Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

motor a signal

Neskusil nahodou niekto z Vas majstrov pri dotoceni motorom na nejaky slabsi satelit trebars nilesat 7W odpojit koax.z motoru a napojit ho priamo do konvertoru?Myslim prepojit koaxial na priamo teda bez motora.Mne sa zlepsil signal o 5% na kazdej freqvencii.Teraz uz viem ze ho dam do r**i :)) a nahradim ho tiahlovym zo zavesom.

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO
Odpověď v diskusním vlákně

RE: motor a signal

to by nemělo mít na kvalitu příjmu vliv, spíš akorát na sílu signálu. a ten signál má na výstupu LNB slušnou rezervu, takže to by nemělo vadit.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

no ale tam kde mam kvalitu prijmu na hrane tam to je trosku poznat.

T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich

THXKO
Registrace: 3/2010
Galerie: THXKO

teoreticky by nemělo. ale v praxi je možný všecko. když jsem to před časem zkoušel, tak jsem žádnou změnu nepoznal. ale to byl jenom takovej pokus, možná tam malá ztráta bude

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

Kdysi jsme to tu už řešili.
Nakonec jsme se v podstatě shodli, že zhoršení signálových parametrů MER/BER signálu po průchodu smyčkou DISEqC motoru je naprosto minimální až zanedbatelné a ve valné většině případů menší, než zhoršení těch samých parametrů po průchodu signálu DISEqC přepínačem, multiswitchem atd...

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel
Registrace: 5/2010

a ten diseqc přepínač jsem si zkoušel porovnávat kdysi celkem pozorně a tam není zhoršení žádný

vortimond

vortimond

S tím obecně nesouhlasím.
Např. na hraničních signálech se SR 44950ksps jsem po průchodu jednoduchým diseqc přepínačem 2/1 od EMP pozoroval citelnou degradaci MER/BER, která způsobila nesledovatelnost obrazu, zatímco bez zařazeného přepínače byl nerušený příjem ještě možný.
To bylo v dobách, kdy jsem měl mizerný výhled na pozici 80E, dnes tento problém nemám, protože stanoviště antény je jinde a diseqc přepínač jsem ze signálové cesty úplně vyhodil.

Diskomfort je nositelem pokroku.

AlesHavel
Registrace: 5/2010

sem to zkoušel na TP nilesatu s tradičním SR 27500. ale určitě do budoucna přesto plánuju koupit kvalitní diseqc přepínač, až nebudu vědět co s penězma. tady mají např. pěknej výběr:
www.satshop24.de/satshop24_s/spaun_diseqc_schalter_diseqc_u_multischa.html

vortimond

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra