, sekce: Zkušenosti |
|
Zkušenosti-Nátěr parabolyVím že se to tu už kdysi řešilo ale ještě jednou..Mám 105cm AL parabolu stará asi 8-10 bez jediné deformace,nebo poškození když kouknu na dnešní paraboly tak tahle patří určitě ještě k těm poctivým. Problém je že je bílá a já ji potřebuju natřít na tmavě šedou tak jako je barva Bramacu a už jedné paraboly hned vedle.Takže jde jen o estetický zákrok aby to na střeše nebylo jak na pouti. Něco jsme si přečetl barva musí být tmavě šedá matná ale i jsou názory(nikoliv zkušenosti) že určitě dojde částečně ke zhoršení signálu než na originálním nátěru. Je tu někdo kdo má s tím to opravdu zkušenosti ? že se tak opravdu stane?Případně jakou konkrétní barvu použít ? Pokud by tomu tak opravdu mělo být samozřejmě radši zustanu u bílé. Řešení a rady "kup novou" mi nezajímají(nikoliv z finačních důvodů) a uvahy že "nemám zkušenosti" ale stát se to muže taky ne.. Potřebuju někoho kdo to optravdu praktikoval a ví jak se to zachová.Nerad bych se do toho pustil a pak nebyla parabola opravdu na vyhození děkuju všem |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
|
|
Klidně natírej!Nic se nestane. Signálu to neuškodí. Tedy pokud vrstva nátěru nedosáhne síly několika centimetrů, což asi těžko.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 695 |
|
|
@enikdíky máš tedy zkušenost jako konkrétně barvu(značku,výrobce)nebo spray ?dik |
pat
|
|
RE: Zkušenosti-Nátěr parabolyTěch zkušeností je mnoho. Problém je spíš v tom, že nástřik sprejem příliš dlouho nevydrží. Ideální je nechat to udělat práškovou barvou a vypálit, to ale zase předpokládá tu parabolu opískovat, což může způsobit její deformaci. Pokud je tedy původní nátěr dostatečně kvalitní, pak je nejlepší tu parabolu dobře očistit, a nechat nastříkat. Vhodný typ barvy nejlépe poradí odborník. Já to vždy nechávám dělat. Doma to člověk zvládne tak max tím sprejem, a to opravdu dlouho nevydrží.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 695 |
|
|
RE: Zkušenosti-Nátěr parabolynie že by som tomu rozumel, ale asi by som skúsil šedú základovku, tá je matná |
linomnc
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 279 |
|
|
RE: Zkušenosti-Nátěr parabolyJá jsem starou 15 let 120 obrousil úhlovou bruskou a pak nechal provést v práci nástřik komaxitovou barvou-šedá, bylo levnější než kupovat nějakej spray, pak jsem talíř střelil, má to nasměřováno na hotbird a astru, vše mu jede OK bez problémuFORMULER S TURBO, SG-2100 - - 39E - 30W HD BOX 9105+
|
calvero
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 173 |
|
|
mám s hammeritomaj s obyčajnou syntetikou na kov.obidve fungujú ako predtým, žiadne straty. náter drží cca 5.rok |
janoZV
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 467 |
|
|
RE: Zkušenosti-Nátěr parabolyV Německu se dá kopit barva speciál na paraboly,je to originál barva kterou používají výrobci parabol,potom ten nátěr ještě ošetřit WX2100? (s USA) nedrží na tom sníh a lépe odtýkají kapky deště,ale nevím jestly se ti tato investice vyplatí u malé offsetky.Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
|
|
RE: Zkušenosti-Nátěr parabolyTech solution color smalto acrilico multiuso.Akrilátová barva ve sprei 400ml,akorát to stačí na 1 parabolu jen dát pozor aby byla matná já trouba jsem to nastříkal šedou lesklou,úplně jsem zapoměl i když to vím,že měla být matná.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 140 |
|
|
RE: Zkušenosti-Nátěr parabolyNo ted mě tak napadlo že přeci jenom může být u mé offsetky 120 /vyrobené z plastu patent USA/se zadním výstužným žebrováním problém a souvislost v ohledu na barvu,zisk je oproti dřívějšu cca o 30 % menší což jsem přikládal nejspíše tepelné deformaci během cca 15 let i když jsem měřením a pohledem žádnou nezjistil,nicméně jsem ji mezitím natřel bílou barvou asi 3x a vzhledem k tomu že kovová vlisovaná folie je pod plastem ,mohlo by to mát vliv to ovšem zjistit asi nebude jednouché a oslovit výrobce s dotazem už vůbec ne,dávno se nevyrábí a výrobce neexistuje.Ozařovač /feed/používám originál dodaný výrobce antény spolu s přírubovým LNB,no asi by to chtělo nanejvýše slovo odborníka který o tom něco více ví.DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100
|
DVB
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 290 |
|
|
Když se koupí barvaje to finanční náklad. Základní + venkovní barva =slušná částka, která přesahuje zůstatkovou hodnotu paraboly. Pokud nejde o příjem slabých signálů, pak je otázka, zda vůbec natírat a neřešit jinak.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 424 |
|
|
samorostTo je sice hezké, aly jdi si dneska někam koupit novou barevnou parabolu větší než 85cm. Dokonce i 80-85cm kvalitní barevné antény jsou problém. Fuba ano, ale co dál? Taková EmmeEsee Ti barvu déle jak dva roky neudrží, na to dám hlavu na špalek.Příbuzný má natěračskou firmu a lakovnu a hovořil cosi o dvousložkových barvách, že prý mi něco dodá, tak jsem zvědav. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
RE: Zkušenosti-Nátěr parabolyDvousložková barva ti musí vydržet minimálně 20 let.To nebyli takové srágory jako dělají teďka.Ta kvalita je čím dál tím horší. Rv |
zzaner
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 3 333 |
|
|
RE: Zkušenosti-Nátěr parabolyJá děkuju všem za pomoc a rady.Jde mi opravdu hlavně o to aby nebyla trochu ztráta signálu. Tak něco zkusím nebo možná se na to vybodnu...já to ani nechci sundavat z motoru ale udělat rovnou na střeše docela to mám dobře poštelovaný.. Ještě jednou díky všem |
pat
|
|
RE: Zkušenosti-Nátěr parabolyTak ted jsem si ještě jednou pozorně přečetl příspěvek nicku "DVB" a ten tam ztrátu zaregistroval i když nevědel proč a nakonec mu to dává souvislost právě s nátěrem.Určitě to bude mít něco do sebe..a přesně jak jsem předpokládál tak to tak jednoduchý nebude.. "jen tak to něčím natřít"... No ještě jednou dik radší ještě rozmyslím |
pat
|
|
RE: Zkušenosti-Nátěr parabolyNeni levnejsi koupit novou jednou za 3 roky? Dneska je to vsechno tak delany, koupis, cekas 3-4 roky nez se to po.se..re a kupujes novy :)DM 8k parabola E85 31.5e - 5w, Technomate 6900 parabola noname 80, 2xFerguson 102e, NAS Synology 209 4TB
|
Miguel
Registrace: 9/2005 Příspěvků: 377 |
|
|
RE: Zkušenosti-Nátěr parabolyMám 120cm parabolu ca 17 let. :) |
zzaner
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 3 333 |
|
|
RE: Zkušenosti-Nátěr parabolyMam take mezi ostatnimi jednu zalozni 110 parabolu 16 let a je v pohode. Doporucim ti parabolu necim celou odmastit a pote slabe nastrikat acrylatovym sprayem. Na druhy den dat na to dalsi vrstvu a musi to byt v pohode...!Nedelal bych z toho nejakou velkou vedu. |
maxi6
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 118 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|