, sekce: Příjem DVB-T |
|
Zesilovač na TV anténu ? DVBTAhoj, chci se zeptat, jakým nejvhodnějším způsobem zesílit signál z antény. Jde o příjem DVBT, mám malou Yaginu. Jediný co jsem zjistil, že má symetrizační člen, ale nevím, jestli se k tomu dá rovnou něco připojit, aby byl lepší signál... můžete mi prosím konkrétně něco doporučit ? V podkrovní místnosti lze přijímat tv bez problému, ale o patro níže to už nejde. Koax mám v jednom celku, pouze jeden rozdělovač. Předem díky za rady. |
Kataluk
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 344 |
| Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 62 | |
|
|
technikTKRTvému záveru opravdu nerozumím. Evidentně se o to chtěl pokusit sám, tak s tím, že to nevyjde jistě počítá. Pokud děláš závěry, přečti a hlavně pochop zadání.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
|
|
RE: Zesilovač na TV anténu ? DVBT@davidkriz, sice netuším, co je cyber-sex, ale s názorem, že musí být vždy horší než v reálu bych si dovolil nesouhlasit ;)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
|
|
Tomik535Tomíčku, platí to, co jsem napsal. Nemusíš to stále dokazovat.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
|
|
@Tomik535http://www.lupa.cz/clanky/cybersex-svudne-moznosti-internetu/taky ho neprovozuju, ale realitě se nevyrovná nic :-D a to platí nejen v tomto případě, ale i ohledně oblbovaček v TV apod. I když, samozřejmě, realita má jistá rizika, v tomto případě se dá něco chytit (a není to signál :)) nebo něco nežádoucího vyrobit ;) |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
|
|
kuba:Spíš si evidentně tazatel myslel, že je instalace antény stejně triviální jako nákup housky v krámě a vůbec si nepřipouštěl, že by to nemuselo vyjít...Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
|
|
@davidkrizjestli sis ten obrázek pořádně prohlídl,tak ta anténa se u nás ještě nedá použít :)) protože je určena na DVB-T4 !!! A tam už platí jiné fyzikální zákony :) po první půlvlně už je signál ve fázi,takže se vedení nekříží a po té druhé už jo.O tom ostatním ani nemluvě.Jo,Poláci jsou mnohem dál než my.A když tohle někdo prodává,tak pak zkus někomu jinému objasnit jak to funguje a není divu,že sou z toho normální lidi totálně zblblý!!! Navíc když je výrobcem příjem zaručen a vzmacniacz 200dB u jiných antén je jen reklamní trik :laughing: :laughing: :laughing: |
Xmux
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 428 |
|
|
@Xmuxmáš pravdu, to jsem přehlédl!!! :Don je DVB-T4 dokonce i zesilovač! holt poláci asi sloučili DVB-T a MPEG4 v úžasný nový systém DVB-T4 ;) "SWA 955-5 DVB-T4 z diodą kontrolną LED z certyfikatem CE " a pozor, zesilovač má LED diodu a "CE"! čili China Export :) |
davidkriz
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 2 767 |
|
|
@katalukTo "měření" v podkroví proběhlo na obou muxech se stejným výsledkem 90/70 a bylo už za rozbočovačem nebo tv(stb) napojená přímo na anténu? |
Xmux
|
|
RE: Zesilovač na TV anténu ? DVBTano, měření bylo za rozbočovačem na obou MUX. |
Kataluk
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 344 |
|
|
@katalukI když je to "měření" na dvě věci,útlum na vedení by o patro níž neměl být takový,aby to způsobilo potíže (pokud nemá koax 20+ m). Pes bude asi zakopaný v celkové koncepci rozvodu. Jaké jsou použité TV(STB),jaká anténa(kolik prvků,délka dipolu,jak stará),jaký sym.člen,jaký rozbočovač,jaký kabel,jaké konektory (F,IEC)? "Horní" TV(STB) dole hraje a naopak? |
Xmux
|
|
to XmuxTvoje poznámka o podivném fázování té šestipatrové matrace je naprosto na místě. Marně totiž přemýšlím nad tím jak by tato anténa mohla fungovat, ale nedaří se mi to. To fázovací vedení je opravdu nesmyslné, a ta anténa nemůže fungovat. Je to tak pádný důkaz toho, že výrobce je v tomto oboru něco jako diletant a podvodník v jednom.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 695 |
|
|
@EnikAhoj Zbyňku.To asi nemá cenu nijak komentovat :scared: Ono by se i z té křišťálové koule dalo při jakémstakéms technickém povědomí "národa" a dostatku trpělivosti (kterou tys už zřejmě za ty roky "stupidních" dotazů ztratil a ani se ti nedivím) ledacos smysluplného a konkrétního vyvěštit (přece jen je 90%,možná i víc, příjmových podmínek tak nějak standardních a Okamova břitva je nasnadě),ale když je laická veřejnost "nakrmená" takovýma s.ra.č.ka.ma,tak je to celkem nemožný.jak je vůbec možný,že to může někdo,ne vyrobit,to se dá cokoli,ale jak to vůbec může prodávat? Jenže jak řekl pantáta Klaus,síla trhu je všemocná :laughing: Vem si,že u mě na dědině jsou ideální příjmové podmínky pro všechny 4 naše muxy (na kolorku 4 na Hády,na síto 2 na Mikulov),jednoduše s hybr. a BU-119 i K68. A víš kolik z cca 400 baráků (kromě mě) jede v dvb-t? DVA!!!! ,kterým sem to udělal za matroš.Zbetek na to nadává,celé ten digitál nefungoje a řikale to aji anténáři co to měřile,akoráť to stálo penize :laughing: 80% obce "jede" v analogu na polský síta se zes. a maji krásné vobraz aji na všecke slováke. Jak ten "krásnej vobraz" ve zdejším přeplněným spektru vypadá,si asi dokážeš živě představit :laughing:PS: Těch 80% je bráno z těch,kteří nemají sat. Tož tak ;) L. |
Xmux
| Stránka: 1 2 [ 3 ] INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 62 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|