Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

UPC Thor Topfield TF5400PVR

Po oznámení že na Thoru již běží testovaní UPC jsem také neodolal a přetočil parabolu. Bohužel jsem zjistil, že všechny kódované kanály UPC mi nejdou, respektive jdou ale špatně. Kostičkují a sekají se jako při největší bouřce. Myslel jsem, že se to odstraní až s ostrým spuštěním ale bohužel ne. Připomínám, že s reciverem od UPC (stříbrný Philips) vše jde.
Volal jsem na podporu UPC kde mi řekli, že problém bude u Topfieldu. Ok volal jsem do Topfieldu kde mi řekli, že problém bude u UPC. Zkoušel jsem i vyměnit CAM Modul ale bohužel nic. Firmware na tento přijímač mám poslední dostupný. S přijímačem jsem jinak moc spokojený a nechci se ho zbavovat, ale v této chvíli opravdu nevím co dál. Napadá někoho něco?

DiverS
Registrace: 4/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: UPC Thor Topfield TF5400PVR

Ten TP od UPC když Ti kostičkuje,jaký tam máš signál?Každý přijímač ukazuje stav signálu jinak.Zkus ještě LNB otočit tak o 15 stupňů po směru hodinových ručiček,když stojíš za parabolou.Takže F konektor bys měl mít kousek vlevo.
Nebo vyměnit parabolu,místo 60ky dát 80ku.

Ji.sat
Registrace: 1/2006

Dětem jsem šoupnul do pokoje můj starej TF5000PVR a šlape jak hodiny. Jak UPC na Thoru, tak Skylink i CS Link.
Je to sice jinej typ, ale velkej rozdíl to snad není.
Zkus doladit parabolu, to bude v příjmu. Tydle Topfieldi dycky ukazovali buď 0 nebo 100% signálu a doladit se podle nich nedalo nic. Ale stroj je to spolehlivej, taky se ho nechci zbavit.

Hellas
Registrace: 4/2006

Mám 80ku a v signálu to není ten je lepší než na Astře. Připomínám že nekódované jdou bez problému a s přijímačem od UPC jdou také všechny bez problémů.

DiverS

a cam modul tam mas aky?

loop12
Registrace: 7/2007

Cam modul od Smardtv a zkoušel jsem ještě Smit ale se stejným výskledkem. Jinak stěmito moduly na Astře UPC bez problému a CS Link také.

DiverS

Zkus přijímač na pár minut odpojit ze sítě - restart.
Přidat nebo ubrat frekvenci na TP
Když je modul v přijímači nekolísá signál ?
Když není modul v přijímači jaký je signál ?
Nastavit kodovanou stanici která kostičkuje a doladit parabolu.
Potom jsem zvědav, čím by to mohlo být.Hezký zbytek dne.

Ji.sat

Restart jsem zkoušel několikrát, dokonce jsem obnovil do továrního nastavení a nic.
Stanice na Thoru to najde všechny.
Signál je pořád stejný s modulem i bez něj.
Doladit nejde Bitrate ja asi tak 0,3.

DiverS

Jestli máš parabolu správně nasměrovanou a jsi opravdu na té družici ČT 24 Ti jde + volné tak snad ještě toto.
V přijímači vyházej všechny TP,všechny stanice na Thoru.Nech tam jenom jeden název družice Thor.V Intelsatu vyházej taky TP aby se náhodou nehádaly.Na název Thor zadej zkušebně jenom jeden TP 11727 V 28000 7/8 a nech proladit.
Potom už nevím.Zajímavé, snad někdo ještě poradí.

Ji.sat

Toto jsem také už zkusil. Budu hold asi muset vyměnit reciver.

DiverS

Nemáš možnost si vyzkoušet modul např.T-rex,ZetaCam nebo origo modul na CRW...CryptoWorks ?
Ale kostičkování a sekání obrazu většinou dělá slabý signál.
LNB snad bude v pořádku.

Ji.sat

Ještě mě napadlo,nemáš tam nějakou překážku,např strom?Některý TP má silnější signál a některý slabší.Možná na Astru 19,2 jsi měl volno.

Ji.sat

Žádná překážka tam není. A třeba nekódovaná ČT24 jde exelentně.A jak říkám signál je lepší než na Astře 19,2. LNB sem už zkoušel také jiné. Myslel jsem jestli to někomu také neděla ale vypadá to že vada je v příjimači.

DiverS

Poslední pokus:
Když Ti fungovala Astra 19,2E na moduly, tak do té družice přepiš čísla TP z Thoru - Itelsat.název družice nepřepisuj a vyzkoušej.Potom už nevím.Může být chyba v SW.

Ji.sat

Zkus nahrát do přístroje poslední soft a poté si pomocí programu Vega V2.40 vytvoř novou družici Thor 5,6. Poté si do družice vytvoř transpondéry podle UPC https://www.parabola.cz/clanky/3926/upc-direct-startuje-z-nove-pozice-sirsi-nabidka-lepsi-kvalita-a-hd-programy/, poté to nahraj do přístroje.
Pokud to nezabere začni frekvence editovat např. místo 11766 napiš 11764 a opět nahraj do přístroje. Mě tento postup zabral, ale měl jsem 6000. Nyní mám 2010 a s tím je to v pohodě.

karel631
Registrace: 12/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra