Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Ladění Astry

na Astře 3 jsem na 11.797 GHz naladil tyto programy: TV Barrandov, Z1, TV JOJ, JOJ Plus, TA3, Discovery, NGC, NGC Wild, Retro Music Television, bebe tv, Viasat Nature

a tím jsem skončil, víc programů včetně ČT (12.525) a Skylink. CSlink jsem nechytil...nevíte, kde dělám chybu? :(

žlab
Registrace: 6/2008
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50
Odpověď v diskusním vlákně

re: dodkomajk

zadám 12525/V/27500 a nic to nenajde....ostatní stanice na 23,5 jdou

žlab

RE: Ladění Astry

Óčko na 12168 ti jede?

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

re: tomik

tak Óčko taky ne

žlab

Už si tu nekdo z Vás všimnul,

že mu nejdou jen programy s vertikální polarizací? Někde má něco blbě nastavené!

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

re: Enik

mě nejde ani ČT HD a to vysílá v horizontální polarizaci, a taky na 23,5

žlab

@Enik

Neboj všimnul, proč myslíš, že jsem se ptal na to óčko..

Tomik535

re:

myslíte, že je to způsobené špatnou montáží? Zapojení komvertorů...nebo ve skříni na chodbě ?

žlab

Je zlé nastavená parabola,alebo je veľký utlm signálu.Idú mu len silné transpondéry,ale kde je ČT, Prima,či STV,Markíza,tam je slabší vyžarovací výkon tr.Už tie percenta na Astre 19,2E boli nízke a čo potom Astra 23,5E?Doladiť parabolu,alebo zístiť,kde je stráta signálu.

miki16
Registrace: 1/2010

Myslíme, že si tam někoho pozvi, protože si nejsme jisti, zda to děláš správně, či máš v pořádku stb.
Tohle od stolu vyřešit nejde!!

Tomik535

re: miki16

montér povídal, že signál je OK. STV, Markíza, JOJ, JOJ plus a další normálně jdou. Jde prakticky vše, kromě těch Čétéček a Óčka a ČT HD :-/

žlab

re: Tomik535

asi mi nic jiného nezbyde...ale STB je v richtiku a neladím satelit poprvé. Ale tohle mi fakt nejde do hlavy, proto jsem to napsal sem...fakt to nechápu.

žlab

A koľko percent máš na STV,ak je dosť,tak potom na ČT nemáš zadané spravné parametre,ak nemáš signál,ale aj tak na Astre 19,2 musí byť signal 90-97%, tak niečo nieje OK.

miki16
Registrace: 1/2010

Já bych se zkusil zeptat u sousedů,jestli jim to jde dobře.Pak svůj sat. u nich vyzkoušet,případně funkční sousedův u Tebe.Budeš vědět,kde máš hledat závadu.Jak píšeš,je to první nastavení po celkové změně připojení.

trew
Registrace: 12/2006

zeptej se sousedu jestli nemaji taky problem

uai1

re:

je to nanic...každopádně všem dík za snahu

žlab

treba spatné nebo spatne zapojene quatro nebo switch kdyz by neslo nejake pasmo

uai1

Duvodu muze byt celkem dost. Jeden muzes zkusit vyloucit napriklad tim, ze zkusis ladit na tuneru 2. Uz jsem se setkal s tim, ze tuner 1 odmital nektere frekvence zpracovat...

Bloud
Registrace: 2/2006

pokud si neumíš naladit přijímač,zde ti nikdo neporadí,zavolej si odborníka,zaplať mu a poděkuj,to je moje rada

pierrepetr
Registrace: 5/2006

re: pierrepetr

Svůj přijímač si umím naladit a kdybych měl svoji parabolu za oknem jako kdysi, vyřešil bych si to sám. Jenže přijela firma, udělala rozvody po domě, na střechu dala parabolu a takhle to dopadlo. A pak věř odborníkům. Tak jsem se jen chtěl zeptat na názory druhých, protoýe tohle (jak už teď vím) já neovlivním a nezbývá mi nic jiného, než zvednout telefon a ty "odborníky" zavolat na reklamaci.

žlab

Pokud vyčerpáš všechny možnosti nastavení přepínače diseqC......protože my nevíme co Vám tam ta firma dala......jaký multipřepínač a na kolik družic !!!Pokud neuspěješ ani u sousedů tak ti pomůžou jedině ONI !Pěkně upršený digitální čtvrtek.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Galerie: Kamil_k4

re: Kamil

Kamile, Diseqc je OK, protože Astru3 jako takovou jsem naladil. Mám tam Skylink i Cslink i dalšá FTA stanice. Nemám tam jen Čétéčka, Óčko, Primu, protože tyto stanice vysílají jako jediné ve vertikální polarizaci. Takže volám firmu...

žlab

Predpokladam, ze firma to udelala dobre. Pokud je tam nekolik desitek zasuvek, tak by se jiz nekdo dalsi jiste ozval. Muze to byt napr jen vadny vystup z multiswitche, coz se asi pri montazi nekontoroluje ( kompletni proverka napr 60 vystupu by asi peknou chvili trvala). Zkusil jsi ten tuner c.2?

Bloud
Registrace: 2/2006

Jelikož se jedná

o skupinový rozvod, pak může být příčinou zemní smyčka. Už jsem se s tím několikrát setkal. Některé TP prostě nejdou. Vertikální polarizace je napájená pouze 13V, takže je náchylněkší na superpozici brumu ze smyčky.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

re: Bloud

nepomohl ani 2. tuner

žlab

re: Enik

je to hvězdicový rozvod...jinak už jsem dohodnutej s firmou, zjedná nápravu. dík

žlab
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 50

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra