, sekce: DVB-S přijímače |
|
Hlučnost HDTV přístroje s HDDDobrý den,kolega si zakoupil Technisat HD S2X Plus s 500GB diskem a trochu ho zaskočil mírný hluk, který vydává hardisk. Nevím, myslím, že je to normální, těžko se to posuzuje. Nemá zde někdo nějaké poznatky s porovnáním, které HDTV přijímače s HDD jsou hlučnější a které méně? Díky |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 848 |
|
|
RE: Hlučnost HDTV přístroje s HDDpreto radsej uprednostnujem externy hdd usb,nezatazuje tak stb :sly:Azbox Premium HD+ 2xDVBS2 FC05,Opensat9900 Hd Pvr,Azbox usb720,Gibertini 110x105cm 90e-45w,IBU twin 0,2db,SG 2100BS usals,Patriot 64GB Xporter Magnum USB Flash Drive,LCD samsung LE32B450c4,Skylink ICE
|
wwwe
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 4 821 |
|
|
RE: Hlučnost HDTV přístroje s HDDa ked sa ti pokazi prijimaac nemusis ho posielat na opravu aj s filmami co si si ulozil na disk |
funtomas
Registrace: 12/2009 Příspěvků: 699 |
|
|
RE: Hlučnost HDTV přístroje s HDDjá to chápu, také mám externí HDD. Ale kolega chtěl interní HDD, 2 tunery, jednoduché ovládání. Je spokojenej. Spíš jsem chtěl vědět, jestli tento Technisat s HDD patří k těm hlučnějším nebo naopak k těm tišším. |
jirka67
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 848 |
|
|
RE: Hlučnost HDTV přístroje s HDDNejhlučnější obyčejně bývá interní HDD, záleží, co má vevnitř. Třeba Western Digital má vyloženě sérii HDD /označení EVDS/, které jsou pro tuto práci určené, jsou naprosto tiché.Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 169 |
|
|
RE: Hlučnost HDTV přístroje s HDDProblém, je vtom, že někteří výrobci (nebo i prodejci) cpou do STB harddisky, které by v takovém zařízení vůbec neměly být z důvodu hlučnosti, provozní teploty, či odběru. Někdy tam jsou vyloženě HDD, které se jinak nedají prodat.Osobně upřednostňuju nákup zařízení jen s přípravou na HDD a vhodný disk si koupit zvlášť. |
šibal
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 572 |
|
|
RE: Hlučnost HDTV přístroje s HDDTechnisat má, dle mých zkušeností běžnou "střední" hlučnost HDD. Zatím nejtišší interní HDD s kterým jsem se setkal je 2.5" Hitachi 500GB ve Vantage VT-1, slabě je slyšet jen pouze v bezprostřední blízkosti přijímače, to samé platí i o ventilátoru. |
KOTAZ
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 262 |
|
|
RE: Hlučnost HDTV přístroje s HDDJsem choulostivej na jakoukoliv nepatříčnou hlučnost, takže mám rovněž ext. HD a ještě v jiné místnosti _ v garáži pode mnou, stejně tak tam mám celý PC a nahoře mám 100% ticho. |
Nervoš
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 362 |
|
|
RE: Hlučnost HDTV přístroje s HDD@nervoš: takže DVD mechošku máš taky externí? |
šibal
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 572 |
|
|
Hlučnost HDTV...To je dobrý,a když si budu chtít pustit film,tak půjdu do garáže :))) .Mně hluk tolik nevadí,patří to k tomu. |
moki
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 186 |
|
|
RE: Hlučnost HDTV přístroje s HDDMyslím si, že je vhodnější koupit HD přijímač bez HDD, používat externí malý 2,5 disk (třeba rychlý A-data), který se připojí jako flash jen přes USB. Hluk žádný a disk je ihned k použití k jinému PC, kde možno filmy přehrávat třeba na chatě.Edision Optimuss OS2plus, OpenATV 4.2, připojen na síťový disk, 1.tuner motor 30W-75E v kombinaci s diseqc 10/1 napevno 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 9e - 10e - 4,8e - 1w - 5W, 2.tuner diseqc 10/1 28,2e - 23,5e - 19,2e - 13e - 10e - 4,8e - 1w
|
ojoj1
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 434 |
|
|
Hlučnost HDTV...@ moki ..... ne. nemusím jít do garáže, mám nahoře ten šestidílný prodlužovák se samotnými vypinači k zásuvkám a jen si zapnu čtvrtou, kde mám připojen HD a to protože si nahrávám zřídka. Kdybych nahrávál často, bude zapnut na stálo a ty 2W ve stanby bych unesl ;)@ šibal .... to víš, že mi občas hluk DVD také vadí, zvláště některé, asi špatně vyvážené jsou hlučnější. Mám k telce připojeny dost dobré reprobedny ne pro hlasitost, televize jsou hlasité dost, ale právě pro tu jemnost podání celého zvukového spektra. Např. naprosto úžasná na nich je hudba na začátku Pacifiku, ty jemné hloubky, ty tam jsou naprosto úžasné. Ale na akční pistolkovou ptákovinu je zvuk fuk :) |
Nervoš
|
|
Vyměním hlučný HD2XPokud má přítel zájem, vyměním jeho Technisat HD2X za můj Technisat HD8X + externí disk 500GB s doplatkem. Pro případ naprosto tichého chodu mu dám Flash 16GB, na který se dá i HD nahrávat. Stačí projevit zájem zde.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 424 |
|
|
Nebude to rezonancia?Vlastnim Technisat HD S2 Plus s HDD Seagate 160GB. Po zapojeni som zistil, ze najvacsim zdrojom hluku je rezonancia kusu nabytku, v ktorom je prijimac umiestneny. Tento problem som vyriesil styrmi makkymi gumovymi podlozkami pod nozicky prijimaca. Tiez nie som priatelom rusivych hlukov, takze mam nastavene parkovanie HDD po 5 minutach bez aktivity. |
namorvx
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 83 |
|
|
A co ventilátor ?Mám taky Technisat HD S2X a více mi asi vadí šum ventilátoru. Disk taky parkuji po 5 min. Ventilátor bohužel běží pořád ... |
mvavrusa
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 87 |
|
|
RE: Hlučnost HDTV přístroje s HDDVentilátory do těchto přístrojů je zhovadilost. Před dvěma lety jsem si koupil poměrně suprově vyvedený zvukový HIFI resívr ONKYO, všechno super, ale měl ventilátor !!!, sice přes termospínač, ale běžel dost často. Jasně že by to v pohodě vyřešil mohutný pasívní Al chladič i bez ventilátoru, ale větráček je levnější. Přitom samozřejmě, že hlučnost se bude jen zvyšovat. |
Nervoš
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|