Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Nahrávání na HDD WD 500 GB Book a sekání obrazu

Hezky den, mam Technisat HD8SX a k nemu HDD od WD 500 GB. Nahravani funguje v SD perfektne ale o vikendu jsem zkousel nahrat v HD na Nove cely film a ouha. Az zhruba po 15 minutach se najednou obraz seknul a rozjel se dal zhruba po 4 vterinach. Zkousel jsem to po prestavce spustit znovu a problem se opet objevil uz po 10 minutach. Takze zazanm defacto k archivaci nepouzitelny. Mate nekdo podobnou zkusenost resp. trik jak toto vyresit? Jedna se pouze o zaznam v HD a ze by dosk nestihal se mi moc nezda, no nenvim. Predem diky za rady. Jirka.

nessi
Registrace: 3/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nahrávání na HDD WD 500 GB Book a sekání o...

Ano, mám podobné problémy se stejným typem disku u Vantage 7100. Záznam se seká pouze u náhrávek z CTHD a NovaHD. Proč se to děje, jsem zatim nezjistil. Určitě to neni vyšším datovým tokem, nahrávám i z jiných HD kanálů, z vyšším BR a tento problém se nevyskytuje.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon

Udajne niektorym uzivatelom pomohlo naformatovat HDD s velkostou clustera na 64kB. (Vantage formatuje na 32kB.)
Dnes alebo zajtra to chcem skusit.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Ano to formátovanie v PC na 64 kB mne pomohlo. Mám ext. HDD, čo je uvedený pod čiarou, a sem-tam to sekne máličko na začiatku, ale potom je pokoj.

Milan C
Registrace: 4/2006

To Saxon

Zkus nový soft 2.58.02, mě to pomohlo!

ministr
Registrace: 2/2008

Mám tu samou kombinaci (Technisat HD8-SX a WD My Book 500GB s vlastním napájením). Naformátoval jsem to na počátku normálně v přijímači... Po 14 dnech zkoušení mám tyto poznatky (nahrávám jen HD programy ze Skylinku):

1. Při vypnutém Technisatu (ať mám rychlý start vypnutý nebo zapnutý) a naprogramovaném nahrávání se někdy nahrávka zasekne a ukončí po 10 min, někdy po 60, ale zasekne. Má pak samozřejmě méně MB, ale ukazuje nesmyslně dlouhý čas trvání nahrávky - třeba 20 hodin (ale samozřejmě od místa zaseknutí už dál nejede).
To samé se ale může stát i při nahrávání při zapnutém Technisatu, ale je to méně pravděpodobné.

2. Abych měl 100% (doufám) jistotu správné nahrávky, tak po naprogramování časovače vypnu Technisat. Počkám chvíli až se mi vypne také WD !!!, potom opět HD8-SX zapnu a nechám vše zapnuté. Program (např. v noci) se potom nahraje v pořádku (tedy zatím se mi takhle vždy nahrály OK).

Pokud bych ale chtěl naprogramovat 2 pořady, tak první pořad je (dle postupu v bodě 2) OK, ale ten druhý je už useknutý (stejně jako v bodě 1). Takže bych musel po nahrání prvního pořadu k přijímači přijít, vypnout, počkat, zapnout.... - viz 2

jirka67
Registrace: 2/2006

Jeste tedy doplnim, ze jde o nahravani z Novy HD - zkousel jsem o vikendu Vratne lahve, ktere jsem si chtel pote vypalit, ale je to ted v pr... Take doplnim, ze mam disk rozdelen pro snazsi export na dva oddily. Ten pro Technisat jsem formatoval primo pres Technisat, takze nechapu jak bych ho mohl naformatovat na 64kB. To mi moc jasne neni.

nessi

@Milan C

Po programovani nahravania (Timer) nechavas Vantage zapnuty, ci vypnuty ? Pri externych diskoch bol problem s opatovnym pripojenim po vypnuti, tusim.
Ja mam aj interny disk Samsung, ale stava sa mi to, co popisuje jirka67. Nahravka sa sekne a koniec. Zaujimave, ze naposledy som to pozoroval na Filmboxe HD. Zatial som nenasiel suvislost (podobne ako pise Saxon) medzi jednotlivymi stanicami. Napr. HBO HD je ok...

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

@nessi

Vyberies disk, pripojis k PC a naformatujes. Velkost clustera das na 64kB.
Mozes pouzit Acronis Disk Director Suite.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza

To nessi

Proč "vypálit"?Je to upscalované SD.To budeš pálit na Bluray?Sorry,ale cena hraje hlavní roli..Zlaté DVD

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Autor: nessi

Nahravani na externí disk at je to jakykoliv je vždycky problem a nahravani HD ještě větší myslim tim Technisat HD 8.

emtech
Registrace: 9/2006

Autor: nessi

Když maž interni disk v Technisatu žaden problem není.

emtech
Registrace: 9/2006

LucaBrazza

Normálne ho vypnem, ale aj tak ostane v pohotovostnom stave "sleep mode". Potom sa sám naštartuje.

Milan C
Registrace: 4/2006

hm tak jsem tam kde jsem byl. Pokud bych ale formatoval znovu v PC tak mi pote ale disk nenanajde Technisat. Bude ho chtit znovu formatovat "po svem". Takze budu tam kde jsem dnes.

nessi

mne sa zasa stalo ze pri CT HD (yellowstone) mi pocas nahravania obraz zacal kockaviet v obcasnych intervaloch. nechal som to dojst a nahravka na disku bola v poriadku

ako keby uz nestacil prehravac aj nahravat aj zobrazovat ale priorita bol disk (1GB WD)

funtomas
Registrace: 12/2009

Vantage HD 6000 ( 2 ks ) + WD My Passport 500 GB ( 2 ks ) + Toshiba 750 GB ( 2 ks )= všetko OK, neseká, šlape to všetko ako hodinky...

jarino1978
Registrace: 2/2007

@jarino1978

Myslíš tento WDBAAC5000ARD-EESN ?

Ferko
Registrace: 1/2006

Nahrávání na HDD WD MY BOOK/500G

Mám TECH HD8S a nahrávání je na ČT HD ok.Z Novy jsem nikdy nezkoušel nahrávat neb 4:3HD mě nezajímá. Problém mám však s vypnutím hdd někdy vypne po5ti min. jindy se točí třeba hodinu než vypne(po zapnutí přij./ nebo po skonč. nahrávání).

MONY
Registrace: 9/2007

tak to me taky. Spis je v necinnosti (sviti) kdyz zapnu Techn. Po nejake dobe, je to ruzne, zacne pomalu blikat, tj. je v pohotovosti, i kdyz se nic nenahrava

jirka67
Registrace: 2/2006

jarino1978

a to mas ofi 2.55 nebo jiny....? to by me moc zajimalo, nebot mam taky Toshibu.

maxi6
Registrace: 5/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra