Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Satfinder

Rad by som si kúpil satfinder na domáce použitie. Prosim poradite aký? Aké sú Vaše skúsenosti so satfindrami/typ+skúsenosť/

Marco40
Registrace: 8/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Satfinder

Nejlevnější použitelný vyhledávač signálu je Satlook Mikro plus od Emitoru/Švédsko/.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Na domáce použitie? žiadny...to Ti postačí ukazovateľ úroveň/kvalita na prijímači. Inak je v pohode aj Teleman 16..

Pokoj a bratská láska...

disdzo
Registrace: 7/2008

Ano tento typ také používám a naprostá spokojenost. Když chceš jen DVBS tak je super.

Harry131
Registrace: 7/2007

pro Saxon

Ahoj, jak jsi dopadl s tím měřákem ROVER Digicube? A jak ROVER hodnotíš. Mám vyhlídlí ROVER ATOM LIGHT STC

Harry131

harry 131

počkej cca hodinu, pak to proberem.

On Air!

Saxon

Openbox sf-20, spokojnosť ako na doma tak na "výdelek" na pivo. ;) :)))

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

Harry

Měřák mám doma cca 14dní, ze začátku jsem byl dost rozčarován neschopností nadetekovat slabší, vzdálenější DVB-T signál. Včera jsem dostal editor Smart a nainstaloval poslední FW a v tomto směru trochu pokročil, ale zatim žádná sláva. Jinak vše ostatní chodí bez problému, SA je s novým FW taky rychlejší, super pro nastavování je pamětová značka nejvyšší hodnoty úrovně. To je dobré jak v DVB-T, tak především v DVB-S. Editaci plánů, kanálů se teprve učim, ale bude to super. Daji se ukládat a exportovat otisky obrazovky, tedy žádné focení a pod. Ideální pro články zde na Parabole. Impulsní odezva funguje bez problému, konstelák v rámci možností, k přihlédnutí k ceně měřáku. Když to porovnam s Prodigem, tak práce s nim je daleko pohodlnější, rychlejší a řekl bych i přesnější.

Ve spektráku je možnost nastavit si rozlišení na dílek od 1 až do 10dB, přímá volba základní frekvence TP, nikoliv po konverzi do L-pásma. V jednom okně vidíš jak, digi parametry, náhledové okno, Carrier, odběr LNB, tak možnost přepínání DISEQC. V Promaxu si musel pro toto lítat sem a tam...

Podpora na stránkách výrobce je na vysoké úrovni, to ovšem nemohu říci o firmě, která Rover v Čechách zastupuje...

Nyní jdu zase pracovat, později Ti ještě něco připíšu, je to nyní hodně čerstvé, ale už si spolu na sebe zvykáme. :)))

On Air!

Saxon

Zdar Saxone,
ten merak se rovnez libi,mam strach z dotykoveho displeje.

hdpe
Registrace: 11/2007

hdpe

Proč? Já jsem takových dotykových obrazek už zažil docela hodně a nemam zrovna na mysli telefony a dotykovka nikdy nebyla nejslabší článek zařízení. Možná má větší spotřebu, ale jak říkám, dotykovka u Roveru je v pohodě. Klidně si můžeš pořídit nějakou tu tyčinku, já to dělat nebudu, protože bych jí po prvním kšeftu ztratil...

On Air!

Saxon

Saxon

No tak moc děkuji za odpověd, já si zatím vybral jeho levnější variantu, ale i ta jak jsem koukal do parametrů zvládá impulsní odezvu. Občas si na DVB-T vypůjčím ROVER ST2 a na něj už jsem si tak nějak zvykl a tento ROVER ATOM LIGHT je jeho jakýmsi nástupcem s novými funkcemi. Jen mě zarazilo to jak jsi psal o tom problému s detekcí slabších signálů. A ještě by mě zajímalo u jaké firmy jsis ho pořídil, protože já našel jen jedinou. Jinak přikládám mail, na nějaké info a hlavně aby jsme tu nedělali nějakou reklamu. mail: uhlik.jiri@seznam.cz

Harry131

Saxon

Já mám Rover Atom Power 1,5 měsíce. Maká k mé spokojenosti a myslím, že pro lezení po půdě a střeše je vzhledem k odklápění krytu monitoru lepší než DigiCube. Ale kvůli ochotě a vstřícnosti předvedení přístroje ČR dovozcem jsem si pro svůj přístroj radši dojel na Slovensko.

brambora
Registrace: 3/2009

brambora

A jak je to z detekcí slabších signálů. Myslím že ATOM LIGHT je jeho chudší bráška.

Harry131

Harry131

Já si myslím, že jsou ty mašiny všechny stejný, až na velikost a dotykáč. Jen Light nemá možnost upgrade na dekodování MPEG4, proto jsem chtěl Powera. Jinak slabší signály opravdu detekuje hůř. V případě měření opravdu hraničních signálů sleduji obraz a chybovost před a za viterbi. Ovšm je li ber za viterbi v E-5 a šumová rezerva -1dB, nejde udělat spolehlivý příjem. Ale v tu chvíli to hraje.Rád bych Rovera srovnal s Prodigem, ale to bude určitě pěkný článek od Saxona

brambora

TO Marco40

Klidně si vem telemana 1600. Parabolu srovnáš stejně dobře jako s profi technikou

brambora

brambora

Ta detekce je opravdu asi jediný, zato docela zásadní nedostatek. Zkoušel jsem to na několika instalacích, kde jedou všechny MUXy bez problému na všech možných STB a TV s DVB-T tunerem. Porovnával jsem to s Promaxem, i s měřákem Sefram 7825. Oba měřáky detekovali všechny MUXy, chybovost pře korekcí byla v řádu X.X-3, přijímače bez jediné kostičky, ale ROVER z těchto slabších muxů zobrazil pouze Carrier a druh modulace. MER, CBER, VBER ani Noise Margin nevykázal žádnou hodnotu. Přitom na spetráku je průběh zobrazen v pořádku. Jednalo se jako o MUXy v 16QAM a 64QAM, ale i v QPSK. Vše se týká DVB-T. Mám k dispozici i screeny z tohoto srovnání, jestli mi to bude co platné, nevim...
Jedná se přece o měřící přístroj/který nestojí deset tisíc/ a ten by měl umět zobrazit i digitální parametry MUXu, který neni dostatečně robustní, pro bezproblémový příjem, ale ROVER zatim nezobrazí ani parametry MUXu, který na STB chodí uplně v pohodě.

Připomíná mi to chování STB s problémovým tunerem, něco podobného jsem zažil s Combo přijímačem Koscom, typ už si nepamatuji.

On Air!

Saxon

Saxon

Uvidíme, co s tím provede další SWupgrade, jestli něco provede. No a ještě jsem nezměřil DVB-T překonvertovaný do VHF pásma v činžáku. Ve VHF zkrátka šířku kanálu 8MHz neumí.

brambora

Uvidíme, doufejme že ano.

Loučím se, jdu koukat na Ligu Mistrů v HD, kvasnicové pivo z Dražíče má už tu správnou sedmischodovou teplotu. ;)

On Air!

Saxon

No, tak mereni terestrialu Roverum asi moc nejde. Pouzivame je uz nekolik let - posledni kousek ST4 cca 3.rok, ted odchazi aku.Po nahrani posledniho softu se totalne zmenilo ovladani - tam, kde jsem volicem otacel vpravo, tak ted musim vlevo a tak, proste bordel.Bohuzel, nenasel jsem predchozi verzi, abych to vratil. Na 2 stranu, jsou tam i vylepseni, tak si zvykam:-) K tomu mereni - mohu potvrdit Saxonovo sledovani, tohle je opravdu uplne bezne. Spektrak ukaze signal, ale nema zadne hodnoty. Stejne to bylo i v pradchozi sw verzi, tak si rikam, ze to asi bude standard. Mereni sat signalu je ale korektni, prace s programem v PC rovnez pohoda, ruzne editace a pripravy casto opakovanych cinnosti (napr.monoblock) Nemam moznost "online" porovnat s necim jinym=porovnatelnym, ale celkove bych spise chvalil.Jo, jen ten prodejce by mohl pridat:-)

Bloud
Registrace: 2/2006

Chlapi, docela me desite. Po tom Roveru jsem koukal, ale pokud to DVBT je takhle problemove, zustanu zatim u Unaohmu a ty veci navic si asi zatim odpustim. Ma to spoustu super funkci, ale ...........
Budu hledat dal.

J a
Registrace: 7/2005

J a

Zas tolik se ho bát nemusíš. Přece jenom jsou to zase jen vylepšené ST4 a těch běhá po republice určitě dost

brambora

Hmm tak to je zajímavé že DVB-T má takové mouchy a je to škoda, ale zas co vybrat jiného v nějaké rozumné cenové hladině a hlavně to není jen investice na chvíli. Proto se mi ten ATOM líbil, ale chtěl jsem zkoušet lovit vzdálené signály a asi s toho nic nebude. Tak snad časem vymyslí nějakou nápravu. Ale co tedy místo něho jiného?

Harry131

Můžu Vám zdělit, že jsem nyní cca tři hodiny studoval součinost Smart editoru a Digicube a je to neuvěřitelná věc. Jsem z toho uplně unešen, poskládal jsem si plány v DVB-T i DVB-S uplně podle svého gusta. Zkoušel jsem import screenů obrazovky i grafů ze spektráku do PC - vynikající.
Editor umožnuje export grafů do Excelu, screenů obrazovky do BPM fotky. Dataloggy jsou také velmi pěkně propracované.

Ještě doladit tu detekci DVB-T a je to naprostá paráda.
I v tomto stavu se dá DVB-T uplně v pohodě instalovat. O DVB-S neni třeba psát, zde to je uplná pohádka, dokonce i s obrazovkou na přímém slunci.

16,5cm uhlopříčka dotykové obrazovky nabízí luxusní pohled na vše důležité.

On Air!

Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra