Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Zkušenosti-Nátěr paraboly

Vím že se to tu už kdysi řešilo ale ještě jednou..
Mám 105cm AL parabolu stará asi 8-10 bez jediné deformace,nebo poškození když kouknu na dnešní paraboly tak tahle patří určitě ještě k těm poctivým.
Problém je že je bílá a já ji potřebuju natřít na tmavě šedou tak jako je barva Bramacu a už jedné paraboly hned vedle.Takže jde jen o estetický zákrok aby to na střeše nebylo jak na pouti.
Něco jsme si přečetl barva musí být tmavě šedá matná ale i jsou názory(nikoliv zkušenosti) že určitě dojde částečně ke zhoršení signálu než na originálním nátěru.
Je tu někdo kdo má s tím to opravdu zkušenosti ? že se tak opravdu stane?Případně jakou konkrétní barvu použít ?
Pokud by tomu tak opravdu mělo být samozřejmě radši zustanu u bílé.
Řešení a rady "kup novou" mi nezajímají(nikoliv z finačních důvodů) a uvahy že "nemám zkušenosti" ale stát se to muže taky ne..
Potřebuju někoho kdo to optravdu praktikoval a ví jak se to zachová.Nerad bych se do toho pustil a pak nebyla parabola opravdu na vyhození
děkuju všem

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat
Odpověď v diskusním vlákně

Klidně natírej!

Nic se nestane. Signálu to neuškodí. Tedy pokud vrstva nátěru nedosáhne síly několika centimetrů, což asi těžko.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

@enik

díky máš tedy zkušenost jako konkrétně barvu(značku,výrobce)nebo spray ?
dik

pat

RE: Zkušenosti-Nátěr paraboly

Těch zkušeností je mnoho. Problém je spíš v tom, že nástřik sprejem příliš dlouho nevydrží. Ideální je nechat to udělat práškovou barvou a vypálit, to ale zase předpokládá tu parabolu opískovat, což může způsobit její deformaci. Pokud je tedy původní nátěr dostatečně kvalitní, pak je nejlepší tu parabolu dobře očistit, a nechat nastříkat. Vhodný typ barvy nejlépe poradí odborník. Já to vždy nechávám dělat. Doma to člověk zvládne tak max tím sprejem, a to opravdu dlouho nevydrží.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

nie že by som tomu rozumel, ale asi by som skúsil šedú základovku, tá je matná

linomnc
Registrace: 12/2009

Já jsem starou 15 let 120 obrousil úhlovou bruskou a pak nechal provést v práci nástřik komaxitovou barvou-šedá, bylo levnější než kupovat nějakej spray, pak jsem talíř střelil, má to nasměřováno na hotbird a astru, vše mu jede OK bez problému

FORMULER S TURBO, SG-2100 - - 39E - 30W HD BOX 9105+

calvero
Registrace: 1/2010

mám s hammeritom

aj s obyčajnou syntetikou na kov.
obidve fungujú ako predtým, žiadne straty.
náter drží cca 5.rok

janoZV
Registrace: 8/2007

V Německu se dá kopit barva speciál na paraboly,je to originál barva kterou používají výrobci parabol,potom ten nátěr ještě ošetřit WX2100? (s USA) nedrží na tom sníh a lépe odtýkají kapky deště,ale nevím jestly se ti tato investice vyplatí u malé offsetky.

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

Tech solution color smalto acrilico multiuso.Akrilátová barva ve sprei 400ml,akorát to stačí na 1 parabolu jen dát pozor aby byla matná já trouba jsem to nastříkal šedou lesklou,úplně jsem zapoměl i když to vím,že měla být matná.

Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/ 55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.

Jarous

No ted mě tak napadlo že přeci jenom může být u mé offsetky 120 /vyrobené z plastu patent USA/se zadním výstužným žebrováním problém a souvislost v ohledu na barvu,zisk je oproti dřívějšu cca o 30 % menší což jsem přikládal nejspíše tepelné deformaci během cca 15 let i když jsem měřením a pohledem žádnou nezjistil,nicméně jsem ji mezitím natřel bílou barvou asi 3x a vzhledem k tomu že kovová vlisovaná folie je pod plastem ,mohlo by to mát vliv to ovšem zjistit asi nebude jednouché a oslovit výrobce s dotazem už vůbec ne,dávno se nevyrábí a výrobce neexistuje.Ozařovač /feed/používám originál dodaný výrobce antény spolu s přírubovým LNB,no asi by to chtělo nanejvýše slovo odborníka který o tom něco více ví.

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB

Když se koupí barva

je to finanční náklad. Základní + venkovní barva =slušná částka, která přesahuje zůstatkovou hodnotu paraboly. Pokud nejde o příjem slabých signálů, pak je otázka, zda vůbec natírat a neřešit jinak.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

samorost

To je sice hezké, aly jdi si dneska někam koupit novou barevnou parabolu větší než 85cm. Dokonce i 80-85cm kvalitní barevné antény jsou problém. Fuba ano, ale co dál? Taková EmmeEsee Ti barvu déle jak dva roky neudrží, na to dám hlavu na špalek.
Příbuzný má natěračskou firmu a lakovnu a hovořil cosi o dvousložkových barvách, že prý mi něco dodá, tak jsem zvědav.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Dvousložková barva ti musí vydržet minimálně 20 let.To nebyli takové srágory jako dělají teďka.Ta kvalita je čím dál tím horší. Rv

zzaner
Registrace: 9/2006

Já děkuju všem za pomoc a rady.
Jde mi opravdu hlavně o to aby nebyla trochu ztráta signálu.
Tak něco zkusím nebo možná se na to vybodnu...já to ani nechci sundavat z motoru ale udělat rovnou na střeše docela to mám dobře poštelovaný..
Ještě jednou díky všem

pat

Tak ted jsem si ještě jednou pozorně přečetl příspěvek nicku "DVB" a ten tam ztrátu zaregistroval i když nevědel proč a nakonec mu to dává souvislost právě s nátěrem.
Určitě to bude mít něco do sebe..a přesně jak jsem předpokládál tak to tak jednoduchý nebude..
"jen tak to něčím natřít"...
No ještě jednou dik radší ještě rozmyslím

pat

Neni levnejsi koupit novou jednou za 3 roky? Dneska je to vsechno tak delany, koupis, cekas 3-4 roky nez se to po.se..re a kupujes novy :)

DM 8k parabola E85 31.5e - 5w, Technomate 6900 parabola noname 80, 2xFerguson 102e, NAS Synology 209 4TB

Miguel
Registrace: 9/2005

Mám 120cm parabolu ca 17 let. :)

zzaner
Registrace: 9/2006

Mam take mezi ostatnimi jednu zalozni 110 parabolu 16 let a je v pohode. Doporucim ti parabolu necim celou odmastit a pote slabe nastrikat acrylatovym sprayem. Na druhy den dat na to dalsi vrstvu a musi to byt v pohode...!

Nedelal bych z toho nejakou velkou vedu.

maxi6
Registrace: 5/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra