Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

UPC - koho to proboha nabrali ?

Nevim jak UPC nabirala firmy na pretaceni parabol, ale pripomina me to podobne hicparty co montovaly DIGI. Dnes me volali dva moji zakaznici, ktere navstivila nejeka firma na pretacni parabol ze maji problem.
V prvnim pripade zakaznik namital, at mu parabolu nepretaci, ze na svoji vlastni 80cm prijima jeste Skylink na dalsich dvou prijimacich. "technik" trval na pretoceni tak to pretocil, nicmene zkolabobal na ladeni prijimace, ktery mel zakaznik svuj. Normelne pry jel podle popisu co mel vytisknuty na papire !!! Nakonec jsem musel doplnit na Thor parabolu a zapojeni predelat, protoze vysledkem byl skoro nepouzitelny signal na Thoru (merak me ukazoval ChbER v radu E-2 !!!!) a nefunkcni Skylink.
Pry to zameroval finderem s ledkama, SKEW byl asi sprosty slovo.
Druha presmerovavacka stejna - signal na hrane, bodejt by ne kdyz pouzival finder. Skew opet cizi slovo.
U tretiho zakaznika zkolaboval na nastaveni Vantage, vysledkem byl totalne rozvratny Vantage8000. Nastesti jsem mel zalohu, pac jinak davat dokupy setting pro 8 druzic nic moc.
To asi sahlo UPC trosku vedle s temi montery, hlavne ze chteli aby mel pojistku na skody ve vysi 10mil Kc, ale ze ladi s finderem a nevi ani co je skew, to je jedno.

J a
Registrace: 7/2005
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně

RE: UPC - koho to proboha nabrali ?

Smaryja Joseph,smaryja Johan,co jsi cekal za 23 EUR na instalaci:).Ze to skonci fiaskem,je naprosto ocekavane.Jiz nekolikrat jsem vzkazoval managerum DTH platformy UPC,ze se zblaznili ,ale jejich lecba neni jiz standardnimi zpusoby mozna (ze by prijel mjr.Sydney Frieman).Jedinou ucinnou lecbou zustava tedy jiz "gumolecba".

hdpe
Registrace: 11/2007

Ja si uz nemyslim nic, ale tak to proste za ty penize nedelam. A nebo se do toho aspopn n.e.s.e.r.u kdyz jako zakaznik o to nestojim a jeste tomu prd rozumim. Normalni technik snad dokaze naladit prijimac bez papiroveho navodu, notabene kdyz UPC ma co ja vim tri prijimace na trhu.

J a

Zdar,normalni technik se znalostma a mericici technikou za 23 EURO neotevre dvere od auta,aby vyjel na akci,pokud to neni neni statnim zamestnancem (nejlepe v Recku) a nejde na "fugu".
Proste to nejde.Nekdo to musi udelat,verim ze UPC ma ve smlouvach tvrde sankce na neplneni,kdo to vzal at tedy dostane po kulach (doufam).

hdpe

Taky mi volal dnes zákazník,že se k němu ohlásil telefonicky nějaký "technik",ze přijde v neděli přetočit parabolu.Naštěstí mi hned zavolal.Má 23,19,13.To by to dopadlo!

Promax
Registrace: 12/2005

Synci ,to musi dopadnut spatne,jinak se nikaj nepohneme.

hdpe

Prave, techto zakazniku mam docela dost a v hodne pripadech to bude na druhou parabolu. Co me vytaci do nepricetnosti je to, ze se vrtaji i v parabolach, ktee nejsou od nich, ze klidne rozhasi prijem na dalsich prijimacich a co me dostalo jsou jejich znalosti a pristrojove vybaveni. Cekal jsem vyssi uroven od UPC. Tohle zacina byt tragedie, navic mam tolik prace, ze jaksi na tyhle neplanovany pojeby, ktere samozrejme zakaznik chce resit rychle, pac se trebas na dalsich dvou-trech TV se Skylinkem nediva !

J a

Ještě něco podobného.

Přišla nám do obchodu paní, že potřebuje aktivní rozbočovač, že jí kostičkuje digitální kabelovka od UPC a zrní ji analog z kabelovky. Že ji technik od UPC polal to koupit. Přišla s tím zpět, že to nefunguje. Donesla to i s kabely které technik udělal. Na koaxu měl nalisované IECéčka od Cabelconu z kterých lezly drátěné chlupy ze stínění. Marně jsem se pokoušel zjistit jak to měl zapojené, protože konektory neseděly. Nakonec jsem zjistil, že fajfku od zdroje měl zapíchnutou přes dutinovou redukci do výstupu rozbočovače. Ten tak neměl napájení a nefungoval. Nakonec jsem se s paní dohodl, že jí to dám dohromady. Během pěti minut jsem to u ní dal do chodu, jenže jsem zjistil, že ze zásuvky UPC jde signál jen 35-55dBuV. Většina programů se topila v šumu. MPXy DVB-C měly jen 40dBuV. Tak jsem jim to nahlásil jako závadu. Zítra tam má přijít zase ten technik co zapojoval ten rozbočovač. Tak mám obavu jak to dopadne. Panáčci se strašně divili jak jsem na ty hodnoty přišel. Když jsem jim řekl, že to měřím PROMAXEM, a že jim můžu vytisknout protokol, tak byli jak uvytržení. Tak asi i jejich technici mají jen nějaké teploměry. Jinak to nevidím.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

T o t o prave zdupali soudruzsti kravatovi manageri,naprosto neznali problematiky a nejlepe MBA.Z meritu veci,proto zadnou uroven ocekavat ani nelze.

hdpe

Aka je bezna tarifa za montaz satelitu v CR ? Bez motora, naladenie napr. na Astru. (Skylink)
Dik.

AB PULSe 4k, Zgemma H7S

LucaBrazza
Registrace: 12/2006

Zdar,jak kdo,myslim ze tak cca min. od 1 500,-Kc do 2 500,- Kc.

hdpe

Možná tak v Praze!

Promax

Sat.komplety ode me - 500-1500 dle slozitosti
Sat komplety od vybranych firem - 1000-2000 dle slozitosti
Sat komplety ala Reta, elektra na namesti ala Opentel, Strong, Smart - 2500 - 10000000 (nebo radeji ne)

J a

v polsku 200 -400 zlotejch

DM 8k parabola E85 31.5e - 5w, Technomate 6900 parabola noname 80, 2xFerguson 102e, NAS Synology 209 4TB

Miguel
Registrace: 9/2005

Ja
Tak nějak to vidím taky.

Promax

Lebo dnes je dolezite nie vediet,ale vediet o tom rozpravat hodne dlho a pouzivat odborne vyrazy co pocul niekde v krcme.A ten co vie ked pyta peniaze,tak je drahy pre mudrlantov a potom dostava sancu fuser.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

Liquere

Už jsem hodně dlouho z vojny doma,skoro jsem to nerozluštil. :)))

Promax

re:J a

Spousta lidí takové mistry vyhodí.Nemám k tomu co dodat,Ja to napsal velice přesně.

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

Hej skomplikoval som to,lebo som robil este nieco,ale pochopil si.Strazil si vychodnu hranicu proti utoku co? :laughing: Ci to bolo opacne? :lookaround:

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

muzou mi vnutit ty nymandy do baraku? pani chytra na CC tvrdi ze musim podepsat nejaky protokol o pretoceni. je to nutny kdyz jsem si to pretocil sam?

trefaes
Registrace: 5/2006

No, to je spravna otazka. Trebas vsechny ty moje vyse uvedeny pripady jsou samoinstalace, takze tam je snad ani pustit nemusely, nevim. Pokud jsi v predavaku mel instalace autorizovanou firmou, tak nevim. Je to takove nejake divne - ja si myslim ze je neni nutne poustet k zarizeni ani nic podepisovat. Proc taky, kdyz to nepretaceli. A jestli funguji tak jak ti zoufalci tady, tak snad radeji ani ne.

J a

na Slovensku podobne

My, čo máme techniku a skúsenosti do toho nejdeme, vychádza to cca 18€, ale za prestavenie pôvodnej paraboly, a čo je navyše má byť dohoda so zákazníkom. Nie som zamestnancom UPC, iba pre nich robím prerábky a nastavenie siete po predávací bod. Dalej je to starosť technikov. Náhodou majú dobré meráky(JDSU)ale málo skúseností. V každom meste je jeden dobrý technik, a další mladí, neskúsení.

IPbox, ortonHD9600, PrimaIII

scientific
Registrace: 4/2006

Ono asi tym podpisom sa kryju aby potom niekto nereklamoval ze u nich nikto nic nepretacal.A ked podpises ,ze si to urobil sam,nemozes reklamovat kvalitu.Asi preto.

liquere

aha...no ja mam jenom kartu takze instalace veskera zadna od jejich autorizovane firmy.
jenom porad mi ho nuti ... ze mi ho dovezou zdarma domu podepsat. rozhodne nemaji pravo vlezt ke me do baraku...basta fidli :)

trefaes
Registrace: 5/2006

Taky mně včera volali dva přetáčeči kvůli ladění jim neznámých HD boxů. Samozřejmě tam nacpali na výložné ráhno jejich parabolu, odpojili stávající A3-A1-HB ačkoli tam měl volný vstup na P164-IW. Ale o to nejde. Když jsem se jich ptal kolik jim platí sám nejvyšší, který to organizuje pro naši oblast, a kterého moc dobře znám jako průměrného montážníka,který se diví jaktože to zákazník ještě nemá namontované, aby to jenom nasměroval, tak mi řekli že 95 (devadesátpět korun) plus 50 na benál za jedno přetočení! ;P
Vzal asi nějaké studenty na praxi, koupil jim satfindery, sám najal sekretářku a sedí na pérdeli!
Když ode mně v březnu sondoval jestli se na mně může spolehnout a za kolik bych to pro něho dělal, tak jsem řekl, že pod 600 Kč dez DPH do toho nejdu. Od té doby se neozval. Nevadí, protože předělávám estéáčka, sem tam nějaký Skylink, rozvody a stožáry na RD atd.
Zaúkoloval jsem kamaráda, který nemá problém zjistit kolik za to ten lenoch od UPC dostává. Howq.

Judas
Registrace: 9/2007

takze jsem nebyl daleko od pravdy, kdyz jsem to prirovnal k "montazim" digi

J a
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra