, sekce: Příslušenství |
|
nová řada disků WD Passport s S300 - problém.Zdravim,máte někdo zkušenost s provozem této řady/viz odkaz/ disků WD na Showbox S300? Dnes jsem zkoušel i nejnižší kapacitu 250GB. Nejprve jsem ho zformátoval do Fat32, pak jsem ho poprvé připojil k S300. Na poprvé se mi objevil v systému, provedl jsem rychlost zápisu, čtení atd, provedl pokusný záznam a poté přehrávání - vše OK. Po vypnutí přijímače do Stan-By, či tvrdém vypnutí od sítě mi už disk nenaběhl ani jednou. Pouze se při vypnutí přijímač nepochopitelně snaží opět butovat... Jinak disk funguje zcela normálně jak v PC, tak třeba s novým 5000 Vitamin. S jakými v současnosti prodávanými disky máte spolehlivý provoz. Dříve jsem s úspěchem používal vše Portable od WD, ale tahle nové řada/viz odkaz/ je problém. http://www.levne-pc.cz/wd-250gb-2-5-my-passport-essential-externi-disk-usb-2-0-cerny-1/ Díky za případné reakce. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
|
|
RE: nová řada disků WD Passport s S300 - probl...Je tam viacej možnosí na formátovanie alebo len fat 32.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 7 489 |
|
|
RE: nová řada disků WD Passport s S300 - probl...U S300 je možnost pouze FAT32. Tam bych problem neviděl.On Air!
|
Saxon
|
|
RE: nová řada disků WD Passport s S300 - probl...A čo vzadu na disku? primary master a podobne. wd tam budeš musieť zmeniť,Už som to ale zabudol. skús sa s tým pohrať.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
|
|
WD PassporMam podobny problem. WD Scorpio Blue 500GB. V opticume nabehol, samozrejme format bol na fat 32. Nieco som nahral, vypol satelit a hdd sa uz neozval. Strcim ho do PC , vsetko o.k. Strcim do opticomu, nic. Mam aj xtreamer, detto, tma. Je to shit disk. Skontroloval som disk cez nejake utilitky, nasiel chybne clastre . WD ma dost silnu podporu servisu. Cez net ho mozes reklamovat, ozve sa technik, prevezme disk, riesi reklamaciu. Podmienka, musis mat OBAL. Ten ja nemam. |
matov3
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 542 |
|
|
oneeeeAsi si nerozumíme, na tom disku neni kromě miniUSB vůbec nic.On Air!
|
Saxon
|
|
matovDíky za reakci,reklamaci zatim neřešim, spíš se jedná o problém s kompatibilitou s S300. Z této řady jsem už testoval i 750GB se stejným výsledkem. Nyní jsem zjistil, že 5000 Vitamin ho ani neumí uspat, jinak s ním ovšem funguje bez problému. Co se týče starším serií portable Passport WD disků, tak to chodí výborně s oběma přístroji. Mam nyní na stole tři generace disků Passport WD a pouze ta nejnovější dělá problém... :(( On Air!
|
Saxon
|
|
RE: nová řada disků WD Passport s S300 - probl...Práve sa naň pozerám sorry . Najprv to išlo a zrazu sa mu nechce . Hlavne že sú najlepšie a najdrahšie. V dreame mám wd ide , v pc s ata a v tom smradľavom notebooku na mini usb a tam to tiež akosi kolabuje.vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.
|
oneeeee
|
|
SaxonPresne tak. Mam stary portable WD aj Teac, slapu roky jak hodinky, len kapacita im chyba. |
matov3
|
|
RE: nová řada disků WD Passport s S300 - probl...Je to problém, dneska něco s něčim rozchodit.On Air!
|
Saxon
|
|
RE: nová řada disků WD Passport s S300 - probl...Co napajanie ? |
matov3
|
|
matovTo mi povídej. Tento týden musim do jedné instalace dodat 4 HDD k S300 a nemam tam co dát... RvJeště tu mam jednu řadu WD Passport, která má ze stran jakési drážky a dva gumové návleky/něco na způsob nožiček/ a ta chodí také jako víno. Kupoval jsem to před časem v Elektroworldu, zkusim tam zítra zajet, ale jsem spíš pesimista. Bych se posral. On Air!
|
Saxon
|
|
napájenítaky jsem to připisoval nejdříve měkkému zdroji, ale na S700 je zdroj výkonnější/jeden terr. tuner navíc/ a také se to chová stejně - blbě.Jdu spát - ráno moudřejší večera. Dobrou a díky. On Air!
|
Saxon
|
|
RE: nová řada disků WD Passport s S300 - probl..Maj jedneho Teaca portable, 320GB, 5 rokov stary, mini usb, esata, konektor pre externe napajanie, ktory som nikdy nepouzil, reset tlacitko, spadol mi snad 100 krat, keby som ho strcil mozno do pr... tak nabehne. Stare dobre casy. Vela stastia pri vybere. |
matov3
|
|
RE: nová řada disků WD Passport s S300 - probl...Myslim, ze problem je v tom, ze novsie HDD s vacsou kapacitou potrebuju vacsi a a hlavne stabilny prikon, ktory nie su schopne mnoho prijimacov (ale aj notebookov) do USB portu dodat. Prave preto mnoho externych 2.5" HDD ma maznost externeho napajania. Vela krat som sa hlavne v notebookoch stretol s tym, ze externe HDD funguju len na niektorych USB portoch, nie vsetkych. Ak nie je moznost externeho napajania, moze este pomoct zmena USB kabla za kvalitnejsi a kratsi. |
slavo777
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 108 |
|
|
RE: nová řada disků WD Passport s S300 - probl...toto sú suverénne najhnusnejsie a najde8ilnejsie disky na svete, ked sa ti po zaruke pokazi, tak z toho nepouzijes ani prd lebo ten disk vnutri nema ani standardne rozhranie sata, je tam nejaka vlastna elektronika. Ten micro USB je odpad, vypadava to kazdu chvilku, len sa na to skaredo pozres a uz je to vonku. Pri zasunuti do PC by sa to malo pripojit ako disk a este virtualna CD romka s nejakym hnusnym softwarom, ktory funguje iba raz a potom hadze error na akomkolvek pocitaci.Chod na stranku wd, stiahni si najnovsi firmware a este by tam mala byt utilita ktora vyradi z cinnosti tu virtualnu Cd, takze by sa to malo chovat normalne. Inak odporucam nekupovat ani keby to bolo za euro. Lepsie kupit najlacnejsi 2,5" suflik a donho normalny sata alebo ide disk. v atcompe maju vo vypredaji paradne MSI krabicky na male disky |
linomnc
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 279 |
|
|
slavo77nie je to pravda, vzdy si kukni na disku na nalepke kolko amperov berie, je to rozne model od modelu. Najnovsi velky disk moze brat 0,5A, stary maly kludne 1A |
linomnc
|
|
RE: nová řada disků WD Passport s S300 - probl...Mám 2 nejlevnější HDD 2,5" a chodí bez problémů s nejlevnějšími přijímači jako Stream, Ariva 200 nebo Ferguson 8500 FK. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 954 |
|
|
RE: nová řada disků WD Passport s S300 - probl...Dodávam značky HDD Intenso a Cnmemory 250 a 320 GB. |
sirda
|
|
sirdano chlapec môj, a si si istý že to čo si napísal sú značky hdd? 20 rokov robím v brandži a ešte som o takých nepočul. To máš len nálepku na OEM škatuľke, si myslím |
linomnc
|
|
RE: nová řada disků WD Passport s S300 - probl...Ano chlapec tvoj, jsou to značky na škatulke i na samotném HDD.A že si o nich nepočul, ještě neznamená, že neexistují.Já jsem si je nevymyslel.Stejně jako jsem nepočul před půlrokem o výše uvedených značkách přijímačů. |
sirda
|
|
@SaxonUž som tu raz o tých problémoch z novými WD My Passport ( PN: WDBAAA...) písal, skús na to pozrieť https://www.parabola.cz/forum/topic-43873/Hlavne odporúčam spraviť upgrade firmware disku z webu, zrušiť tú ich VirtualCD partíciu, naformátovať v PC ako jeden disk, následne v receiveri... A dať bacha na ten konektor, je dosť citlivý, potom by to malo fachať. Osobne mám radšej tie staršie s PN: WD..00ME, žiaľ už sa nevyrábajú. Mne sa podarilo zohnať koncom minulého roku vo výpredaji 30 kusov, ešte zopár mám ale tiež zatiaľ nemám adekvátnu náhradu. |
Kvinto
Registrace: 6/2009 Příspěvků: 448 |
|
|
kvintodíky moc, vyzkoušim to.On Air!
|
Saxon
|
|
sirdano jo, asi som bol trochu nepríjemný, sorry |
linomnc
|
|
RE: nová řada disků WD Passport s S300 - probl...Ok, nic se neděje, kdybys měl zájem, zkus se podívat na stránky výrobce. Dej si do vyhledávače značky co jsem napsal s příponou .de a uvidíš jejich celý sortiment záznamových medií. |
sirda
|
|
kvintoahoj podruhé,tak jsem pomocí tohot prográmku - WD SmartWare Virtual CD Manager for Windows-v1.0.7.4, dokázal vypnout virtuální CDROMku ze systému Passportu a s nadějí pojedu domu S300 Showbox vyzkoušet. Snad to pomůže... Každopádně dík, je zvláštní, že jsme to vyřešilyï zda na foru a na úzce zaměřeném openboxforu se ani netuklo... Jo Parabola, to je forum... :) On Air!
|
Saxon
| Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|