Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Technisat DIGIT MF4-S CC

Zdravím vás.
Mám hned dva problémy:
1.karty SKYlink(SK programy) + UPC direct spolu fungují bez problémů ale UPC karta skončila a satelit se stěhuje proto jsem koupil druhou do páru CSlink a nastal problém že skylink+cslink oznamují že program je kodován ,vyměňte kartu a po chvilce naskočí obraz i zvuk (cca 20 sec) samostatně fungují bez problémů - že by tyhle karty se nesnesli?(karty jsou registrovány a plně funkční)
2.
CSlink nabízí na Astře 23.5 mnoho programů a nastavená parabola je pro většinu(kodované) na uroveň 89 a kvalita 8,9 což je ideal a obraz je na SD velice slušný ALE
třeba Nova nebo Barandov a ještě některé vykazují na transpordéru uroveň 89 avšak kvalitu kolísající 3 až 5,8 tedy většinou se to dá sledovat i když datový tok je sotva poloviční až třetinový někdy obraz se rozpadne do kostiček.
Nechápu proč na CSlink něco jede OK a něco sotva jede nebo je to dáno tím že se CS link něčím odlišuje od UPC direct a SKY link?
Máte nějaké nápady jak to řeit?
pak malink dotaz
mám omezený rozpoet přesto chci přejít na HD receiver a zatím díky ceně a výbavě vede Ferguson ariva 200 nebo máte jiný podobný(podobná výbava i možnosti nahrávání) TIP do 3000.- ?
díky za info.

jarod72pm
Registrace: 4/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Technisat DIGIT MF4-S CC

Triax S-HD 24 CI USB PVR

netace
Registrace: 12/2008

Zdar,ano u tohoto pristroje se v kombinaci karet ctecka a urcity modul CryptoWoks tyto karty nemusi "snest" ,resp.tak,jak jsi popsal trva to dele.SKYLINK a CSLINK vyuzivaji pomerne siroce stejne programy a tedy stejne indenty provideru a toto zpusobi relativni "pomalost" prepnuti programu v Tvem reseni vlozeni pristupovych karet.Pokud jsem mel moznost testovat u tohoto pristroje dvojity modul CryptoWorks EASY TWIN (klasika SKYLINK a SIM ctecka CSLINK,v modulu vypnuty "zpravy"),pak prepinani bylo pomerne svizne 2-3s.
Nektere transpondery jsou o neco slabsi jiz pri distribuci z druzice (napr.NOVA tr.12070 H),u Technisatu to hraje temer bez vybadku i pri "kvalite" v "cervenem" napr.1,5 tudiz jev "kostickovani" muze byt (dle subjektivni miry)zpusoben i nizsim datovym tokem,ktery vysila provider a tento nesouvisi s "kvalitou" prijmu,oba provideri pouzivaji dominantne variabilni datovy tok ,tedy pouzivaji "chytre" multiplexovani (multiplexor vyhodnocuje obsah sceny na jednotlivych programech transponderu a ubira/pridava datovy tok obsazenym jednotlivym programum).Oba provideri jedou na "krev" (tedy i UPC z 19,2°E),no a pokud se objevi narocna scena/prechod, napr. v KINO CS (voda,ohen,rychly pohyb),pak obraz se viditelne cukne a rozkostickuje.
V levnych HD prijimacich nejsem schopen poradit,nepouzivam je.

hdpe
Registrace: 11/2007

k bodu jedna karta korektně funguje da se řict že 100 procentně skus ji podlepit ze strany kde nejsou kontakty průhlednou lepenkou.(nebo pootočit korvertor)
k bodu dva špatně nastavená anténa nastavuj anténu na té frekvenci kde je vypadávající obraz třeba joj.
Ferguson ariva 200 volba pro bězné sledování proč né.

RIVA 200, ARIVA 100, technisat mf 4 cc, AB CryptoBox 450 HD, Dreambox 800

romik5
Registrace: 3/2008

kvalita 3až 5 dost málo na technisatu kolem 8 a bude šlapat ok.

RIVA 200, ARIVA 100, technisat mf 4 cc, AB CryptoBox 450 HD, Dreambox 800

romik5
Registrace: 3/2008

na Technisatu Digit S2 (což je stejná krabice) s 80cm parabolou a aušusovým LNB Bigsat se dají teploměry nastavit signálem na 10db a kvalitu což je divný, ale je to tak 13db.

netace
Registrace: 12/2008

tak s parabolou jsem lehce pohnul a vypodložil a signál jsem dostal už na 7,3db což plně postačuje + ostatní stanice si drží původní hodnoty.
S tou kartou jsem ji podlepil čimkoli ale problém je stále stejný tedy tento receiver je nevhodný na provozování skylink+cslink prostě už mě nic nenapadá.
(naštěstí má cslink zatím všechny SK stanice v nabídce což prozatím řeší problém s SK SKYlink druhou kartou)ale jak dlouho?

jarod72pm

ještě jsi neprozradil co máš v CI slotu...

veris
Registrace: 7/2008

prostřídal jsem tam obě karty - jak SKYlink tak CSlink .
samostatně bez problémů a společně se koušou.

jarod72pm

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra