Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

3D televize

Dnes jsem se hodinu potloukal v německém Mediamarktu mezi televizory. Dalo by se říci, že skoro všechny zeštíhlely, ať LED, LCD i plazmy ..... podle obrazu se nedá podsvícení okem rozeznat.
Byl tam i ten 3D Samsung, pouštěli na něm nějakou pohádkovou smyčku.
Stojí 1199 EUR velikost tuším 40 či 42 ". Brýle nejsou součástí dodávky, kupují se zvlášť za cca 100 EUR za kus. Jsou na první pohled zcela čiré a takové decentnější proti těm v kině. Z boku se nabíjejí přes USB, uprostřed nad nosem je miničidlo pro komunikaci s televizí. Na pravé straně je vypínač brýlí.
V neděli jsem byl poprvé s vnučkou v koně na 3D Alenka v říši divů, takže bych si dovolil porovnat.
V kině mi brýle po celou dobu na očích nevadily. U té televize, pravda, 3D efekt byl velmi dobře viditelný, ale ty brýle by mě asi po kratší době začaly trochu vadit. Snad proto, že u televize není taková tma jako v kině, takový klid a snad i to, že těch 40" není ta správná velikost pro 3D, chtělo by to asi větší.
Ač jsem milovníkem všech technických novinek, tento rozmar si bez výčitek odpustím.
Jestli někoho nudím, promiňte _ čistě můj názor.

Nervoš
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: 3D televize

ale ne Nervos ,konecne je to jeden z mala prispevkov bez zmienky o upc :) ... tiez mam na to podobny nazor.Urcite to este chce nejaky cas,kazda novinka musi vychytat chyby aj ked tu si to celkom neviem predstavit,mozno nejake 3D sosovky do oci :) .Celkovo ten vyvoj v tv sa nejako rychlo rozbehol co samozrejme neni na skodu len sa uz clovek ani nema cas potesit z plazmy alebo lcd a uz je tu nieco nove,ked si spomeniem aku radost som mal z prveho Sony 100hz 32wide a uz je to...a stalo to viac ako dnes 3 x 3D tv :)

satelit1
Registrace: 12/2006

3D televize

Tak to nebudou za 100 Euro ty brejle papirovy s dvema barevnejma celofánama modrym a červenym jak psal posledne Žlab , ty bych si moch sám doma udelat :lookaround: :bigeyes:

satak
Registrace: 1/2006

jak to bude s lidmi,kteří potřebují dioptrické brýle,to si nasadí dvoje na nos,nebo na to myslí výrobce 3D brýlí a dělá je už v různých dioptriích,populace stárne,brýle potřebuje velké procento lidí

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zatim je to s brejlema, ale vyvoj jde stale dopredu, takze bez bryli to pujde za par mesicu taky. V mediamarket uz jsem koukal na samsunga 55" , muj nazor - optimalni velikost, ale asi bude zalezet na tom jak kdo zvlada problemy s koukanim, kamos doktor poradil prasky na spusob kinedrilu. Spis nez na 3D tv jsem zvedavej co vymysli dream-multimedia , jestli to bude 3D primo z reciveru a nebude treba tv.

DM 8k parabola E85 31.5e - 5w, Technomate 6900 parabola noname 80, 2xFerguson 102e, NAS Synology 209 4TB

Miguel
Registrace: 9/2005

je velka pravdepodobnost ze 3d sa bude dat urobit z kazdej televizie...
k 3d teoreticky ani 3d televizor nepotrebujes staci ti nejake zariadenie na zmenu televizneho signalu s ktorym sparujes okuliare a preipojis ho medzi zdroj signalu a TV

funtomas
Registrace: 12/2009

re:

Já jsem 3D Samsung za 64t nedávno zapojoval se satelitem,3D jsem nezkoušel,ale SD a HD bylo perfektní,hlavně kvalita SD mě velmi mile překvapila,takový obrázek nemá drtivá většina lidí ani z HD zdroje v nativu.

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

funtomas

synchronizuje sa samotny panel LCD s okuliarmi. A to externym zariadenim asi na sto percent nedosiahnes.

foxter
Registrace: 4/2006

Šla by vymyslet krabička s HDMI vstupem a výstupem. V ní procesorek a paměťka která by 2 obrazy roztáhla na celou plochu a posílala postupně a současně synchronizovala brýle. Kdo to první začne vyrábět, tak nechutně zbohatne. Druhá možnost je čistě optická, hranolové brýle. Já se na to demo dívám pomocí leteckého sextantu jedno oko přímo a druhé přes 2 zrcadla a nastavím si úhel. Je to moc pěkné jak ty bublinky vyletí z obrazovky a lítaj po celé místnosti. Ale tu těžkou mrchu před hubou neudržím moc dlouho. :8)

visper
Registrace: 5/2008

Panasonic AVC Networks Czech zahájila sériovou výrobu 3D plazmových televizorů P50VT20 pro celý evropský trh. K tomuto modelu o úhlopříčce 127 cm brzy přibude i televizor P65VT20 s úhlopříčkou 165 cm, který firma hodlá uvést na trh v červnu.
Plazmovým televizorům dal Panasonic u 3D přijímačů přednost před LCD technologií kvůli kvalitnějšímu zobrazování trojrozměrného obrazu ve Full HD rozlišení 1080p. Používá pro ně stejné řešení jako 3D kinosály a multiplexy po celém světě. K 3D televizorům, vyráběným v Plzni, bude firma nabízet i 3D Full HD Blu-ray přehrávač Panasonic DMP-BDT300. Maloobchodní cena 3D televizoru bude začínat na 61 995 Kč a 3D Blu-ray přehrávače na 15 995 Kč.

josef888
Registrace: 5/2008

RE:3D televize

Včera jsem se byl kouknout v Brně u Panoušú na 3D telku P50VT20.Pouštěli různorodou video smyčku přímo od Panasonicu,sport,přírodu atd.. Byl to supr zážitek i když nosím dioptrické brýle. :O R^

O2Tv,VU+ Zero,Hliník 85cm IBU Twin 19.2E+23.5E Panasonic TH 42PX80.

Saták1
Registrace: 7/2008

@visper

kde se da takovej sextant sehnat? Strejda gugl mi toho moc neukazal (zkousel jsem flight sextant a moc moudrej z toho nejsem) a sam jsem nikdy neco takovyho nevidel. Thx

DM 8k parabola E85 31.5e - 5w, Technomate 6900 parabola noname 80, 2xFerguson 102e, NAS Synology 209 4TB

Miguel
Registrace: 9/2005

Jenže 3D narozdíl od HD není pro každého ---- zrakové a mozkové anomálie či jen low fps dokáže dělat zázraky.

carnacv
Registrace: 3/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra