, sekce: DVB-S přijímače |
|
Topfield SRP 2411 a přepínač DiSEqCDobrý den. Mám tento přijímač asi týden a postupně jej uvádím do provozu a narazil jsem na problém s přepínačem DiSEqC. Cílově budu mít 4 pozice 13°,19°,23° a 28°. Zatím provozuji 23°a 19°. Přijímač se chová tak, že pokud jsem na 23°, mohu přepínat programy jak chci a je vše OK, pokud přepnu na 19°, vidím signál, ale žádnou kvalitu. Pokud vstoupím do menu Nastavení LNB (podotýkám, že vstupy mám přiřazeny správně), tak po chvíli signál naběhne - kvalita cca 83% a mohu přepínat programy jak chci a je to OK. Pokud se vrátím na 19°, někdy většinou signál naběhne OK, ale pokud se vrátím zase zpět na 19° signál opět nenaběhne a vše se opakuje. Přepínače mám Schweiger a nějaký Nokia, oba 4/1. Trochu mne mate, že pokud nasadím jiný přijímač - mám ještě Topfield 6010PVR, Kathrein a Humax 5500, vše pracuje bez jediného problému. Ptám se, zdali Topfi SRP 2411 nevyžaduje nějaký specielní přepínač, nebo kde hledat problém. Přímo v Topfielu 2411, nebo jinde? Děkuji za každý racionální poznatek. |
Patrik
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 85 |
|
|
RE: Topfield SRP 2411 a přepínač DiSEqCZatím provozuji 23°a 19°,to je monoblok? |
vladnaico
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 445 |
|
|
PatrikTo je prostě praxe. Některé přijímače/tunery si nesednou s některými relátky/, nebo to může být i impedančním přizpůsobením tuneru, koaxiálního vedení a relátka. Narážim na použitý kabel. Další možností impedančního problému, může být slučování a rozbočování L-pásma a UHF/FM pásma. Prvně bych zkusil zkušebně natáhnout nový koax přímo od přijmače do relátka.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
|
|
Topfield SRP 2411 a přepínač DiSEqCKoaxy k oběma tunerům jsou v podstatě kvalittní. Jeden je Belden, druhý je, (teď nevím přesně značku) taky kvalitní. Zkoušel jsem je přehodit, ale výsledek byl stejný. Monoblok to není, jsou to samostatné konvertory quad, Smart Titanium 0,2dB, jsem s nimi spokojen. Snad mohu ještě doplnit, měl jsem doma ještě Topfield 7710PVR, choval se obdobně s tím rozdílem, že tam kde byl Belden s relátkem od Nokie nepracoval vůbec, tam kde byl druhý koax s relátkem Schweiger chvíli zlobil, ale pak si nějak sednul a na tomto kabelu (tuneru) bylo vše OK. Přijímač mi ale nevyhovoval z jiných důvodů, tak jsem ho dal pryč. Potom jsem měl doma půjčený Topfi SRP 2411, ten co se příjmu týče se choval obdobně, ale slušněji, ale zase tam často problikávala zelená obrazovka. |
Patrik
|
|
RE: Topfield SRP 2411 a přepínač DiSEqCJá teda taky bojoval s relátkama, ale s topfieldem TF6000CR:Např. mě pomohlo dát místo (Diseqc 1.0) 1ze4 a 2ze4 dát miniA a miniB, a dál už 3ze4 a 4ze4. Takhle mě to přepíná mnohem líp, než když nastavím klasicky 1ze4, 2ze4, 3ze4 a 4ze4 ! nevím proč... A relátko rozhodně kup ještě DiSEqC P. 164-IW EMP, za těch cca 250,- to stojí za pokus. |
lkfreak
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 315 |
|
|
Topfield SRP 2411 a přepínač DiSEqCJeště doplním. Parabola Gibertitni 105cm. Potřebuji se hlavně rozhodnout, zda je přijímač v pořádku a budu hledat chybu doma (potom si poradím), nebo zda je chyba v přijímači. Je v záruce, ale nechci obtěžovat v servisu zbytečně. Nemám moc čisté svědomí, co se týká nastavení paraboly, ale trochu mě mate, že ostatní výše uvedené přijimače makají OK, ale jsou to SD. Také u Topfielda, pokud naběhne tak 83% kvality tak by to snad měl skousnout. Děkuji |
Patrik
|
|
RE: Topfield SRP 2411 a přepínač DiSEqCMěl jsem doma krátce tento přijímač (SRP2411) a velice špatně spínal 16xDiSEqC povely 1.1. Vantage naproti tomu zcela bez problémů, LNB mám stabilně taky Smart Titanium, pokud jsem zkoušel i jiné a i jiný model DiSEqCu stále přepínal spolehlivě, proto z mého pohledu usuzuji že je to hlavně záležitostí přijímače. |
KOTAZ
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 262 |
|
|
RE: Topfield SRP 2411 a přepínač DiSEqCTaké se kloním k názoru, že problém bude v oblasti přepínání DiSEqC povelů v přijímači. Stačilo by mi, kdyby spolehlivě spínal 4/1. Dost vážně přemýšlím, že bych ještě zkusil přepínač jak píše lkfreak. Toto relé má oproti schweigrovi trochu větší průchozí útlum, ale o cca 4dB větší ůtlum mezi jednotlivými vstupy (někde píšou izolační útlum). FW mám poslední z Antenexu. Jinak by mi tento přjímač velmi vyhovoval a rád bych docílil toho, abych s ním mohl být spokojem.To KOTAZ: nebo myslíš, že je zbytečné zkoušet uvedené relé? Neměl jsi ho také na uvedeném Topfieldu? Děkuji. |
Patrik
|
|
Topfield SRP 2411 a přepínač DiSEqCTo Saxon: signály ze satelitu již s ničím neslučuji, jdou od relátka přímo do přijímače. UHF a FM pásmo mám rozvedené zcela odděleně od satelitních signálů. |
Patrik
|
|
RE: Topfield SRP 2411 a přepínač DiSEqCMyslím, že to bude určitě přepínačem. Mám ještě starého 5010 masterpieca a taky byl háklivý na přepínač DiSEqC. Zkus někde půjčit jiný přepínač a uvidíš. Chce to zkoušet. Já jsem z tohoto důvodu přešel na dva motory, každý tuner svůj motor. Jeden na 23 a blízké okolí, druhý na nilesat a blízké okolí. Motory jsem měl stejně, takže to nebyl problém, do té doby jsem byl zarytý příznivěc multifocusu. Zajímavé je, že se to po letech otáčí a v oblivě je víc multifocus.Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 169 |
|
|
abych podpořil KOTASemusím ještě uvést, že jsem s TF6000CR zkoušel i přepínač EMP P.169-TW (dnešní značení S4/1PCT-W2), a na módu 2 (uncomitted switch Diseqc 1.1) jsem ho s mým přijímačem (pomocí povelů Diseqc 1.1 ve spojení s Diseqc 1.0) vůbec nerozpohyboval - mám za to, že to bylo přijímačem.V Klatovech Topfieldy s jejich přepínači netestují, možná vědí proč. Na druhou stranu mi bylo od Klatováků nabídnuto, abych jim svůj přijímač s přepínačem zaslal, že to odzkouší sami. Nevyužil jsem tu nabídku. |
lkfreak
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 315 |
|
|
Topfield SRP 2411 a přepínač DiSEqC (# 164)Děkuji všem za odpovědi. |
Patrik
|
|
Topf.SRP2411a přepín.DiSEqCSice nemám přepínač ale motor, a od začátku se potýkám s toutéž(závadou???)Jakmile přejedu z družice na jinou tak naprosto bez signálu naskočí až po delší době.Čily to samé jako ty ,někde na jiném foru má maník ty samé zkušenosti.Takže je to asi evidentně hw chyba. To samý dělá i druhý tuner. |
MONY
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 601 |
|
|
RE: Topfield SRP 2411 a přepínač DiSEqCStále nechápem problémy s Disecq.Mám na 7700HDPVR obyčajný 4+1,pozície 19,23,28,2 a 0,8 a všetko funguje bez problémov,myslím tým prepínanie medzi kanálmi.Len to v satelitoch/sat tlačítko/" Výber satelitu"-treba nastaviť na "všetky satelity".CrtJVC1250i, Topfield7700HDPVR, Showbox-300, M3S-TwinLNB!, M6S, Multibeam-85, Al-100, 5xLNB 0,1W-28,2E.
|
pixla
Registrace: 9/2007 Příspěvků: 259 |
|
|
@Patrik:Tohle relé jsem nezkoušel, ale pokud máš možnost vyzkoušej vše možné, je to samozřejmě lepší varianta než měnit přijímač. Některý skutečně pracuje (takřka) s každou konfigurací, jiné kterých je ale bohužel většina spínají bezproblémově jen s tím co jim "chutná" a většinou stačí zkoušet a změnit typ DiSEqCu, v menší míře pak LNB. |
KOTAZ
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 262 |
|
|
RE: Topfield SRP 2411 a přepínač DiSEqCJeště jednou děkuji všem za snahu pomoci. Problém je ve FW (již se o něm ví). Podle sdělení servisu cca za 14 dní by měl vyjít nový FW, který tuto chybu odstraní. |
Patrik
Zpět na předchozí stránku |
|
Zpět na hlavní stránku diskusního fóra |
|