Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

HD-Box FS-9200 alebo VANTAGE 7100

...tak teda,uz mi ostali iba tieto dva pristroje. Prosim,ktory by ste brali,viem,ze hd-box ma dva tunery a vantage iba jeden,prosim,poradte

peko59
Registrace: 3/2007
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HD-Box FS-9200 alebo VANTAGE 7100

no keby boli na trhu len tie dva tak by som volil mensie zlo - v tomto pripade je to HD Box

Lenivosť je matka núdze.

Vlado Fogo
Registrace: 8/2004

...a ja zas Vantage 7100 HD !!!

Milan C
Registrace: 4/2006

A máš to zadarmo! :razz:

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

mrkni na to trhanie zvuku a obrazu u HD-Boxu:

http://www.youtube.com/watch?v=7pJwzmFNYRY
http://www.youtube.com/watch?v=QcxV4T9W0uo

neviem ci to je otazkou sodtu, ale aj tak. Ja som tiez za ten Vantage 7100...

Dreambox DM900, Fuba DAA 110, Moteck SG2100A, Inverto Black Ultra, Sony Bravia KDL-55W805B

Marian21

@Milan C

povedz mi co uz ten mantage vantage dokaze s procesorom STi 7109, 266MHz, alebo na co tam mas vzadu ten LAN konektor ? Designovo tiez nic moc, snad len ten dotykovy display ...

Lenivosť je matka núdze.

Vlado Fogo

Marian21

Bola to softwarova chyba a robilo to pri nahravani..inac to slapalo

Človek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.

Blooddog
Registrace: 12/2006

myslel som si to, tie videa boli asi pred 5 minutami odstranene...

Dreambox DM900, Fuba DAA 110, Moteck SG2100A, Inverto Black Ultra, Sony Bravia KDL-55W805B

Marian21

Marian21

To video trhalo protože ten co to tam dával měl slabý procesor , ale na PC né na HD-BOXU ,
To jen tak na okraj ....

Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.

lubos3nec

ako to vyzera s novym vitaminom?Bude z toho nieco?

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Vlado Fogo

Dokáže viac, ako ten druhý stroj, čo sa tu spomínal. Mne nejde o dokazovanie, mne ide o bezproblémový chod- čo Vantage ako jeden z mála je , a po druhé má jeden z najkrajších obrazov...a to nie je pre mňa málo.

Milan C
Registrace: 4/2006

Viac urcite nedokaze

Človek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.

Blooddog
Registrace: 12/2006

hmm a co su v nom tie 1 a 0 ostrejsie ?? 300x som tu pisal ze nie je rozdiel v obraze medzi prijimacmi pokial to mas zapojene cez HDMI kabel, pretoze vysledny obraz sa spracovava az v D/A prevodniku v tvojom TV prijimaci. To co sa ti moze zdat ze je pekneje len vykreslenie menu, pretoze to pridava kazdy box jednotlivo ako aj jasovu zlozku, ale obraz je vsade rovnaky, ci uz pripojis arivu, vantage, hdbox alebo nieco ine !

Lenivosť je matka núdze.

Vlado Fogo

@ VF

Vlado no všechny přijímače nemají určitě stejný obraz..
Mě sice zajímají jen linuxvé stroje a ted jsme měl doma asi 14 dní to VU+ ale co se obrazu týče to je Katastrofa !!!A viděly to okamžitě všichni tak jsme si dal prácí a zapojil to souběžně na 2 palzmách s DM 800 a jen slepý by mohl říct že obraz je rovnaký..
A Ariva je obrazová Katastrofa č.2 to sem viděl u kolegy a obdivuju jak na to mužou denně koukat..
Ale ja to každého věc
Každopádně Sat a TV je hlavně o koukání a obraze tak je to docela podstaná věc a všechny přístroje rovnaký obraz 100% nemají.

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

je pravda sice ze aj jedna znacka sa lisi obraz od obrazu, trebars ariva s poslednym softom ma mizerny obraz voci 1b7 a ta ma zase horsi oproti 2 softu co vysiel pre arivu.. tak isto je rozdiel obrazu original soft a patch, ale ako som pisal vyssie, z digitalnym obrazom co lezie zo studia to nema nic, to ze programator to dovrza niekde v casti superponovania vlastneho menu prijimaca do digit signalu je vec druha ..

Lenivosť je matka núdze.

Vlado Fogo

Jasně ale uživatele a diváky zajímá ten obraz konečný co mají doma v obývačke..
Co se udělo nebo kdo co kde špatně v softu nikoho nezajímá.

pat
Galerie: pat

@vlado fogo :

nemáš pravdu. to je síce pekné, že to lezie z neba do STB, ale čo vylezie z toho STB do TV, už jedno nie je ! :bigeyes:
Vplyv na to má :
- obrazový procesor
- video obvody
- upscaler
- interpolácia
- audio procesor
- FW ( jeho vyladenie s HW )

Každý STB má tieto náležitosti menej alebo viac kvalitné. A ten Vantage HD má všetky tieto veci veľmi kvalitné a preto ponúka špičkový obraz a zvuk, či chceš, alebo nie, má najkvalitnejší obraz z dostupných STB na trhu. Obrazové katastrofy typu Ferguson, Dreambox, IPBox, Azbox a pod. jednoducho na obrazové kvality Vantage HD a Technisat ani zďaleka nemajú. Samozrejme rozdiel budeš vidieť na veľkom a kvalitnom skle, čiže rozdiel v podaní SD a HD.

jarino1978
Registrace: 2/2007

pat má pravdu

Výsledný obraz je rozhodující.
Proto tady postrádám od zkušených borců, kteří mají přístup k různým druhům resívrů, nějaké odborné porovnání. Je to nejspíše tím, že se obávají osočit nějakou značku. Ke zdejším recenzím není povolena diskuze, recenzent nikdy nenapsal, že ten přístroj je oproti tomu či onomu lepší v tom a v tom, a horší v tom a v tom. Bylo by jasné vodítko, ikdyž s osobním názorem autora. Proč se tohoto srovnání bojíme ?

Nervoš

jarino1978

tak jak se ti dostane do ruky SB VITAMIN , tak mně zajímá co tomu řekneš , dle mně má jeden z nejlepších obrazu co jsem mohl porovnat , samozřejmě s poslední verzi s/w ...

Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.

lubos3nec

@jarino1978

dakujeme za blokovy rozbor sTi procaku ale uz aj novsim typom je osadeny trebars azbox
to ze Vantage ma zastaraly pomaly 266 MH procak je vseobecne zname a nechapem ze to ides porovnavat z dreamboxom ktory ma dvojjadrak 400 Mhz .. pripadne dm 800 ma 300 mhz dvojadro .
vies co .. nebalamut tu novacikov .. vantage je predrazeny kram ktory nedokaze ani pos*anu zdielacku, na co su mu 2 uni citacky ked nevie s nimi robit ? das tam cslink a do druhej skylink s multi a na programoch v simulcrypte je z toho hotovy .. obraz nabehne po 4 - 6 sek ..

Lenivosť je matka núdze.

Vlado Fogo

Ještě doplním toto, jakékoliv porovnání by muselo být na kvalitním televizoru a ne na nějaké plečce.
A že se tady vyskytují absurdní názory, to je také pravda, např. že nejlepší obraz mají plazma televizory. Už jsem zmiňoval, že jsem svůj Vantage vzal ke kamarádovi, co má Panasonika plazmu 42" asi dna roky starou, 768 x 1024. Obraz byl pro mne obrovským zklamáním, barvy neživé, absence detailů, špatná bílá ale hlavně, obraz při rychlém pohybu stroboskopoval, to ze svého Philipse neznám.
Miliontina odezvy je zcela naprd když to elektronika nedopočítá. Možná poslední modely plazem už jsou lepší.
A v obchodě jsem viděl Philipse 5604 a ten měl stroboskop snad ještě větší.
Prostě, základ je kvalitní televizor.

Nervoš

@vlado fogo :

píšeš totálne bludy :ogre:

- pri HW encode ti môže byť úplne jedno, či máš v STB 266/400 Mhz
- čo mám teraz tlieskať, keď má Dream dualcore, ale obraz na nič ?
- čo si myslíš, že Vantage s 266 Mhz nevie dekódovať H.264/AVC ? Inak vie nahrávať naraz 4 HDTV, takže ujmu na zdraví s 266 Mhz procákom neutrpel...
- Vantage HD bez problémov fachá s 2 kartičkami v UNI čítačkách, simulcrypt nerobí žiaden problém, obraz nabieha z 2 rôznych TP pri HDTV za 1,5s
- dokonca ho mám plne zapojený, 2x kartičky v čítačkách + 2x Diablo 2 s HD+ a ORF kartičkou. Samozrejme všetko fachčí bez ujmy na zdraví :)))

jarino1978

nejdem rozoberaz ostatne tvoje nezmysly, lebo to by sme tu boli do rana. uz len to ze MKV-cka prehravas na 266 mhz procaku.. no sa cudujem ze to potom nezvladne trebars homecast, alebo dreambox 500 .. nioc beriem to tak ze ti nalepku Dreambox 8000 niekto z kolegov na predajni prelepil nalepkou vantage 7100 ...
neda sa mi ale pozastavit nad tymto:
- Vantage HD bez problémov fachá s 2 kartičkami v UNI čítačkách, simulcrypt nerobí žiaden problém, obraz nabieha z 2 rôznych TP pri HDTV za 1,5s

to akoze na 2 solo transporderoch, ti na oboch nabehne obraz za 1,5 sekundy ?? Hmm, to bud si sa sekol v desatinnej ciarke alebo to meras na prazskom orloji

Lenivosť je matka núdze.

Vlado Fogo

peko59

Za sebe mohu vřele doporučit HD-BOX FS-9200 PVR.To co umí nedokáží přístroje za dvojnásobek ceny
a problémů mají víc než dost.Nejen se spoluprácí karet v uniCAS.
Jednoduchost, přehlednost v ovládání a funkcemi jímž box disponuje.To vše dokresleno velice přívětivou cenou a dobrou soft.podporou.Zklamaný jistě nebudeš. R^

Old Master
Registrace: 1/2005

a kto sa tu bavil o MKV ? Naviac, v tom Dreame a Azboxe je ti aj tak podpora MKV tak na 2 veci. :laughing: STB nie je a ani nebude nikdy žiadny dobrý HD player. Nemám nervy sa pozerať na hnusný obraz v podaní týchto STB, na sekajúci obraz, na nepekne pracujúci pulldown, na blbú podporu 24Hz... Na MKV sa kupujú iné players, ktoré sú na to určené a nie nejaké STB, ktoré majú danú podporu maximálne na ohlupovanie a podporu predaja.

jarino1978

@vlado fogo :

obraz na 2 rôznych TP ( HDTV ) nabieha pri prepnutí do 1,5s... ;)

jarino1978
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra