Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

SG2100BS UsalS

Cafte hosi,mam opika9900hd,a sg2100bs.Moja otazka je ked tocim na E do Usals mam zadane 18,6e ,ale ked idem na W davam 19,2,aby mi slo pekne,moze to byt nejaka vola v motore?Ked musim na vychod odobrat 1stupen,a zase na zapad dopisat 1stupen,aby som mal co najlepsiu kvalitu na transporteroch...

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe
Registrace: 5/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: SG2100BS UsalS

do usals se nic nezadává kromě zem.šířky a délky.
nastavení motoru "Usuals"
1/dle návodu zjistíme a spočítáme elevaci ,nastavíme elevaci motoru a paraboly
2/povelem z STB nastavíme motor na "nulový bod
3/namontujeme parabolu a motor na kolmý/svislý/stožár !!!
4/nastavíme motor a parabolu na jih /v zákrytu/ !!!!
5/zadáme pozice stanoviště do STB /zeměpis.šířka a délka/
6/dáme povel motoru jít na družici nejblíže k jihu
7/pokud naběhne signál jemně nastavíme otáčením stožáru na maximum,elevaci
paraboly/ne motoru/jemně doladíme
8/pokud nenaběhne signál zvolené družice ,otáčením stožáru ji najdeme,případně
jemně upravíme elevaci,ale to už signalisuje,že jsme zadali něco špatně:
zem.délku nebo šířku,elevaci motoru nebo paraboly a nebo je parabola,motor
nebo přijimač v "kélu"
9/předpokladem je ovšem, že jsme perfektně nastavily stožár ve všech směrech
kolmý/svislý/ !!!

vladnaico
Registrace: 5/2008

Tím E a W myslíš směr otáčení motoru nebo polohu družice vzhledem k Tvé zeměpisné šířce?

IjonTichy
Registrace: 9/2009

do USALS zadavam svoju polohu,to viem,prave toto ked dam 19,3 tak to facha super ale iba od 0w po 45w,ale ked chcem ist na 75e musim zmenit hodnotu v USALS na 18,6a potom mi ide cele E super,toto nechapem ,ci to bude vola nejaka v motore,alebo co...

Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE

wwwe

Podle mě máš špatně nastavený jih.

Hujer
Registrace: 4/2004

Jestli je to takhle, tak je jasné, že to nemůže být vůlí v motoru (kdyby to bylo vůlí v motoru, tak by záleželo na směru otáčení a ne na poloze družice). Takže to vypadá na nějakou chybu v nastavení.

IjonTichy

I když teď mě napadlo, že i při vůli v motoru by se to vlastně takhle chovat mohlo, protože při otočení na východ od nulového bodu by parabola vlastní vahou tlačila víc na východ a při otočení na západ od nulového bodu by tlačila víc na západ, což by se vykompenzovalo tou změnou zeměpisné délky pro USALS. Ale ta vůle v motoru by se snad dala zjistit i tak, že kdybys zkusil parabolou pootočit rukou, tak by se měla o kousek pohnout (viklala by se), ne?

IjonTichy

dikes za rady,uvidim neskor co stym,zatial mi len ostava iba sa hrat s usalsom a menit hodnoty,ale co uz...dikes vsem

wwwe

A prečo si to nenaladiš aj cez DISEqC 1.2,tam by si tie problémy nemál,lebo každú družicu si doladiš osobitné.

miki16
Registrace: 1/2010

pokud budete postupovat podle návodu co jsem dal výše bod.7
a dostavíte na max.signál tak to bude o.k.,pokud ne viz body další.Dle mě máte nesprávně nastavený jih,proto ty korekce

vladnaico
Registrace: 5/2008

Nesprávně nastaveným jihem to být nemůže, to by nemohla být korekce na každou stranu jiná. Mohlo by to být nesprávně nastavenou elevací motoru nebo nesprávně nastavenou zeměpisnou šířkou pro USALS. Ale ta vůle v motoru taky není vyloučená. Teď mě ještě napadlo, že by se dalo zkusit změnit trochu zeměpisnou šířku (ne délku) pro USALS, čímž by se to možná dalo vykompenzovat taky. Musela by se nastavit o něco větší než skutečná zeměpisná šířka, aby USALS točil motorem v trochu menším úhlu. Mělo by to tu výhodu, že by se korekce nastavila jenom jednou a nemusela by se pro jednotlivé družice měnit. Třeba by to fungovalo.

IjonTichy

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra