, co už bylo zadáno funguje. LNB v pořádku, diseqc nepoužívám, mám táhlový motor s pozicionérem. Nesmažou se při zadání továrního nastavení všechny uložené pozice a programy? Ještě jsem to nikdy nezkoušel.

simon

to sa teda vymažú!Tak ako radí HB001 vymazať nepotrebné programy a radia, mne to blblo ked som mal veľa programov v pamäti, stroj sa javil ako pomalší a pomalší.Hlavne v prepínani.

Tami

skús vymazať nejaké blbosti ako sú programy čo ti nepôjdu, všelijaké feedy alebo nepotrebné kodované programy.Skús zmazať takých 200 programov a uvidíš čo ti ako bude reagovať.

Tami

Samozrejme.treba nepotrebné vymazať,aj keď nemáš,ako hovoríš všetko plné.Niektoré staršie"cárachy",sa takto chovajú.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas

@Tami a ostatní

Ukládám do paměti jen nekódované programy, je jich tam kolem 700. Rádií je jen asi 100. Zaplněnou pamětí to být nemůže. Zadal jsem nový satelit, který není v seznamu Kaonu a ten jsem uložil. Následně zadat příslušnou frekvenci se opakovaně nedaří. Postup je správný, předtím šla zadaná frekvence uložit a program to vyhledalo.

simon

hmmmmm,700 už na mojom kaone bol pomalý ako slimák.Tak už fakt neviem čo to je, snád tovarne nastavenie????

Tami

@Tami a ostatní

Zkusím zadat nový kmitočet do přednastavené družice, musím točit ze 42E na 4W, ale až zítra, motor dělá trochu rámus, probudil bych vnučku. Ale stejně mi vrtá hlavou, proč to nejde zadat.

simon

=Vypadek=

Pokial si dobre pamatam, tak toto robi original Kaon FW, pokial uz je v nom zapisana frekvencia s rovnakou, alebo velmi blizkou hodnotou (Tusim do +-2Mhz) a rovnakou polarizaciou. T.j. ak mas zadanu pre danu druzicu zadanu freq. napr. 11858H a chces zadat 11860H, tak sa objavi dana hlaska. Niekedy sa stane, ze pokial spustis automaticke vyhladavanie programov a mas zapnute sietove vyhladavanie, tak sa v zozname objavia aj dalsie frekvencie, niekedy aj dost nezmyselne. Skus si skontrolovat, ci dana frekvencia uz nie je v zozname. Pozor, zoznam nie je zoradeny podla hodnoty frekvecii, ale podla poradia, v akom boli do pristroja zadane. Musis skontrolovat cely zoznam az do konca.
Mozno si to len zle pamatam, original FW som naposledy mal v kaone asi pred styroma rokmi ... :-/

vado
Registrace: 6/2006

@vado, Tami a ostatní

Nelze zadat žádnou frekvenci, ani do přednastavených družic. Ukládaná frekvence ještě není v Kaonu uložená. Po stisknutí tlačítka "uložit" se vždy objeví hlášení "Výpadek" a nic se neuloží.

simon

Teraz som si spomenul: problemom moze byt to, ze je povolene ulozit len urcity pocet frekvencii (nie kanalov) a teraz neviem, ci na jeden satelit, alebo celkovo pre prijimac. Jednoducho nemoze byt v prijimaci ulozenych viac, ako X frekvencii (ake konkretne je to X, skutocne nepamatam). Mam pocit, ze som nieco podobne zazil. Skus vymazat jednu - dve - tri frekvencie, ktore nepotrebujes. Ak sa ti potom podari pridat nejaku inu frekvenciu, tak to je vysvetlenie. V takom pripade si budes musiet vybrat, ktore freq. skutocne potrebujes.
p.s.: Su to len zablesky spomienok, ako som uz vyssie spominal, s tym FW uz dlho nepracujem, takze vsetko moze byt inak. Ale stoji zato to vyskusat. Napis, ako si dopadol.

vado
Registrace: 6/2006

@vado

Je to tak, velice děkuji. Vymazal jsem přednastavené družice, které tady nechytáme (Koreasat a pod.) a u kterých byla spousta zbytečných kmitočtů. Nyní se už zase dá ukládat do paměti jen to, co potřebuju. Ještě jednou díky i všem ostatním za zájem o můj problém.

simon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra