, sekce: Zkušenosti |
|
koax a zateplení domudobrý den, v našem domě bude probíhat zateplení fasády domu a následná instalace nových rozvodů SAT. Prostě pár centrálních parabol na střeše, aby zmizel les parabol u oken. JENŽE, rozvod (hvězdicový) má být veden po stěně baráku a následně zazděn do polystyrenu, fasády. Myslel jsem, že koax měl být veden v husím krku pod zateplením...nebo má tak velkou životnost? Nedovedu si představit, že v případě poruchy na koaxu se bude kopat do fasády. Máte někdo podobnou zkušenost? Díky. Fanda z Prahy |
žlab
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 523 |
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
|
|
hdpeMáš recht já to zapomněl napsat KH-21 je v nehořlavém provedení takový modrošedý stejně jako cavel nebo belden |
bryketa
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 594 |
|
|
kacenkin"veškeré koaxiální, optické a síťové kabely musí být uloženy v instalačních trubkách"nechci se hádat ale myslím že toto právě platí při využití šachet ... |
bryketa
|
|
RE-bryketaTo by mě zajímalo jak bys vyměńoval koax,který je sice v trubce,ale u podlahy zalitej betonem.U většiny činžovních domů v ČR. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
|
|
re: kacenkinNáš dům, byť je cihlový se zatepluje. To proč je rozvod na fasádě pod zateplením je ten, že tímto hvězdicovým rozvodem je přiveden každý kabel zvlášť do místností. Tím pádem se nemusí sekat v místnostech. Spíš mě jen zarazilo, že to není v husím krku...ale když uvážím, co vydržely klasické zelené koaxiály, kde byly vystaveny různým klimatickým podmínkám a vydržely ( u nás v domě 50let) tak si myslím, že tento vydrží několik desítek let... |
žlab
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 523 |
|
|
Barontak jak to děláme do teď ...protahovačkou :) |
bryketa
|
|
RE-bryketaProtahovačku mám taky doma,ale já jsem myslel to že je to zalité betonem tudíš neprůchodné. |
Baron
Registrace: 2/2005 Příspěvků: 1 456 Galerie: Baron |
|
|
BaronJo tak to je samozřejmě jiná...tam už nastupuje vrtání a lištování. |
bryketa
| Stránka: 1 [ 2 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|