, sekce: Skylink |
|
Téma zo včera problémy s openboxomZdarec tak som sa bol na ten problém dneska mrknuť, v skratke 3 x openbox 3 x karta quad lnb, každý príjmač zvlášť zvod.Jedna izba šlape o.k. druhá šlape o.k. a obývačka má útlm kvality signálu, hlavne na stv-čkach a programami s V polarizáciou, prima, joj, joj plus ta3 95-99 %, problémove kanály max. 54 %, pri zhoršenom počasí problémy.Príjmače sú Openboxy 800.Vyskúšal som: vymenil som všetky spojky čo tam boli/ do obývačky ich bolo 2 + krabica na f konektor pri TV, vymenil som aj zvod z LNB, vymenil som aj príjmač za druhý,/ stále to isté.Urobil som všetko vylučovacou metodou a potvrdenie došlo pri napojení lnb na merák Openbox-sf 20 kde vykazoval všade rovnakú kvalitu signálu, čiže aj vylúčenie pohnutia paraboly bolo jasné.jedine zostával a aj v tom je podľa mňa problém že zvod v stene je napojený na starú k.u.r.v.u koax zelený hrubý z medeným opletením a na to je napojený nový biely RG-6.tak vychádza mi z toho len ten koax už fakt nemá čo iné.A teraz otázka: je možné aby starý koax s medeným opletením, 2krát prerušený spojkou na niektorých programoch bral cca 30-35 % signálu na tej istej polarizácii a na iných nie???Prečo napr. JOJ má 90% pri tom istom kábli a stv 54% pri tej istej polarizácii, nieje to trošku moc aby starý koax zobral 30 % signálu aj to nie všade? prosím len solídne odpovede resp. názory, dakujem3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 3 190 |
|
|
RE: Téma zo včera problémy s openboxomfrekvencie 11797 a 12565 sú pomerne od seba vzdialené a útlm môže byť veľmi rozdielny. Ak máš možnosť, natiahni nový koax na skúšku od lnb k prijímaču (napr. cez okno). Tak isto môže byť problém, ak je niekde koax stlačený (impedancia sa tým významne mení a je frekvenčne závislá - nie je to odpor!) Takisto na spojkách a konektoroch sa môže oplet jemne dotýkať stredného vodiča (tzv. fúzy). PS: zmeral si všetky výstupy z LNB?Pokoj a bratská láska...
|
disdzo
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 501 |
|
|
co chceš řešit?Tak to je přece uplně jasné, jedná se u vyšší útlum na vyšších frekvencích L-pásma/1.mezifrekvence/JOJ - 11.797 GHz STV - 12.565 GHz a ted počítej: 11797 - 10600 = 1197 MHz 12565 - 10600 = 1965 MHz STV jede na téměř jednou tak vysoké frekvenci a tu už zelený koax nepřenese v únosné míře. Zelenej koax dej do popelnice a máš po problému! On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
to saxonVeľmi presne a stručne R^ . Inak stretol som sa so starými koaxami celkom slušných parametrov a tak je možné, že chyba bude v jeho poškodení, či na konektoroch/spojkách, príp. minimálny polomer ohybu nie je dodržaný. A keď bude koax na figu...poslúži aj ako šnúra na prádlo :)) . Napr. audio/video káble dodávané k dreamboxom používam v záhradke na priviazanie rajčín ku kolíkom...Pokoj a bratská láska...
|
disdzo
|
|
disdzoJe to uplně jednoduché, ale spousta lidí si tohle neuvědomuje z prostého důvodu, neznaji vůbec základní principy satelitního příjmu.Vždyt je to popsané v každé odborné knize, v každé učebnici, na webu, v sekcích ABC apod. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
saxonTy si myslíš, že to ľudia čítajú. Sú to poväčšinou domáci majstri, tak nech sa učia z chýb. Pokiaľ tam nejde o život...nech sa páči.Pokoj a bratská láska...
|
disdzo
|
|
RE: Téma zo včera problémy s openboxomPS: to nie je len o sat príjme. Analogicky keď budem mať v trubke rozvodu vody skapatú myš, tiež to bohvieako nepotečie.Pokoj a bratská láska...
|
disdzo
|
|
RE: Téma zo včera problémy s openboxomjasné chlapi, ale najhoršia robota je robota po niekom druhom, je mi jasné že vyskakuje už len možný problém ako "zelený koax" zajtra sa aj tak chystám natiahnuť "cvične" nový koax a všetko sa vyjasní, ja som len trošku rozvinul tému, s ktorou som sa ešte dá sa povedať poriadne nestretol z dôvodu že ja dávam vždy aj ked je starý koax len nový, ale ako vyriešiš prerobený dom zo starým koaxom v stene a nový nie je kadiaľ potiahnuť? Povedz to domácej pani kde sa bude vrtať a zostane zelená.Sax: máš s tými údajmi pravdu, ja tomu verím, ale ako vieš aj v dnešnej dobe je milion druhov koaxialov a málo ktorý z nich je dá sa povedať "kvalitný".A ako sa povie ked má človek toto ako koníčka moc sa mu do nejakých čísel nechce montovať. :sly: Dakujem za reakcie, R^ človek sa má vždy čo učiť, pekný zvyšok dňa. ;) 3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE
Megasat_ HD_ 7_ combo
|
Tami
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 3 190 |
|
|
RE: Téma zo včera problémy s openboxomTreba mysliet aj na to, ze aj ten rozvod so zelenym koaxom bol mozno niekedy spraveny dobre, len casom mohlo dojst k nejakej zrade. Ja len na margo toho, ze to robil niekto, co sa do toho nerozumie. Uz som videm aj taky pripad, ze clovek nechce vrtat nie kde do steny a nema ani chranicku, aby si potiahol ten kabel po stene, tak si ho necha len tak volne potiahnut po zemi a vraj mu to takto nevadi. Casom presunie gaucovku a samozrejme nozka stoji rovno na kabli. Kabel vyzera ako list papiera a on sa cuduje, ze mu neide SAT. Co k tomu dodat ... |
Johny
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 114 |
|
|
RE: Téma zo včera problémy s openboxomPodobný problém som mal aj ja. Slabší signál sa prejavoval hlavne pri zhoršenom počasí. Po dlhodobom laborovaní som zistil príčinu a bol to starší zelený koaxiál, ktorý som mal už pod omietkou pri zateplovaní RD. Musel som natiahnúť nové káblovanie ale hlavné je, že mám po probléme. Signál je o 30% silnejší. |
jupol
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 214 |
|
|
SaxonChcem sa ta spýtat alebo aj iných fachmanov na linkový zosilovač či ho má význam dávat namiesto spojky.Musel som minule riešit podobný problém ked sa mi asi na 15m koaxiali stratil signál.Chybu som našiel napravil tienenie prelepil páskou a signál bol len asi o 10percent slabší,čo ale stačí pretože s výpadkami nejak problém nie je.Ten koax je ešte prepojený spojkou a prave tú by som vymenil za linkový zosilovač len neviem či to má vôbec zmysel kedže zase niekto dánejšie písal že to vraj ruší programi vysielane vo vysokom rozlíšení čo sa mi nejak nechce verit.Ide mi o to že na novom OPTICUM 9500 nejak nemôžem nájst signál na THOR-e a to konkrétne len transpondér 12687 V."Neprítomnosť dôkazu nie je dôkazom neprítomnosti."
|
Nicktos
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 283 |
|
|
RE: Téma zo včera problémy s openboxomto já použil na chatě nouzově taky starej zelenej koax asi 25 let a zatím na to digi (legální) šlape bez problémů. Až bude problém, natáhnu teprve novej kabel (třeba to bude za měsíc, nebo třeba za dalších 25 let) :fuming: |
trouba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 282 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|