Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

nájemníci nepotřebují...

Vážení obchodní přátelé, dovolte, abychom Vám předali výňatek z periodika Haló noviny, uvedený 22. 4. 2010 na str. 4 v rubrice „Z domova"

„Nájemníci nepotřebují souhlas majitele domu, pokud na fasádu objektu chtějí umístit anténu nebo satelit. Informoval o tom včera ČTK ombudsman Otakar Motejl. Předpokládá, že s přechodem z analogového na digitální systém vysílání přibude i stížností z této oblasti. Potíže podle veřejného ochránce práv mohou nastat například při sporech o umístění antény. Podle stavebního zákona platí, že pouze pokud antény pro příjem rozhlasového a televizního vysílání přesahují i s nosnou konstrukcí délku 15 metrů, musí být jejich umístění na objekt ohlášeno stavebnímu úřadu. Jinak musí majitel domu zařízení na objektu strpět, aby měl nájemník možnost přijímat vysílání."

co vy na to...

kuldan
Registrace: 11/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49
Odpověď v diskusním vlákně

technikTKR

Ano, hovořím o situaci před 20 lety. Ale v té naši malé prdélce TKR nehrozily a hrozit nebude. Takže vlastně čekáš až všichni budou chtít domů optiku, aby se vyplatilo natahat kabely znovu a přidat další dva husí krky z poučení nepříjemné práce a prskajících nájemníků? S nástupem plochých TV u DVB-C lidi dostanou výtečný dekodér se SCARTem(UPC), bravo anebo s HDMI musejí platit zbytečný pronájem přístroje, protože má PVR fce anebo musí strpět analog. zašumělý signál. Když mají štěstí a dozví se o CAM se spárovanou kartou UPC neřeší to. Ale platí. Pak jsou ti, kteří chtějí platit jednou(DVB-S) nebo vůbec(DVB-T)si vybrat, ale musí si dát tu ošklivou věc na barák. Pravda je v tom, když zhebne celý STA, zhebne všechno všem. Záleží ale furt na přístupu majitele.UPC direct teď údajně zkvalitňuje služby na Thoru, tak by ti nemusely vadit monstra s logem UPCDirect :-). A proč jim to nedopřát.Nic ve zlým, jsem jen ten Hurvínek se svojí válkou, totiž názorem o svobodné volbě.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

RE: nájemníci nepotřebují...

DVB-C receiver si můžeš klidně koupit svůj vlastní (firma LICA) nebo pořídit TV, kde je DVB-C tuner integrovaný. Nechápu co řešíš...

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

@technik TKR

před 25 lety jsi kolaboroval s bolševikem a teď je pro tebe "soukromé vlastnictví svato". Aby ses z toho nepo

knawi
Registrace: 3/2007

technikTKR

Nemůžu, protože na nás kabelovky prdějí :-) Ale kabelovku neřeším jen jsem si rejpnul. Nezasvěcený zákazník Licu nezná a zákazník dostane v podpáždí technikem donesený přístroj, který scartem propojí s plasmou/lcd. Řeším pouze alternativu a STA řešené tak, aby se nemuseli zbytečně řešit spory nájemce nájemník ohledně umístění parabol, kde by klidně mohli koexistovat STA, kabelovka i Inet provider(wi-fi). Ale jak si řekl, představuju si to jako Hurvínek válku. Proč investovat do zbytečného univerzálního STA a rozvodu, že? Lepší než se dohadovat a rozčilovat s nájemníkem.
Jsem nakonec rád, že např.Skylink nabízí řešení společného rozvodu na svých stránkách obecně použitelné pro DVB-S/DVB-T

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

Predne,opet podle polohy kopyt.Jsem v predstavenstvu majitele bytoveho domu - nedovedu si skutecne predstavit,ze by nekdo NEPOTREBOVAL SOUHLAS s instalaci neceho na fasadu nebo probůh zateplenou fasadu,neb na jimac hromosvodu atd.Mame to i ve stanovach.Neumim si predstavit,ze jako clen predstavenstva s odpovednosti z hlediska bezpecnosti,bych povolil nejakym "koumesumL trebas z DIGI TV k jakekoliv instalaci - TO TEDY ANI NAHODOU.Kdyz chces tak prijd,nech to udelat odbornou firmou,priloz zivnostensky list a nechame Ti podepsat vlastni odpovednost za provedeni montaze.Pak ano ,muzes realizovat - a verte tomu,ze to vubec nejsou zbytecne brykule.Panove Motejl a spol.,at prosim resi jine krivdy pachane ne obcanech a neserou v teto stavebne - technologicke oblasti do majitelu domu.

hdpe
Registrace: 11/2007

zzaner

Ty jsi tak majitel soukromého svého domu a tam třeba vybouchni s plynem,to je pouze tvůj problém,a možná vyletí do povětří i ten OCTAGON 918 HD,šunka zastaralá :laughing: :laughing: R^ ,tak se do toho nemíchej a fandi hlavně Paroulkovi ať spadne dolů a neotravuje podnikatelé. :8) husar jeden :fuming:

kanec
Registrace: 3/2010

ale, ale kanče :)))

knawi

knawi

Už mi říkal můj kámoš/z vých.čech/,že Ty jsi kousek,tak to ho nech fandi paroulkovi,ale do sat.příjmů třeba Videoguadr,Irdeto,mediguard se necpi, vyšplouchly s Vámi C+NL a NOVA v EMU cha,cha cha,
zde vše jede, radší se do toho nemíchej,koukej na to co máš,
hlavně ty své araby a je to mezi námi OK/Vortimond/,budu muset asi informovat tvého kámoše,který je nedaloko a má taky stejný názor na tyto věci,že jsi mě chtěl předělat na ČSSD. :laughing: :laughing:

kanec

@kanec

že ty jsi trochu popleta?

knawi

knawi

sem trochu starší hochu 67 let,ale sleduji malinko Tvoje příspěvky,a přesně vím co umíš,co sleduješ a od kámoše vím co máš za přístroje,a zase nic neumí,proti ARIVA 2OOHD co mám,kde díky mecanáši mi jde vše co potřebuji a s diablem 2
k tomu,které mi také k tomu přibalil,mi jde tolik programů,že to nestačím koukat,mě zajímá pouze" muzika!,celý život jsem to dělal,a to co mi zde on naistaloval,toť jsem spokojen.
Jsem obyčejný člověk a rád se dívám na něco,co jde navíc mimo placení,třeba skylink,i když vím že ten můj kámoš to má taky trochu přikrášlené,asi to umí,my né tak to musíme připlatit,jemu vše chodí včetně HD,nevím jak to dělá ,ale je to tak.

kanec

nojo, ať se ti tedy všechno daří a o mně si nedělej starosti, v dvaasedmdesáti se už těžko učím pc technice. s možnostmi příjmu, který mám, jsem spokojenej. R^

knawi

Teď jsem se k tomu dostal,vy jste mně dali :laughing: Jsem majitel + spolumajitel různých věcí,které mně pěkně (nevhodné slovo),co je s tím za starost a žádný(bohužel,skoro)výnos.Jsou s tím jen starosti,ale bohužel se starat musím.K tomu Paroubkovy,doufám,že vám to pěkně natře i když to není můj miláček,protože je to bývalý brkoun.Octagon mně ku podivu pořád dobře šlape(že by rukama),ale přemýšlím nad inovačí,no uvidíme.Tak že klídek,ať nám chutná,hlavně zdraví a je třeba provětrat "NO publik",ať se kočky pudrují. :))) :))) R^

zzaner
Registrace: 9/2006

knawi má zjevně rodiče sourozence, takže chudák ani neví co mele :razz:

technikTKR

meduzka:

Už se do toho moc zamotáváš - firmu LICA zná samozřejmě každý, kdo potřebuje mít víc receiverů než 2 a chce mít svoje vlastní zařízení :8)

technikTKR

technikTKR

že se do toho sereš,mezi Zzaner,Knawi a Kanec jde úplně o něčem jiném,oni si to i dědci řeknou přes Skype. :laughing: :laughing: takže neurážej,když jsi mimo mísu :fuming:

misut
Registrace: 5/2005

Kdybys mišugáčku líp četl tak zjistíš, že knawi přímo reagoval na mě. Takže mimo mísu seš jenom ty sám :razz: :razz: :razz:

technikTKR

nájemníci nepotřebují...

Bojujes vsude budes asi demon :laughing: :laughing: :laughing:

azetak
Registrace: 4/2008

A ty mimoň :razz: :razz: :razz: :razz: :razz:

technikTKR

azetak

Dobrá odpověď R^ Ale asi to bude Lulínek převlečený za technika,a proto s ním dle Wericha musíme vést válku :laughing: :laughing: :laughing:

misut
Registrace: 5/2005

Techniku

já už myslel,že jsi přišel nějakým zahadným způsobem,k rozumu,ale byl to veliký omyl./myslet znamená h..no vědět/Upřednostnit rozumnou domluvu z obou stran je přece daleko výhodnější,hlavně finančně,zbytečné naschvály jen podporují příživniky,všichni víme které.Zažil jsem i dobu nucené KABELOVKY,tebou opěvované firmy./někdo z monterů ukradl i zesilovač sta,jen abychom to nechtěli obnovit,o kouzlech se smlouvami ani nemluvě.Po dlouhé době se něco změnilo a začali se chovat slušně/mam net za přijatelnou cenu/,takže né všichni v té firmě zdílejí tvůj primitívní názor.Lica- o této firmě/předražene/se radši ani nezmiňuj!

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Když to někdo ukradl, tak měls jít na Policii, podat trestní oznámení a ne skuhrat v diskuzích...
A jestli je CAM od firmy LICA předražený (1.000Kč), tak bys měl jít někam makat, abys tuto závratnou sumu dokázal vydělat :laughing: :laughing: :laughing:

technikTKR

Nedavno jsem to resil, psal jsem dokonce na CTU, jelikoz majitel domu nam cpal O2 misto anteny na strese, jak jsem se dozvedel tak to nemuze R^ :laughing:

VU+ Zero, VU+ Zero 4k, 13-16-19-23, OLED55C8

flukes

Je ten clanek nekde ke stazeni?

flukes

Uz jsem to nasel http://aktualne.centrum.cz/finance/bydleni/clanek.phtml?id=666430

flukes
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 49

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra