, sekce: Příjem satelitů |
|
Kde je chybaahoj -včera sem nastavoval motorSG-2100 ,parabola Dural 105 FTE maximal ,dostal jsem se až na 75E ale druhá strana mi jde nen po 8W na Hispasatu už nemám signál .Mám pootočit s celým systémem?nebo jen změnie Elevanci na parabole.Stožár je kolmý.Díky ,,,,, |
Tiplik
Registrace: 4/2010 Příspěvků: 49 |
|
|
RE: Kde je chybamusis doladit lattitude,longtitude,,,,elevace,skew,a presnu polohu zadaj do usalsAzbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 821 |
|
|
RE: Kde je chybaNení zcela jasné zda jsi pochopil "montáž" motoru VŠEOBECNĚ ! 1.Motor se musí nastavit - sladit s parabolou a stožárem. 2.Nastavení přijímače 3.Ladění pozic na orbitu + jemné doladění......Pokud jsi některou část přeskočil,nebo nevíš co a jak tak ti pomůže "možná" zde na Parabole rubrika ABC a nebo "někdo" ze tvých nejbližších přátel,který tomu rozumí více než ty !Všechny věci nelze řešit ON-Line.....Máš "někde",něco nastavené špatně.Křišťálová koule je silně zamlžená a to né ze sopečného původu.Krásnou digitální neděli.Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 861 Galerie: Kamil_k4 |
|
|
RE: Kde je chybamotor jsem nastavil,parabolu jsem dal do roviny když byl motor na nule.Potom jsem natočil na 16E našel signál, otočil na Thor doladil výškově elevaci a jde i Badr na 26E družice východní v pohodě do 75E,pokud najedu na 12.5W ztrácím signál a dál se už nedostanu ...nastavení 49,1....16,9.... |
Tiplik
|
|
RE: Kde je chybaasi se budu muset poohlídnout po někom kdo se tím živí a má nějaké přístroje ...i tak děkuji,,,, |
Tiplik
|
|
RE: Kde je chybaPokud pojedeš z jedné družice na druhou,měl by jsi "vidět" jak ti to ujíždí....tzn.pokud musíš dolaďovat vše dále od 0 tak máš špatný úhel na motoru a nebo to nemáš kolmé.....ale bohužel tam mi nevidíme...Zkoušej,ale tvůj čas je taky velice drahý.....pokud kontaktuješ někoho kdo ví více tak máš třeba hodinu HOTOVO !Ty můžeš "bojovat!" třeba týden či čtrnáct dní a k lepšímu výsledku se nedopracuješ.Pokud měníš rozvody na motoru,taky to děláš doma "na koleně" ?Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 861 Galerie: Kamil_k4 |
|
|
RE: Kde je chybaJa som mal podobný problém pri motore Stab HH 120,keď mi to šlo od 60E-30W a krajne družice, tiež šli pomimo.Stratil sa mi návod,lebo predošli motor, tiež SG 2100 ešte dosluhoval. Ja som mal chybu v elevacií motora,keď na predošlom bola 42 stupňov,ale na novom 49 podľa zemepisnej dlžký miesta bydliska.Hlavné je nastavenie elevacie motora a parabolu stačí jemné doladiť na najlepšiu úroveň signálu.Dôležité je aj spravné nastavenie nulového bodu, pre spravné fungovanie USALS.Ja niesom odborník,ale podľa toho,čo píšeš chyba môže byť v nastavení elevacie motora, alebo skús jemné pootočiť celým systémom. |
miki16
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 601 |
|
|
RE: Kde je chybamotor jsem nastavil,parabolu jsem dal do roviny když byl motor na nule.Potom jsem natočil na 16E našel signál,jistější je: nastavení motoru "Usuals" 1/dle návodu zjistíme a spočítáme elevaci ,nastavíme elevaci motoru a paraboly 2/povelem z STB nastavíme motor na "nulový bod 3/namontujeme parabolu a motor na kolmý/svislý/stožár !!! 4/nastavíme motor a parabolu na jih /v zákrytu/ !!!! 5/zadáme pozice stanoviště do STB /zeměpis.šířka a délka/ 6/dáme povel motoru jít na družici nejblíže k jihu 7/pokud naběhne signál jemně nastavíme otáčením stožáru maximum a i elevaci 8/pokud nenaběhne signál zvolené družice ,otáčením stožáru ji najdeme,případně jemně upravíme elevaci,ale to už signalisuje,že jsme zadali něco špatně: zem.délku nebo šířku,elevaci motoru nebo paraboly a nebo je parabola,motor nebo přijimač v "kélu" 9/předpokladem je ovšem, že jsme perfektně nastavily stožár ve všech směrech kolmý/svislý/ !!! |
vladnaico
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 445 |
|
|
RE: Kde je chybaNastavenie uhla motora podľa zemepisnej šírky LATITUDE miesta bydliska. Nie,ako som omylom napísal v predošlom príspevku.Dlžka pre nulový bod. |
miki16
|
|
RE: Kde je chybaUdělej to takto, platí pro každý přijímač s USALS1. Musí být kolmý držák /kde uchytíš motor (s parabolou)/ 2. Na motoru nastav svoji Latitude (zeměpisnou šířku) ??° 3. Motor musí být nastaven na stupnici 0 (je nastaveno z výroby) 4. Přišroubuj parabolu k motoru (je dobré mít už motor nasazen na držáku) tak aby byla rovnoběžně (v zákrytu) a parabolu nasměruj přibližně směrem na JIH 5. V receiveru (6 Nastavení USALS) zadej polohu své zeměpisné dély ??,?°E a zeměpisné šířky ??,?°N 6. Po uložení USALS nech "jako" vyskenovat Astra 19,2°E -motor se otočí na 19,2°E 7. Vrať se k parabole a otáčením vpravo-vlevo s MOTOREM na držáku! NE EAST-WEST v přijímači!!! A nahoru-dolů (elevací) na PARABOLE! NE elevací na motoru!!! najdi 19,2°E - pak ostatní satelity budou "sedět". |
Standa2
Registrace: 5/2005 Příspěvků: 2 221 |
|
|
Standa2Takhle jsem to ale dělal jak mi rádíš ...nebo jsem se to alespon pokoušel ale nemám žádný přístroj jen podle stupnice v televizoru,ale nezadařilo...nejsi od Brna???? :lookaround: pokusím se sehnat odborníka ale nevím kde,,,, :lookaround: |
Tiplik
|
|
RE: Kde je chybaTak zkus zjistit jestli si "nad družicemi" nebo "pod" na těch W pozicích a podle toho jemně pohnout doleva nebo doprava - s motorem na držáku případně elevací na parabole. Jsem z Bystřice nad Pernštejnem do Brna občas jezdím ale teď pojedu až v červenci. |
Standa2
Registrace: 5/2005 Příspěvků: 2 221 |
|
|
RE: Kde je chybaJa sa nechcem veľmi miešať do toho,čo Ti rádil Standa2,lebo sa vtom tiež veľmi nevyznam.Ak motor necháš na 0 výrobnom nastavení,tak to by si musel bývať na 19,2E- zem.dlžký.Neviem,či som to dobré pochopil,ale Tvoje údaje sú 49,1N a 16,9E. Preto,ak to necháš na nule, tak skôr by si mal nájsť Eutelsat16E,ale potom by si sa nedostal ďalej, ako na 42E. Podľa mňa by si ten rozdiel 19,2-16,9=2,3 na motore mal posúnuť,cez prijímač,až potom namontovať na stožiar.Všetko ostatné platí,čo napísal Standa2. |
miki16
|
|
RE: Kde je chybaZatím to nechám jak to je -ty východní družice jsou pro mě zajímavější než západní a pořídím si měřák a příští víkend se na to podívám.....jinak se po někom musím ohlídnout abych to měl v pořádku ...děkuji všem!!!!! |
Tiplik
|
|
RE: Kde je chybaTo,čo písal Standa2 je všetko OK,lebo aj niektoré prijímače dokážu po zadaní údajov prenastavíť motor na vypočítanú poziciu.Ospravedlňújem sa. |
miki16
|
|
RE: Kde je chybatak to ja naladim od80e po 30w a vynecha mi to 07,0w mbc .atd...jinak vse v pohode. |
mefa
Registrace: 12/2007 Příspěvků: 177 |
|
|
mefaSkúšal si aj cez DISEqC 1.2,tam sa to da doladiť presnejšie.Satelit Nilesat 101 na 7W ma slabší vyžarovací výkon,ale mne na 110 parabolu frekvencie 11938/V-MBC,či 12284/V-JSC Sport,idú stabilné. |
miki16
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|