Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Kabelová televize

stará televize a UPC DVB-C STB

Ahojte vsichni,
Zhroutila se mi obýváková stena a odnesla to plasma i s STB na kabelovku (UPC Handan nemá modulátor). Mám dočasně (než se vyřeší pojistka) půjčenou starou televizi bez scartu. Tak jsem zapojil analogovou nabídku, ale problém je, že televize nemá tzv. sub-pásmo (kanály 12-20), pouze I. a II. TV pásmo (1-6kanál + 6-12kanál) a kanály 20-60, Takže toho moc nejde (pouze CT1,2,4,24+TVP+NOVA+Prima+NC), Zapojil jsem stare video, ale to má modulátor nastavený z výroby na 60. kanál,což je dost blby a nejde to zmenit. Zkoušel jsem i analogový satelit (Micro S-4000), ale nějak se mi nedaří ho rozchodit, není tam nikde přepínání vstupu -mám obavy,že skarty jsou pouze pro výstu signálu. Tam modulátor je mechanický pro kanály 35-60. No děti proste chtejí JimJam. Nějaká smysluplná rada jak naladit více TV kanálů by nebyla?
Díky předem

jamecz
Registrace: 10/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: stará televize a UPC DVB-C STB

Nechci tě zklamat,ale digitální programy z tohoto STB dostaneš pouze z konektoru scart.
Potom tedy propoj scart nebo kompozitní výstup STB do toho starého videa.Na videu zvol příslušný ext.vstup a signál z STB se ti objeví na RF Out anténním výstupu videa.Tento signál pak normálně naladíš v tvé staré TV.

.......

jito
Registrace: 12/2005

RE: stará televize a UPC DVB-C STB

VCR s pevně nastaveným kanálem (a ještě ke všemu 60) je nějaká blbost, ale i tak by tento kanál neměl ničemu vadit a mělo by to jít na TV normálně naladit...

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

díky všem

Ahojte a díky včem, tak už jsem to vyřešil - mám plasmu samsung s kabelovým tunerem;-)

jamecz
Registrace: 10/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra