Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

@pre Saxona alebo Tomika535

Idem kamarátovi montovať HD prijímač a pozdáva sa mi pre neho Schowbox HD5000,no nemám ho otestovaný a pokiaľ viem,obaja ho už nejaký čas máte.Zaujímali by ma Vaše poznatky,hlavne čo sa týka čítačky kariet/čije pripravená aj na Plsys/ a nahrávania-značku HDD.Na stránkach cdc sa píše,že má" najrýchlejší procesor zo všetkých prijímačov a excelentný obraz a zvuk".Čo je na tom pravdy?Za odpoveď vopred ďakujem!

CrtJVC1250i, Topfield7700HDPVR, Showbox-300, M3S-TwinLNB!, M6S, Multibeam-85, Al-100, 5xLNB 0,1W-28,2E.

pixla
Registrace: 9/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: @pre Saxona alebo Tomika535

na netu se doctes vselicos a hlavne kazdej vychvali svoji mrkev do nebes aby ji prodal co nejvic.
ja si kladu nekolik otazek
umi to newcamd ?
umi to pracovat se sitovym diskem ?
ma to funkcni editor kanalu ?

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Showboxe 5000 Vitamin jsem nainstaloval tři, ale zatim pokračovat v jeho nabízení nebudu.
Přijímač má mnoho nedostatků, které se snad v budoucnu vyřeší. Vypíšu pouze ty, které mi vadí.

1/ Neni k dispozici funkční editor settingu.
2/ Totálně nepřehledné prostředí PVR a orientatce v nahrávkách.3/ PVR nekomunikuje s EPG, nahrávky nedostávají z EPG konkrétní názva programů, nýbrž pořadová čísla s názvem programu/hrůza/.Dále jsou zbytečně zobrazovány i ostatní soubory k nahrávce, které nejsou důležité pro přehrávání/hodně nepřehledné pro obyčejné uživatele/.

4/ Nemožnost uspad disk ve standby, bez vypnutí hodiny na displeji.

5/ Poměrně dlouhé načítání karty po zapnutí přístroje.

Obraz jsem s ničim neporovnával, ale HDTV je opravdu hézké, ale to je hezké přeci vždycky...
To samé platí o audiu, jaký může být rozdíl na digitálním výstupu?

Disky používám HDD portable WD,či My Book WD - chodí dobře.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

re :saxon

Jsem rád,že jsem s tím nezačal,to by bylo telefonů a servisních výjezdů.Já teď dávám "davu" Mascomy a jsem plně spokojen já i lidi.Kdo chce emu,dostane Arivu,kdo chce hodně víc,dostane HD Box 9200.Až bude v pořádku čeština,rozjedu Kathrein.

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

luba

ten HD Box 9200 musim vyzkoušet, škoda toho mítinku Sapra, že to bylo až v Polsku...

On Air!

Saxon

U tej 9200-ky pisu ze treba pouzivat HDD s ext. napajanim.Dodrzujete to,alebo skusate pripadne mate overe ze to ide aj bez toho?Alebo zalezi vyslovene od pouziteho HDD.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Sdílení a nahrávání mě nezajímá, kartu Plsys nemám, nepomohu ti.

Ze Saxonových výtek mi nevadí žádná, když pominu nefunkční loop out, který lze jednoduše vyřešit rozbočovačem, vadí mi vlastně jen to neintuitivní ovládání(hlavně EPG a FAV seznamů), které se věřím časem vylepší.

Mám ho kvůli perfektnímu designu, vynikajícímu obrazu SD, funkčnímu blokeru a pilarboxu a spolehlivějšímu HW za cenu Arivy200 s lepším modulem.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Tomik

Design neni špatný/líbí se mi/, ale pokud koukáš na přijímač proti oknu za denního světla, tak nevidíš na displeji ani howno.
To PVR by ti vadit mělo, vždyt je to velmi příjemná věc u takovýchto strojů.
Ať se vývojáři kouknou třeba na organizaci disku u Vantage mediaplayeru, to je jiná káva.

On Air!

Saxon

re:

K HD Boxu jsem dával WD bez napájení a běží normálně,nikdo nevolá...Ale davu už ho nedávám,levněji i s 250 hardem a vestavěným irdeto/cryptem vyjde Mascom 5301 R^

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik

showbox je vynikajuci - ma vsak jednu nevyhodu. Implementacia cccam klienta 2.1.4 do fw moze pri upgrade originalneho CCcamu na napriklad verziu 2.1.5 prijimac vyradit z oblubenej skupiny do zatracovanej.
Ja ked toto predlozim predajcom, tak sa ma spytaju a preco by mali servery prejst na novu verziu, sak mozu ostat pri starej. To ano, ale nova verzia ked ponukne napriklad UPC v emu , kto bude brat ohlad na to,ze klientov ma so showboxom ? :)))
V kazdom pripade je to ale sikovny stroj a ak sa korejsky vyvojari "nezacykluju" v podporach multinarodneho prostredia , ma velku sancu .

grantec
Registrace: 3/2007

Měl jsem v HD Ariona8000 a Mascoma2000(oba bez PVR), F8900, TF7710, O9500,9600, Arivu 200,100, SE2000, MC2300,2100 a nikdy jsem si nic nenahrál. Marně hledám důvod. Kina pro návštěvy neprovozuji, co neuvidím mě netrápí, video jsem nikdy neměl..pro mne zbytečná funkce.

Naposledy jsem nahrával za minulého režimu na kazetu zvuk z koncertu Sandry v Praze v Televizi a na internátu v 90roce Violator od Depeche Mode. Než nás poláci v Těšíně zasypali originálkama po 50 korun. Pak můj nahrávací život skončil.. :)))

Tomik535

lubbik

Dik za odpoved.A co 9300?Funkcne spolahlive?Ved su to stroje po HW stranke ako Octagon.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@lubbik

To samé v bleděmodrém. Nahrávačům doporučuji MC2300CR. Za devítku twin tuner, 250ka i s modulem.

Tomik535

re:

9300 jsem ještě neměl v ruce a ani mě to netíží,dělám menší sortiment,ale funkční.Odmítám už skát ze značky na značku,každou studovat,hledat všude možně podporu,ne,ne.Nebýt partnerské akce Skylinku v Praze,kde měli prezentaci,tak bych třeba ještě tuto značku nedělal.Krátce po ní jsem od nich vzal komplet sortiment.Další bomba,nahrávky ve stejném formátu jak HF řada Fergusonů,ta příbuznost i s Homecastem je znát.Ještě ten Kathrein a jsem opravdu spokojený.

lubbik

To Saxon , Tomik a spol

Momentálně se implementuje nové jádro od STi pro lepší podporu multimédií atd ...
Nový soft bude do konce týdne , ale dle stability se uvidí jestli to bude ještě se starým nebo už s novým CORE ..
Pak se bude pokračovat s vychytáváním much ....

Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.

lubos3nec

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra