, sekce: Zkušenosti |
|
ještě chvála na =black ultra=Ahoj,řešil jsem nějakou dobu časté kostičkování na Eurobirdu(28E) a to na transpondéru 12560V, chytal jsem to na http://shop.olmi.cz/zbozi/1613-lnb-sharp-bs1r9el100a , který je sice úzký, ale vlastnosti nic moc. Buď jsem mohl dát větší parabolu (mám 80tku nejlevnější FE), ale jak tady pořád všichni chválí to inverto, tak jsem to zkusil vyměnit za Black Ultra singl - a bomba! Totiž, přes jeden přepínač(EMP 162IW Option-mám monoblok-střed na 23E) to se Sharpem ještě šlo, na přijímači (TF6000cr) byla síla 80%, kvalita 70%, ale když jsem přidal na druhou stranu monobloku ještě 13E, pak jsem musel 13E a 28E sloučit ještě přes relátko 126IW Position, a dvě relátka v kaskádě byly asi moc (útlum), a pak síla (u 28E) klesla na cca70% a kvalita na 34% a to už byl problém, často kostičkovalo. No po výměně Sharpu za Inverto šla síla nahoru na 99% a kvalita na 98% ! (uvědomuju si relativitu přijímačových teploměrů :-/ ) A je po problému, i když to Inverto zřejmě kvůli svému klobouku není ideálně nastavené, nejde dát dost blízko k monobloku. Ale právě proto bych si to inverto nedovolil zaměřit na astru19 + astru23 - to by klidně mohlo spálit vstup přijímače :) |
lkfreak
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 315 |
|
|
RE: ještě chvála na =black ultra=ten sharp mám taky a můžu potvrdit, že fakt není nic extra a v porovnání s black ultras výrazně zaostává při příjmu slabších transpondérů "na hraně". pochopitelně záleží taky na frekvenci, protože každý LNB má trochu odlišnej frekvenční průběh. ale celkově a čistě jenom u toho co jsem zkoušel, tak ten sharp nestojí za nic a nepoužívám ho vůbec. black ultras jsou skvělý LNB (podobně jako některý Smarty), speciálně to inverto mě zaujalo vyváženýma výsledkama při příjmu H/V polarizace. u Smartu jsem zaznamenal znatelně lepší příjem na H frekvencích Astry 2D.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
|
|
RE: ještě chvála na =black ultra=jojo inverto black ultra R^ , jak už jsem kdysi psal všem doporučuji, jak má někdo problém z frekvencemi na hraně tak jedině inverto black ultra, 10 až 20% silnější signálDreambox DM 920 1x Triple MultiStream DVB S2X/DVB T2/DVB C
1x parabola Tele System 109x99cm multifeed 23,5°E+19,2°E+16°E+13°E LNB Inverto Black Ultra
1x parabola Gibertini 102x95cm motor Stab HH120 LNB Inverto Black Ultra
relé Spaun SUR 211 F, TV Sony
|
fpsfps
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 1 978 |
|
|
RE: ještě chvála na =black ultra=asi za moj invacom by som ho nevimenil..LNB co je cierne som nikdy neveril,mozno sa zbadate po lete,ak ma niekto parabolu 120cm aby neostal len oskvarok.. |
freee
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 555 |
|
|
RE: ještě chvála na =black ultra=invacom se taky nachází v mojem vlastnictví, ale nikdy mě ničím nezaujal. údajně ta twin verze je trochu lepší, to se nakonec tvrdí i o black ultra (osobně jsem si pořídil singl a jsem s ním spokojenej, tak už to asi nechám tak). black ultra twin je s přehledem nejoblíbenější LNB na německém fóru DX-TV a je tam i spousta obsáhlejších příspěvků a porovnání + fotky a screeny:http://forum.dxtv.de/wbb/board.php?boardid=100 Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
|
|
RE: ještě chvála na =black ultra=free: d2mac tady obe lnbcka porovnaval a ten invacom v celku nebyl lepsi. pohledej a uvidisDreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
|
|
RE: ještě chvála na =black ultra=free:Krytka vstupu je bílá, ultra twin a bílou 125-tku mám už nějakou dobu, ale nějaké nadnormální zahřívání konvertoru jsem nikdy nezaznamenenal. R^ |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|