Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

lacny merak signalu

Aky by ste doporucili meraci pristroj v tej najlacnejsiej cenovej kategorii?Aby sa snim dalo samozrejme presne nastavit porabolu.V priemere montujem 2-3krat do mesiaca.Tie na motore sa robia bez meraka dost dlho a nikoho by nebavilo byt na streche pol dna :))

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41
Odpověď v diskusním vlákně

Jak je vidět,

tak je tu stále dost takových, kteří buď nechápou anebo pochopit nechtějí. To, že má někdo měřák neznamená, že s ním umí zacházet, a že anténu nastaví správně. Trouby s měřákem je pořád jenom trouba. Bez měřáku ale tu anténu pořádně nenastaví ani sebevětší machr. Jednoduše proto, že nemá relevantní informace o kvalitě signálu. Kdo tomuhle nechce rozumět, tak si může antény nastavovat klidně podle nasliněného prstu. Mně je to jedno. V takovém případě je ale od něj neslušné vydávat se za anténáře. Je totiž podvodník.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!

Enik
Registrace: 11/2005

@Enik

ze se na to nevys... Je to porad dokola.
Po nedeli mam kousek od tebe nejakou praci, tak se mozna zastavim (kdyz budu stihat).

J a
Registrace: 7/2005

RE: lacny merak signalu

Eniku, jasně, jen ty jsi odborník a ostatní jsou podvodníci. :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

To Ja

Jo. Klidně. Dáme řeč. Jen se ozvi po telefonu. Jsem věčně někde u zákazníka.

Enik

to kuba.

Já nikde netvrdím, že jediný odborník jsem já. Rozhodně se ale netvářím, že jsem se_ž_ral všechnu moudrost. Na pořádnou práci je potřeba pořádné nářadí. Pokud to někdo vidí jinak, tak je to jeho věc. Pokud si někdo myslí, že atributem správně nastavené antény je síla signálu nebo dokonce V-BER, tak se plete. Takovému člověku je zbytečné něco vysvětlovat nebo s ním jakkoliv polemizovat.

Enik

Re: Pokud si někdo myslí, že atributem správně nastavené antény je síla signálu nebo dokonce V-BER, tak se plete.

Ale notak, nedělej z montážníků blbce! To snad ví i amatér!

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

Amatér klidně, ale určitě ne každý, kdo si za tuhle práci bere peníze.

Amatér byl jeden čas i Cassius Clay a plná Kuba boxerů.

Kubo, tak se pochlub, co je atributem správně nastavené antény pro digitální příjem?

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Haha teď vás Saxon dostal .... a je klid

bryketa
Registrace: 11/2009

Už jsem tu opakovaně psal, že blbce nejde z někoho udělat. Z inteligentního člověka tedy rozhodně ne, a z blbce už netřeba. Ten ho ze sebe udělal sám. Kuba je toho zářným příkladem.

Enik

Panáčci, kdyby hloupost nadnášela......že? Suverenita a arogance mísená s jednoduchostí vám rozhodně nechybí! Hlavně že se považujete za jedinné a vyvolené, tak to má asi být.

kuba

kuba

Ano, každej nemůže být chytrej. Kdyby byl každej chytrej, tak by bylo na světě tolik rozumu, že by z toho byl každej druhej uplně blbej.
Já se klidně hlásim k těm druhejm, ale co ta anténa, to mi ještě dlužíš!

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Švejka ovládáš dobře. Co ta anténa?
"Já nejdřív naslinim prst, pak nastavim ouško a už šteluju....."

kuba

Ano.

Takže kuba nám tu jasně předvedl jak každý amatér ví co je třeba. On to ovšem neví. Co ovšem umí dokonale je dělat tu chytrého. A právě o takových lidech to tady bývá hodně často. Všem poradí, všemu rozumí, všude byli ale to co přece ví každý amamtér ....

Enik

Eniku, machýrek jsi jako vystřiženej. Ale ta slova v úvozovkách byla tvoje. Asi tak dva roky zpátky! :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

kuba

Á nevšiml jsem si vy jste tu dva stejný. Tak ta slova byla Saxona.

kuba

Souhlas s Enikem ALE je třeba si uvědomit že ne každý je člověk zaměstnaný jako antenář profesionál čímž chci říci že obyčejný uživatel co si chce semo tamo nastavit /doladit/časem anténu díky poryvu větru apod. si nebude hned kupovat profi měřák se spektrálním analyzerém který jsem už také měl půjčený od jednoho němce a nemělo to chybu ,nicméně cena je vysoká čili nerentabilní pro normálního uživatele,tu hračku z Lidlu má doma a je to opravdu na nic,/špatné rozlišení citlivosti,nevíš na které družici jsi apod./Takže je tu kompromis ve formě malé přenosné kombinace TV/Radio/mgf od JVC který mi leží ze starých časů a vidím či slyším/pokud je slunce a není vidět na obrazovku/ co tam je či není ,pokud jsem to neměl po ruce pomohla zase jen pouze obyčejná TV umístěná na zemi pod střechou a seřídíš to jak libo s dreamboxem DM 7000 který má rovněž jsem to nezkoušel ale vím z dřívějších pokusů že i u jiných digit. receivrů se po určitém čase možnost zachycení signálu zablokuje a i když jseš na něm tak neukazuje což je zavádějící a ne vždy rovněž spolehlivý způsob nastavení signálu.

DM900-DM800HD-DM800se-DM8000-2x SG2100

DVB
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra