, sekce: Technika |
|
smatvcatv cad softwareZdravím priateliaNeviete mi niekto poradiť cad na návrh TV rozvodov s výpočtom zosilnení a útlmov? niektoré firmy majú tzv. designovacie aplikácie, ktoré však pracujú len s ich produktami a naviac automaticky sami navrhnú trasy a topológiu. Ja by som potreboval sám zvoliť schému a parametre aktívnych, pasívnych prvkov a káblových vedení a od softu požadujem výpočet úrovní v jednotlivých bodoch. Vopred ďakujem za rady. Pokoj a bratská láska...
|
disdzo
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 501 |
|
|
RE: smatvcatv cad softwarezkus pohledat zde ve https://www.parabola.cz/forum/search/ odpovědi tam najdeš i soft;) |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
|
|
RE: smatvcatv cad softwaresatnet 2 od Tery mám - nevyhovuje...ale dikPokoj a bratská láska...
|
disdzo
|
|
RE: smatvcatv cad softwareZdar,pokud znas trochu EXCEL,zrob si tabulku v nem a bohate Ti to postaci. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
|
|
RE: smatvcatv cad softwareJo aha,Ty chces jeste i kresleni,tak to fakt pouzivaji obvykle software s firemnimi prvky.Univerzalni designovy software rovnez existuje,ale bude drahy (navazny na Autocad nebo Microstation.Slo by opet neco vyrobit v excelu a primo aplikovat makra s vkreslenim do vykresu v AUTOCAD,ale pokud neprojektuje mesta ve velkem ,tak je to prilisny komfort.Doporucuji udelat si tabulku v EXCELU a Autocadu si vytvorit bloky pro prvky. |
hdpe
|
|
RE: smatvcatv cad softwareNo jo no, chtělo by to cz soft alespoň s výrobky zde dostupnými. Stejně je to jen orientace a v praxi je to úplně jiné. |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
|
|
RE: smatvcatv cad softwareNo ono fakt ten univerzalni software,ktery pocita a ma vazbu na kresleni blokovych schemat a GIS bude pekna palka.Rekl bych z praxe,ze pokud se implemetuji typicke parametry solidnich vyrobcu,pripadne se pro podstatne delsi kabelove aplikace zohledni teplotni zavislosti,pak to funguje pomerne presne.Pokud pracuji se stale obdobnymi prvky,pak si je napr.zmerim a do vypoctu mohu dosazovat zmerene parametry a pak to je velmi presne.Samozrejme v jednoduchych vypoctech se predpoklada idealni impedancni prizpusobeni (a tedy ne ztraty odrazy),v bezne praxi to vsak vubec nevadi. |
hdpe
|
|
RE: smatvcatv cad softwareono u mňa je momentálne problém v tom, že robíme ponuku na hotel, kde vedenia natiahli silnoprúdari a tá topologia navrhnutá projektantom je úplne od veci. V živote by som to tak neriešil. na nás zostalo navrhnúť aktívne a pasívne prvky. Nakoniec sme to s kolegom prerátali a nakreslili ručne na papier. Keby som to celé navrhoval ja, prípadne kolega, ani by moc nebolo treba rátať...Pokoj a bratská láska...
|
disdzo
|
|
RE: smatvcatv cad softwareAno naprosto tomu rozumim,je tzv."hole nestesti". |
hdpe
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|