Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

No signal tip

Dal by nekdo tip. Vcem je problem. Pred 2 dny byly bourka, nijak drasticka a prestal mi jit satelit. Konkretne mam Premiumx 7100 z neho cca 20-25 m kabel do diseqc 8v1 a dale na Toroid 90 a Motor. Nyni mi nejde zadna druzice vsude je signal 0 AGC, 0 BER. V koaxu namerim 12 V jako vystup ze satelitu, pak je spojka pres F konektory a pred diseqem je uz jen 6 V. Kdyz vezmu premium a pripojim ho primo na motor na pude , tak jede jelikoz se mi aktualizovaly hodiny a na motoru sviti zelena dioda a jde ovladat. Je problem v kablu nebo trafu premia, ktere to mozna neutahne napajet? Pred bourkou vse slo. Diky za tipy

dolphi
Registrace: 2/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: No signal tip

12V v koaxu je málo. Jmenovité napětí je 13/17 nebo 14/18. Pokud Ti napětí klesá, tak tam máš někde špatný spoj nebo nalomený kabel.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

No signal tip

No měřil jsem to jen takovou diodovou zkoušečkou, odpoledne to změřím přesným měřákem a uvidím jaká bude hodnota.

dolphi

Co jsi naměřil, vnitřní odpor zdroje + kabelu? :razz:

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Napětí mezi opletením a dratém v koaxu. Pokud se tam dá něco změřit. :)))
Prostě nechápu proč po dvojtem hromu od blesku to přestalo jít. Když cca v 12:00 to šlo a večer ne. Tak zjišťuji.

dolphi

bouřka

Zdravím, mám podobný problém s bouřkou a taky si s ním nevím rady. homecast S3000CR, LNB na dvě družice astra1 a astra3,karta Skylink.
po bouřce sat.hlásí není signál, pujčuju si od známýho příjmač a to samý takže kupuju nový LNB tentokrát pouze solo na astru3. příjmač bohužel stále nic, bez signálu, připojím jiný příjmač s mou kartou a bez problémů plný signál.Vezmu tedy svůj příjmač ke známýmu který má také obě astry a astra1 funguje bez problému, astra3 totálně mrtvo,restart do továrního nastavení, astru1 naladí ok astru3 vůbec nic, není signál. setkal jste se stím prosím někdo? Dokážete poradit? Vím, není to příjmač za bůhvíjaký ranec ale prostě mě zajímá čím to může být.Díky.

bubakr
Registrace: 10/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra